Jordskokke-kroketter med bagekartofler og ost har den helt rigtige konsistens: sprøde udenpå og bløde indeni. Gode både som tilbehør og snack.
Jordskokke-kroketter har den helt rigtige konsistens, som får en lyst til at spise mere og mere.
Sprøde udenpå, bløde indeni, præcis som vi kan lide kroketter. Jordskokker har en fin nøddeagtig smag, som spiller godt sammen med ost. Her er brugt primadonna.
Du kan servere dem som tilbehør til aftensmaden eller blot som en varm snack med en rigtig god dip.
Se også disse gode opskrifter:
Opskrift på jordskokke-kroketter med kartofler
Jordskokke-kroketter med kartofler og ost
Ingredienser
- 4 bagekartofler - skrællet i mindre stykker
- 6 jordskokker - ca 200 gram, skrællet i mindre stykker
- 1 hel hvidløg - pillet
- flagesalt
- ½ dl hvedemel
- 200 gram primadonna ost - revet
- 1 l solsikkeolie - el. rapsolie
- 1 spsk kartoffel allround
- flagesalt og friskkværnet peber
Panering
- panko rasp - eller alm. rasp
- 2 æg
- 1 håndfuld primadonnaost - revet
- mel
Sådan gør du
- Kog kartofler, jordskokker og hvidløg møre i ca. 15 minutter.
- Hæld vandet fra og kom 200 gram revet primadonnaost i, salt og en spsk kartoffel allround, mos det godt sammen. Tilføj mel og rør det godt sammen med mosen.
- Hæld solsikkeolie over i en gryde og varm det op. Jeg bruger et grillspyd til at se om det er varmt nok, putter grillspyddet ned i olien og så skal det boble omkring.
- Tag tre skåle: en med pisket æg, en med pankorasp blandet med primadonnaost og en med mel.
- Form mosen med en teske og vend kuglerne i æg, i mel, og herefter pankorasp.
- Kom kroketterne i den varme olie, til de er gyldne. Jeg bruger en hulske til at sænke dem i og tage dem op.
- Nu er dine jordskokke-kroketter klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du skal bruge en smagsneutral madolie til at fritere jordskokke-kroketter.
Bruger du rapsolie, skal det ikke være en koldpresset, da den får for stærk en smag, når den varmes op.
Andreas Bahrt
Hej Holger,
Hvad er 'kartoffel allround'?
Tak 🙂 Andreas