• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

billede med kalkunfrikasse
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 24. maj 2023

Lav en let og lækker kalkunfrikasse, der smager super godt. En nem opskrift med kalkunkød i strimler, gulerødder, ærter og asparges.

Kalkunfrikasse er en let og smagfuld gryderet, der laves med kalkunkød og masser af skønne grøntsager.

Du kan bruge kalkun i tern eller strimler, og frikasseen laves desuden med gulerødder, ærter og grønne asparges.

Se også: Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt

Det er dejlig og let gryderet, der smager af dansk forår og sommer, men som bestemt er god året rundt.

I sæsonen for nye, danske kartofler er de perfekte tilbehør, og ellers kan du længere nede se andre forslag. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkunfrikasse

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 395
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g kalkun - i strimler eller tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg - finthakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 150 g gulerødder - i tynde skiver
  • 150 g ærter - evt. fra frost
  • 150 g grønne asparges - i mundrette stykker
  • 1 citron
  • 1 bundt dild - eller persille, hakkes fint
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Fremgangsmåde
 

  1. Til kalkunfrikasse starter du med, at stege kalkunkødet i lidt olie i en gryde. Du kan bruge kalkunbryst, der er skåret ud i strimler eller tern, og kødet skal blot lige steges et minut ved høj varme.
  2. Tilsæt så hakket løg, vend rundt, steg det kort igennem, og drys så hvedemel over. Vendes rundt.
  3. Hæld vand ved sammen med en bouillonterning, skru ned for varmen, læg låg på.og lad kalkunfrikasseen simre i ca. 15 minutter.
  4. Tilsæt så madlavningsfløde og gulerødder, og lad retten simre i yderligere 5 minutter under låg. Du kan også bruge alm. fløde eller mælk.
  5. Kom ærter og asparges ved. Bruger du frosne ærter, kan du med fordel overhælde dem med kogende vand først, men det er ikke nødvendigt. Varm gryderetten igennem i et par minutter.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og vend hakket dild eller persille i lige inder servering.

Næringsindhold

Kalorier: 395kcalKulhydrater: 20gProtein: 27gFedt: 25gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 110mgNatrium: 842mgKalium: 661mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 7387IUVitamin C: 36mgCalcium: 98mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdige kalkunfrikasse serveres straks sammen med kogte kartofler, ris eller evt. en rustik mos med kartofler og hvidløg. Som jeg har gjort det på billedet.

Her skæres 650 gram kartofler i mindre tern og koges møre sammen med 4 fed hvidløg, der er knust og hakket. Koges i usaltet vand i ca. 15 minutter.

Hæld vandet fra, damp kartoflerne lidt og mos dem så med lidt olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Se også: Kalvefrikasse med asparges og porrer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required