Oversigt over indhold
Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne! Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.
Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af kagen under bagningen i oven. Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
Opskriften giver to kanelstænger med den rigtige smag af kanel, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang. Servér gerne kagen lun til kaffe, te eller varm kakao.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kanelstang
Kanelstang
Ingredienser
- 25 g gær
- 200 g kærnemælk
- 350 g hvedemel
- 40 g sukker
- 1 tsk kardemomme - strøgen teske, kan udelades
- 5 g salt
- 1 æg
- 60 g smør - skal være smeltet
- 250 g kagecreme - opskrift i linket og i video
- 100 g smør - blødt
- 100 g brun farin
- 4 tsk kanel
- 25 g Maizena
- 1 æg
- hasselnøddeflager
- perlesukker
- 100 g flormelis
- vand
Fremgangsmåde
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gær ud i kærnemælk. Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med æg og smør (smeltet).
- Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
- Imens laver du kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen af smør, brun farin, kanel og Maizena. Æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
- Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
- Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det. Hvis du anvender alubakker, kan du med fordel varme formene igennem i ovnen først. Så undgår du, at bunden kan fremstå ubagt.
- Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
- Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad dem hvile 10-15 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
- Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter på næstnederste rille, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn. Glasur laves af flormelis og lidt vand.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til opskriften
De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.
Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand. Evt. også tilsat lidt kakao.
Kanelstangen er en af de populære kager, og du kan sagtens fryse den ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Susanne skriver
Den opskrift lyder meget lækker! Tror du kanelstangen kan samles dagen før og sættes på køl, men først bages dagen efter? Den skal nemlig bruges om morgenen.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Susanne
Altså som koldhævet kanelstang? Ja, det kan du sagtens, men sæt mængden af gær lidt ned, og tag den ud af køleskabet en halv time før bagning.
Alt det bedste
Holger
Charlotte Gudmand skriver
Hej
Jeg har bagt kagen flere gang. Selvom jeg følger opskriften, er min dej nærmest flydende og umulig at virke op. Først når jeg har tilsat mere mel, kan jeg arbejde med den. Men den smager godt
Lissi Rasmussen skriver
Tak for mange gode opskrifter, men i stedet for at veje mælk syntes jeg det var bedre der stod liter eller deciliter. Du har før omtalt det vil blive lavet om. Mvh. Lissi