Her får du den bedste opskrift på en nem kalkunsalat, der laves med kalkunbryst og masser af sunde grøntsager og salat. God som hovedret.
Kalkunsalat er nem at lave hvis du har en rest kalkunbrystfilet til overs fra dagen før.
Her skæres kalkunbrystet ud i mindre tern, og så har du hurtigt en nem og lækker kalkunsalat.
Du kan selvfølgelig også stege et stykke kalkunbryst til salaten, eller eventuelt anvende kyllingebryst. Her er opskriften på stegt kalkunbryst i ovn.
Denne salat med kalkun vendes med en hjemmelavet karrydressing.
Opskriften er til fire personer, og kalkunsalat er fin som hovedret, hvor den serveres med et stykke brød af nem dej til.
Opskrift på kalkunsalat
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 500 gram kalkunbryst - stegt
- 200 gram bacon - i tern
- 75 gram salat
- 1 rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 1 agurk
- 200 gram tomater - små
- 1 håndfuld persille
Karrydressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde karry
- 2 teskefulde dijonsennep
- 3 spiseskefulde citronsaft
- 2 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at stege 200 gram bacon sprøde på en varm pande, og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Så slipper du får den værste omgang fedt.
- 500 gram kalkunbryst skæres ud i mindre tern. Det er færdigstegt kalkun. Du kan også skære fersk kalkunbryst ud i tern, og stege det 8-10 minutter på en varm pande så det er gennemstegt.
- 75 gram salat skylles og slynges tør, hvorefter den kommes i en salatskål.
- 1 rødløg og 1 bundt forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved.
- 1 agurk halveres og skæres derefter i skrå skiver, mens 200 gram tomater halveres eller snittes i mindre stykker, og kommes i salaten.
- Kom så bacontern og kalkuntern ved, hak 1 håndfuld persille fint og tilsæt også den.
- Lav din karrydressing ved at røre eller piske 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 2 teskefulde karry, 2 teskefulde dijonsennep, 3 spiseskefulde citronsaft og 2 teskefulde sukker, hvorefter dressingen smages til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med mere karry, så du får den rette styrke på din karrydressing.
- Hæld karrydressingen over kalkunsalaten, og vend den forsigtigt rundt, så smagen fordeles.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Den færdige kalkunsalat med karrydressing serveres straks sammen med friskbagt brød, og den er mættende nok til at gå som en hovedret.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes.
Del dine ideer og tanker med os andre her: