Her får du den bedste opskrift på en nem kalkunsalat, der laves med kalkunbryst og masser af sunde grøntsager og salat. God som hovedret.
Kalkunsalat er nem at lave hvis du har en rest kalkunbrystfilet til overs fra dagen før.
Her skæres kalkunbrystet ud i mindre tern, og så har du hurtigt en nem og lækker kalkunsalat.
Du kan selvfølgelig også stege et stykke kalkunbryst til salaten, eller eventuelt anvende kyllingebryst. Her er opskriften på stegt kalkunbryst i ovn.
Denne salat med kalkun vendes med en hjemmelavet karrydressing.
Opskriften er til fire personer, og kalkunsalat er fin som hovedret, hvor den serveres med et stykke brød af nem dej til.
Opskrift på kalkunsalat
Kalkunsalat - nem salat med kalkun og karrydressing
Ingredienser
- 500 g kalkunbryst - stegt
- 200 g bacon - i tern
- 75 g salat
- 1 rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 1 agurk
- 200 g tomater - små
- 1 håndfuld persille
Karrydressing
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk karry
- 2 tsk dijonsennep
- 3 spsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at stege 200 g bacon sprøde på en varm pande, og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Så slipper du får den værste omgang fedt.
- 500 g kalkunbryst skæres ud i mindre tern. Det er færdigstegt kalkun. Du kan også skære fersk kalkunbryst ud i tern, og stege det 8-10 minutter på en varm pande så det er gennemstegt.
- 75 g salat skylles og slynges tør, hvorefter den kommes i en salatskål.
- 1 rødløg og 1 bundt forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved.
- 1 agurk halveres og skæres derefter i skrå skiver, mens 200 g tomater halveres eller snittes i mindre stykker, og kommes i salaten.
- Kom så bacontern og kalkuntern ved, hak 1 håndfuld persille fint og tilsæt også den.
- Lav din karrydressing ved at røre eller piske 4 spsk olivenolie sammen med 2 tsk karry, 2 tsk dijonsennep, 3 spsk citronsaft og 2 tsk sukker, hvorefter dressingen smages til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med mere karry, så du får den rette styrke på din karrydressing.
- Hæld karrydressingen over kalkunsalaten, og vend den forsigtigt rundt, så smagen fordeles.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kalkunsalat med karrydressing serveres straks sammen med friskbagt brød, og den er mættende nok til at gå som en hovedret.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mariana Perju
Ja tak