Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kæmpe kanelsnegl

Kæmpe kanelsnegl (opskrift på stor kagesnegl bagt i form)

et billede med kæmpe kanelsnegl
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kæmpe kanelsnegl - nem at lave
  • Opskrift på kæmpe kanelsnegl
  • Noter
  • Fakta om kanel
  • FAQ
  • Kommentarer

Kæmpe kanelsnegl - nem at lave

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej til kæmpe kanelsnegl
  • 300 g vand lunkent, svarer til 3 dl.
  • 50 g gær
  • 30 g sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 æg
  • 10 g salt
  • 75 g smør blødt
Creme
  • 350 g kagecreme se opskrift i linket
Kanelremonce
  • 200 g brun farin
  • 200 g smør blødt
  • 10 g kanel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g olie smagsneutral
Pynt
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 nip salt
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker
Sukkerstrygelse
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk vand kogende
Glasur
  • 200 g flormelis
  • Lidt vand koldt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave creme til din kæmpe kanelsnegl. Følg opskriften på kagecreme - eller brug en pulvercreme, der blot røres sammen. Er cremen hjemmelavet, skal den køles af.
  2. Til dejen kommes vand, gær og sukker i skålen til din røremaskine, og det røres godt ud. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, æg og salt, og kør dejen ved middel hastighed i ca. 5 minutter. Brug dejkrog.
  3. Tilsæt så det bløde smør, og ælt det ind i dejen ved middel hastighed, hvilket tager ca. 3-4 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan man virker dej op. Lad dejen ligge på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 15 minutter.
  5. Rør imens hurtigt alle ingredienserne til kanelremonce sammen.
  6. Del dejen i to lige store stykker. Rulles ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Smør halvdelen af kanelremoncen på, og derpå halvdelen af cremen.
  7. Rulles sammen til en roulade, og skæres ud i 10 lige store skiver, der altså hver er ca. 3 centimeter bred.
  8. Find en form med en diameter på ca. 20-22 centimeter frem. Læg en skive roulade i midten af formen. Tag en ny skive roulade og vikl den uden om den første skive. Altså hvor den rulles ud igen til en lang strimmel, som så lægges om den første, og på den måde får du et nyt lag. Fortsæt til du har brugt alle rouladeskiverne. Jo, det er lidt fedtet at arbejde med, men værre er det heller ikke.
  9. Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og et nip salt. Drys også lidt hasselnøddeflager og perlesukker over. Fortsæt på samme måde med den anden kæmpe kanelsnegl.
  10. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 27 minutter. Kagerne skal ikke efterhæves. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier3679kcalKulhydrater501gProtein48gFedt170gMættet fedt92gFlerumættet fedt12gEnkelumættet fedt47gTransfedt5gKolesterol459mgNatrium3287mgKalium857mgKostfibre15gSukker246gVitamin A3693IUVitamin C2mgCalcium198mgJern17mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kæmpe kanelsnegl

Kæmpe kanelsnegl er en vanvittig lækker kage, der samtidig er super nem at lave.

Her bygger du en stor kagesnegl op lag på lag, hvor starter en snegl i midten, og derpå lægges så lag på lag, indtil formen er fuld.

Du får to kager ud af denne opskrift, og de kan fryses ned til senere brug.

Se også de populære bageopskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Onsdagssnegle
  • Kanelsnurrer
  • Kanelgifler

Noter

Den færdigbagte kæmpe kanelsnegl tages ud.

Giv den en omgang sukkerstrygelse, som du laver af sukker og kogende vand, der røres ud. Pensles på den varme kage.

Lad kagerne køle af, hvorefter de pyntes med glasur.

Du får to kager af denne opskrift, og du kan sagtens fryse den ene ned.

Fakta om kanel

Kanel (Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum) er en busk, der tilhører laurafamilien og vokser i Sydøstasien.

Dens bark bruges som krydderi og smagsstof i mad og bagværk.

Kanel har også længe været brugt i traditionel medicin på grund af sine antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.

Der findes to typer af kanel: Ceylonkanel og cassiakanel, med Ceylonkanel anset som den finere, sødere og mildere sort.

FAQ

Kan man fryse kæmpe kanelsnegl?

Ja, kagen kan sagtens fryses ned. Tø den gerne op ved stuetemperatur, og den kan evt. med fordel skæres ud i portionsstykker inden frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required