Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Jordskokkepuré

Jordskokkepuré

billede med jordskokkepure
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
6
DELINGER
Facebook6PinterestSMSEmailMessenger

Min opskrift på jordskokkepuré, der er en fløjlsblød puré lavet af jordskok. Den er nem at lave og kan serveres til oksekød og meget andet.

Jordskokpuré er skønt tilbehør til mange retter, og den er et hit hos alle, der sætter pris på de lidt nøddeagtige jordskokker.

Den lækre og fløjlsbløde puré laves nemt og hurtigt med jordskokker, der koges møre og blendes med lidt smør og fløde.

Jeg tilsætter gerne et enkelt fed hvidløg, men det kan udelades. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Jordskokkesuppe
  • Bagte jordskokker
  • Jordskokke-kroketter med kartofler og ost

Opskrift på jordskokkepuré

Jordskokkepuré

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Min opskrift på jordskokkepuré, der er en fløjlsblød puré lavet af jordskok. Den er nem at lave og kan serveres til oksekød og meget andet.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 citron (friskpresset saft)
  • 30 g smør
  • 4 spsk piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Jordskokker vaskes grundigt, men du behøver ikke skrælle dem. Skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med et fed presset hvidløg og lidt friskpresset citronsaft.
  2. Hæld koldt vand ved, så det netop dækker jordskokkerne, og kog dem helt møre. Det tager ca. 20 minutter.
  3. Hæld vandet fra og mos jordskokkerne lidt sammen med smør og lidt fløde.
  4. Derefter blendes til en fløljsblød jordskokkepure, der smages til med salt, friskkværnet peber og lidt mere citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier205kcalKulhydrater25gProtein3gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol33mgNatrium639mgKalium593mgKostfibre3gSukker13gVitamin A439IUVitamin C20mgCalcium38mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige jordskokkepuré anrettes og serveres straks, hvor den er lækker som tilbehør til mange retter.

Du kan eks. smøre en tyk stribe på en tallerken, og derpå placere en bøf inden servering. Eller hvad du nu synes. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 31, 2024 at 1:31 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required