• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kæmpe kanelsnegl

Kæmpe kanelsnegl

et billede med kæmpe kanelsnegl
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 11. september 2023

Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.

Kæmpe kanelsnegl er en vanvittig lækker kage, der samtidig er super nem at lave.

Her bygger du en stor kagesnegl op lag på lag, hvor starter en snegl i midten, og derpå lægges så lag på lag, indtil formen er fuld.

Du får to kager ud af denne opskrift, og de kan fryses ned til senere brug.

Se også de populære bageopskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Onsdagssnegle
  • Kanelsnurrer
  • Kanelgifler

Opskrift på kæmpe kanelsnegl

et billede med kæmpe kanelsnegl
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kæmpe kanelsnegl - nem at lave

4.78 fra 9 stemmer
Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 3679
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej til kæmpe kanelsnegl
  • 300 g vand - lunkent, svarer til 3 dl.
  • 50 g gær
  • 30 g sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 æg
  • 10 g salt
  • 75 g smør - blødt
Creme
  • 350 g kagecreme - se opskrift i linket
Kanelremonce
  • 200 g brun farin
  • 200 g smør - blødt
  • 10 g kanel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g olie - smagsneutral
Pynt
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 nip salt
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker
Sukkerstrygelse
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk vand - kogende
Glasur
  • 200 g flormelis
  • Lidt vand - koldt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave creme til din kæmpe kanelsnegl. Følg opskriften på kagecreme - eller brug en pulvercreme, der blot røres sammen. Er cremen hjemmelavet, skal den køles af.
  2. Til dejen kommes vand, gær og sukker i skålen til din røremaskine, og det røres godt ud. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, æg og salt, og kør dejen ved middel hastighed i ca. 5 minutter. Brug dejkrog.
  3. Tilsæt så det bløde smør, og ælt det ind i dejen ved middel hastighed, hvilket tager ca. 3-4 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan man virker dej op. Lad dejen ligge på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 15 minutter.
  5. Rør imens hurtigt alle ingredienserne til kanelremonce sammen.
  6. Del dejen i to lige store stykker. Rulles ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Smør halvdelen af kanelremoncen på, og derpå halvdelen af cremen.
  7. Rulles sammen til en roulade, og skæres ud i 10 lige store skiver, der altså hver er ca. 3 centimeter bred.
  8. Find en form med en diameter på ca. 20-22 centimeter frem. Læg en skive roulade i midten af formen. Tag en ny skive roulade og vikl den uden om den første skive. Altså hvor den rulles ud igen til en lang strimmel, som så lægges om den første, og på den måde får du et nyt lag. Fortsæt til du har brugt alle rouladeskiverne. Jo, det er lidt fedtet at arbejde med, men værre er det heller ikke.
  9. Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og et nip salt. Drys også lidt hasselnøddeflager og perlesukker over. Fortsæt på samme måde med den anden kæmpe kanelsnegl.
  10. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 27 minutter. Kagerne skal ikke efterhæves. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 3679kcalKulhydrater: 501gProtein: 48gFedt: 170gMættet fedt: 92gFlerumættet fedt: 12gEnkelumættet fedt: 47gTransfedt: 5gKolesterol: 459mgNatrium: 3287mgKalium: 857mgKostfibre: 15gSukker: 246gVitamin A: 3693IUVitamin C: 2mgCalcium: 198mgJern: 17mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte kæmpe kanelsnegl tages ud.

Giv den en omgang sukkerstrygelse, som du laver af sukker og kogende vand, der røres ud. Pensles på den varme kage.

Lad kagerne køle af, hvorefter de pyntes med glasur.

Du får to kager af denne opskrift, og du kan sagtens fryse den ene ned.

Fakta om kanel

Kanel (Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum) er en busk, der tilhører laurafamilien og vokser i Sydøstasien.

Dens bark bruges som krydderi og smagsstof i mad og bagværk.

Kanel har også længe været brugt i traditionel medicin på grund af sine antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.

Der findes to typer af kanel: Ceylonkanel og cassiakanel, med Ceylonkanel anset som den finere, sødere og mildere sort.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required