Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme

Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme

billede med kanelstang
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7.5k
SHARES
FacebookMessenger7.5kPinterestEmailSMS
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 24. februar 2019
Oversigt over indhold
  • Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
  • Opskrift på kanelstang
  • Kanelstang
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Tips til opskriften
  • Kommentarer

Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.

Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne! Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.

Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af kagen under bagningen i oven. Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.

Opskriften giver to kanelstænger med den rigtige smag af kanel, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang. Servér gerne kagen lun til kaffe, te eller varm kakao.

Se også disse opskrifter:

  • Video: Sådan klipper du en kanelstang
  • Kanelsnegle
  • Kanelsnurrer
  • Wienerstang

Opskrift på kanelstang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelstang

4.83 fra 70 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 2120
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 200 g kærnemælk
  • 350 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk kardemomme - strøgen teske, kan udelades
  • 5 g salt
  • 1 æg
  • 60 g smør - skal være smeltet
Creme
  • 250 g kagecreme - opskrift i linket og i video
Remonce
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 4 tsk kanel
  • 25 g Maizena
Pensling
  • 1 æg
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker
Glasur
  • 100 g flormelis
  • vand
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gær ud i kærnemælk. Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med æg og smør (smeltet).
  2. Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
  3. Imens laver du kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen af smør, brun farin, kanel og Maizena. Æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
  5. Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
  6. Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
  7. Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det. Hvis du anvender alubakker, kan du med fordel varme formene igennem i ovnen først. Så undgår du, at bunden kan fremstå ubagt.
  8. Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
  9. Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad dem hvile 10-15 minutter.
  10. Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
  11. Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter på næstnederste rille, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn. Glasur laves af flormelis og lidt vand.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 2120kcalKulhydrater: 285gProtein: 34gFedt: 97gMættet fedt: 58gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 3gKolesterol: 336mgNatrium: 1782mgKalium: 563mgKostfibre: 8gSukker: 135gVitamin A: 2393IUVitamin C: 1mgCalcium: 234mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips til opskriften

De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.

Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand. Evt. også tilsat lidt kakao.

Kanelstangen er en af de populære kager, og du kan sagtens fryse den ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne skriver

    november 27, 2024 at 7:35 pm

    Den opskrift lyder meget lækker! Tror du kanelstangen kan samles dagen før og sættes på køl, men først bages dagen efter? Den skal nemlig bruges om morgenen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 27, 2024 at 7:41 pm

      Hej Susanne
      Altså som koldhævet kanelstang? Ja, det kan du sagtens, men sæt mængden af gær lidt ned, og tag den ud af køleskabet en halv time før bagning.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Charlotte Gudmand skriver

    september 10, 2024 at 5:40 pm

    Hej
    Jeg har bagt kagen flere gang. Selvom jeg følger opskriften, er min dej nærmest flydende og umulig at virke op. Først når jeg har tilsat mere mel, kan jeg arbejde med den. Men den smager godt

    Svar
  3. Lissi Rasmussen skriver

    marts 04, 2024 at 3:07 pm

    Tak for mange gode opskrifter, men i stedet for at veje mælk syntes jeg det var bedre der stod liter eller deciliter. Du har før omtalt det vil blive lavet om. Mvh. Lissi

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required