Min opskrift på jordskokkepuré, der er en fløjlsblød puré lavet af jordskok. Den er nem at lave og kan serveres til oksekød og meget andet.
Jordskokpuré er skønt tilbehør til mange retter, og den er et hit hos alle, der sætter pris på de lidt nøddeagtige jordskokker.
Den lækre og fløjlsbløde puré laves nemt og hurtigt med jordskokker, der koges møre og blendes med lidt smør og fløde.
Jeg tilsætter gerne et enkelt fed hvidløg, men det kan udelades. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på jordskokkepuré
Jordskokkepuré
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 citron - friskpresset saft
- 30 g smør
- 4 spsk piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Jordskokker vaskes grundigt, men du behøver ikke skrælle dem. Skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med et fed presset hvidløg og lidt friskpresset citronsaft.
- Hæld koldt vand ved, så det netop dækker jordskokkerne, og kog dem helt møre. Det tager ca. 20 minutter.
- Hæld vandet fra og mos jordskokkerne lidt sammen med smør og lidt fløde.
- Derefter blendes til en fløljsblød jordskokkepure, der smages til med salt, friskkværnet peber og lidt mere citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige jordskokkepuré anrettes og serveres straks, hvor den er lækker som tilbehør til mange retter.
Du kan eks. smøre en tyk stribe på en tallerken, og derpå placere en bøf inden servering. Eller hvad du nu synes. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne hvad du synes om den her.