Lav en let og lækker kalkunfrikasse, der smager super godt. En nem opskrift med kalkunkød i strimler, gulerødder, ærter og asparges.
Kalkunfrikasse er en let og smagfuld gryderet, der laves med kalkunkød og masser af skønne grøntsager.
Du kan bruge kalkun i tern eller strimler, og frikasseen laves desuden med gulerødder, ærter og grønne asparges.
Se også: Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt
Det er dejlig og let gryderet, der smager af dansk forår og sommer, men som bestemt er god året rundt.
I sæsonen for nye, danske kartofler er de perfekte tilbehør, og ellers kan du længere nede se andre forslag. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkunfrikasse
Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges
Ingredienser
- 400 g kalkun - i strimler eller tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg - finthakket
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
- 150 g gulerødder - i tynde skiver
- 150 g ærter - evt. fra frost
- 150 g grønne asparges - i mundrette stykker
- 1 citron
- 1 bundt dild - eller persille, hakkes fint
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til kalkunfrikasse starter du med, at stege kalkunkødet i lidt olie i en gryde. Du kan bruge kalkunbryst, der er skåret ud i strimler eller tern, og kødet skal blot lige steges et minut ved høj varme.
- Tilsæt så hakket løg, vend rundt, steg det kort igennem, og drys så hvedemel over. Vendes rundt.
- Hæld vand ved sammen med en bouillonterning, skru ned for varmen, læg låg på.og lad kalkunfrikasseen simre i ca. 15 minutter.
- Tilsæt så madlavningsfløde og gulerødder, og lad retten simre i yderligere 5 minutter under låg. Du kan også bruge alm. fløde eller mælk.
- Kom ærter og asparges ved. Bruger du frosne ærter, kan du med fordel overhælde dem med kogende vand først, men det er ikke nødvendigt. Varm gryderetten igennem i et par minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og vend hakket dild eller persille i lige inder servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige kalkunfrikasse serveres straks sammen med kogte kartofler, ris eller evt. en rustik mos med kartofler og hvidløg. Som jeg har gjort det på billedet.
Her skæres 650 gram kartofler i mindre tern og koges møre sammen med 4 fed hvidløg, der er knust og hakket. Koges i usaltet vand i ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra, damp kartoflerne lidt og mos dem så med lidt olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Se også: Kalvefrikasse med asparges og porrer
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: