Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Kæmpe kanelsnegl er en vanvittig lækker kage, der samtidig er super nem at lave.
Her bygger du en stor kagesnegl op lag på lag, hvor starter en snegl i midten, og derpå lægges så lag på lag, indtil formen er fuld.
Du får to kager ud af denne opskrift, og de kan fryses ned til senere brug.
Se også de populære bageopskrifter på:
Opskrift på kæmpe kanelsnegl
Kæmpe kanelsnegl - nem at lave
Ingredienser
Dej til kæmpe kanelsnegl
- 300 g vand - lunkent, svarer til 3 dl.
- 50 g gær
- 30 g sukker
- 600 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 æg
- 10 g salt
- 75 g smør - blødt
Creme
- 350 g kagecreme - se opskrift i linket
Kanelremonce
- 200 g brun farin
- 200 g smør - blødt
- 10 g kanel
- 30 g kartoffelmel
- 30 g olie - smagsneutral
Pynt
- 1 æg
- 2 spsk mælk
- 1 nip salt
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Sukkerstrygelse
- 3 spsk sukker
- 3 spsk vand - kogende
Glasur
- 200 g flormelis
- Lidt vand - koldt
Fremgangsmåde
- Start med at lave creme til din kæmpe kanelsnegl. Følg opskriften på kagecreme - eller brug en pulvercreme, der blot røres sammen. Er cremen hjemmelavet, skal den køles af.
- Til dejen kommes vand, gær og sukker i skålen til din røremaskine, og det røres godt ud. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, æg og salt, og kør dejen ved middel hastighed i ca. 5 minutter. Brug dejkrog.
- Tilsæt så det bløde smør, og ælt det ind i dejen ved middel hastighed, hvilket tager ca. 3-4 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan man virker dej op. Lad dejen ligge på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 15 minutter.
- Rør imens hurtigt alle ingredienserne til kanelremonce sammen.
- Del dejen i to lige store stykker. Rulles ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Smør halvdelen af kanelremoncen på, og derpå halvdelen af cremen.
- Rulles sammen til en roulade, og skæres ud i 10 lige store skiver, der altså hver er ca. 3 centimeter bred.
- Find en form med en diameter på ca. 20-22 centimeter frem. Læg en skive roulade i midten af formen. Tag en ny skive roulade og vikl den uden om den første skive. Altså hvor den rulles ud igen til en lang strimmel, som så lægges om den første, og på den måde får du et nyt lag. Fortsæt til du har brugt alle rouladeskiverne. Jo, det er lidt fedtet at arbejde med, men værre er det heller ikke.
- Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og et nip salt. Drys også lidt hasselnøddeflager og perlesukker over. Fortsæt på samme måde med den anden kæmpe kanelsnegl.
- Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 27 minutter. Kagerne skal ikke efterhæves. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdigbagte kæmpe kanelsnegl tages ud.
Giv den en omgang sukkerstrygelse, som du laver af sukker og kogende vand, der røres ud. Pensles på den varme kage.
Lad kagerne køle af, hvorefter de pyntes med glasur.
Du får to kager af denne opskrift, og du kan sagtens fryse den ene ned.
Fakta om kanel
Kanel (Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum) er en busk, der tilhører laurafamilien og vokser i Sydøstasien.
Dens bark bruges som krydderi og smagsstof i mad og bagværk.
Kanel har også længe været brugt i traditionel medicin på grund af sine antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.
Der findes to typer af kanel: Ceylonkanel og cassiakanel, med Ceylonkanel anset som den finere, sødere og mildere sort.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: