• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Kæmpe kanelsnegl

et billede med kæmpe kanelsnegl
Sådan en kæmpe kanelsnegl er altid et hit til kaffen eller til at tage med på arbejde. Kagen er både svampet og lækker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  11. september 2023

Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
  2. Opskrift på kæmpe kanelsnegl
  3. Kæmpe kanelsnegl - nem at lave
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
  9. Fakta om kanel
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.

Kæmpe kanelsnegl er en vanvittig lækker kage, der samtidig er super nem at lave.

Her bygger du en stor kagesnegl op lag på lag, hvor starter en snegl i midten, og derpå lægges så lag på lag, indtil formen er fuld.

Du får to kager ud af denne opskrift, og de kan fryses ned til senere brug.

Se også de populære bageopskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Onsdagssnegle
  • Kanelsnurrer
  • Kanelgifler

Opskrift på kæmpe kanelsnegl

et billede med kæmpe kanelsnegl

Kæmpe kanelsnegl - nem at lave

Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på meget stor kanelsnegl med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Bedømmelse
4.8 fra 9 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej til kæmpe kanelsnegl

  • 300 g vand - lunkent, svarer til 3 dl.
  • 50 g gær
  • 30 g sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 æg
  • 10 g salt
  • 75 g smør - blødt

Creme

  • 350 g kagecreme - se opskrift i linket

Kanelremonce

  • 200 g brun farin
  • 200 g smør - blødt
  • 10 g kanel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g olie - smagsneutral

Pynt

  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1 nip salt
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker

Sukkerstrygelse

  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk vand - kogende

Glasur

  • 200 g flormelis
  • Lidt vand - koldt

Fremgangsmåde

  • Start med at lave creme til din kæmpe kanelsnegl. Følg opskriften på kagecreme - eller brug en pulvercreme, der blot røres sammen. Er cremen hjemmelavet, skal den køles af.
  • Til dejen kommes vand, gær og sukker i skålen til din røremaskine, og det røres godt ud. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, æg og salt, og kør dejen ved middel hastighed i ca. 5 minutter. Brug dejkrog.
  • Tilsæt så det bløde smør, og ælt det ind i dejen ved middel hastighed, hvilket tager ca. 3-4 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan man virker dej op. Lad dejen ligge på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 15 minutter.
  • Rør imens hurtigt alle ingredienserne til kanelremonce sammen.
  • Del dejen i to lige store stykker. Rulles ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Smør halvdelen af kanelremoncen på, og derpå halvdelen af cremen.
  • Rulles sammen til en roulade, og skæres ud i 10 lige store skiver, der altså hver er ca. 3 centimeter bred.
  • Find en form med en diameter på ca. 20-22 centimeter frem. Læg en skive roulade i midten af formen. Tag en ny skive roulade og vikl den uden om den første skive. Altså hvor den rulles ud igen til en lang strimmel, som så lægges om den første, og på den måde får du et nyt lag. Fortsæt til du har brugt alle rouladeskiverne. Jo, det er lidt fedtet at arbejde med, men værre er det heller ikke.
  • Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og et nip salt. Drys også lidt hasselnøddeflager og perlesukker over. Fortsæt på samme måde med den anden kæmpe kanelsnegl.
  • Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 27 minutter. Kagerne skal ikke efterhæves. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
3679
% Daglig værdi*
Fedt
 
170
g
262
%
Mættet fedt
 
92
g
575
%
Transfedt
 
5
g
Flerumættet fedt
 
12
g
Enkelumættet fedt
 
47
g
Kolesterol
 
459
mg
153
%
Natrium
 
3287
mg
143
%
Kalium
 
857
mg
24
%
Kulhydrater
 
501
g
167
%
Kostfibre
 
15
g
63
%
Sukker
 
246
g
273
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
3693
IU
74
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
198
mg
20
%
Jern
 
17
mg
94
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte kæmpe kanelsnegl tages ud.

Giv den en omgang sukkerstrygelse, som du laver af sukker og kogende vand, der røres ud. Pensles på den varme kage.

Lad kagerne køle af, hvorefter de pyntes med glasur.

Du får to kager af denne opskrift, og du kan sagtens fryse den ene ned.

Fakta om kanel

Kanel (Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum) er en busk, der tilhører laurafamilien og vokser i Sydøstasien.

Dens bark bruges som krydderi og smagsstof i mad og bagværk.

Kanel har også længe været brugt i traditionel medicin på grund af sine antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.

Der findes to typer af kanel: Ceylonkanel og cassiakanel, med Ceylonkanel anset som den finere, sødere og mildere sort.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required