Her får du den bedste opskrift på en nem kalkunsalat, der laves med kalkunbryst og masser af sunde grøntsager og salat. God som hovedret.
Kalkunsalat er nem at lave hvis du har en rest kalkunbrystfilet til overs fra dagen før.
Her skæres kalkunbrystet ud i mindre tern, og så har du hurtigt en nem og lækker kalkunsalat.
Du kan selvfølgelig også stege et stykke kalkunbryst til salaten, eller eventuelt anvende kyllingebryst. Her er opskriften på stegt kalkunbryst i ovn.
Denne salat med kalkun vendes med en hjemmelavet karrydressing.
Opskriften er til fire personer, og kalkunsalat er fin som hovedret, hvor den serveres med et stykke brød af nem dej til.
Ingredienser til kalkunsalat
500 gram kalkunbryst
200 gram bacon i tern
75 gram napolitana salat blanding
1 rødløg
1 bundt forårsløg
1 agurk
200 gram små tomater
1 bundt persille
Karrydressing
1 deciliter olivenolie
2 teskefulde karry
2 teskefulde dijonsennep
3 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde sukker
Salt og peber
Sådan laver du kalkunsalat
- Start med at stege bacontern sprøde på en varm pande, og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Så slipper du får den værste omgang fedt.
- Kalkunbryst skæres ud i mindre tern.
- Salaten skylles og slynges tør, hvorefter den kommes i en salatskål.
- Rødløg og forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved.
- Agurken halveres og skæres derefter i skrå skiver, mens tomaterne halveres eller snittes i mindre stykker, og kommes i salaten.
- Kom så bacontern og kalkuntern ved, hak persillen fint og tilsæt også den.
- Lav din karrydressing ved at røre eller piske olivenolie sammen med sennep, citronsaft og sukker, hvorefter dressingen smages til med salt og peber. Eventuelt også med mere karry, så du får den rette styrke på din karrydressing.
- Hæld karrydressingen over kalkunsalaten, og vend den forsigtigt rundt, så smagen fordeles.
Servering
Den færdige kalkunsalat med karrydressing serveres straks sammen med friskbagt brød, og den er mættende nok til at gå som en hovedret.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes.
Her kan du se min anden opskrift på verdens bedste karrydressing.
Comments
No Comments