Japanske dumplings minder om de kinesiske, blot steger japanerne deres på den ene side, før de damper dem. Her er opskriften på gudemad.
Japanske dumplings med sojasauce smager mildt og fint. De laves efter samme princip som de kinesiske, dog skal de steges på den ene side, hvor kinesiske ofte dampes over det hele i stedet.
Det er supernemt at lave farsen, som dejen vikles rundt om, men selve teknikken med at lave små vifter på den buede side af dejen er svær at mestre.
Derfor vil jeg anbefale, at du slår en video op på YouTube. Her er adskillige, som pædagogisk viser foldeteknikken.
Du kan droppe vifteformen og lukke dumplings med en gaffel i kanterne, men det er lidt synd. Så prøv dig frem, og husk: uanset hvordan de ser ud, smager de brandgodt.
Opskrift på japanske dumplings
Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza
Ingredienser
- 400 g hakket svinekød
- 3 forårsløg - hakket
- 2 gulerødder - groftrevet
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 spsk ingefær - frisk, fintrevet
- 2 spsk Maizena
- 1,5 spsk sojasauce
- 1 tsk rejepasta - kan udelukkes
- 1,5 spsk sesamolie
- 1 spsk sake - el. sherry
- 1 tsk salt
- 20 stk Gyoza Skins - el hjemmelavet
- 2 spsk smagsneutral olie
- 1,5 dl vand
Sauce
- 3 spsk soja
- 2 spsk riseddike - el. hvidvinseddike
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk chilisauce
Fremgangsmåde
- OBS: Før du begynder, skal du have tøet dine Gyozas op. Det tager en times tid.
Fyldet
- Hak forårsløg, både det hvide og det grønne, groft.
- Riv gulerødderne og pres hvidløget. Riv ingefær fint.
- Bland nu alle ingredienserne til fyldet. Brug gerne hænderne, så du rigtig kan ælte det hele sammen.
Foldning af dumplings
- Som nævnt tidligere er det lidt svært at folde dumplings, når man gør det første gang. Men bred dine gyozaer ud på bordet foran dig, hav et glas varmt vand stående foran dig ved siden af skålen med kødfyldet.
- Placer en teskefuld kødfuld på en "pandekage", gør et par fingre våde og gnid vand rundt om kødfyldet helt ud til kanterne.
- Fold på midten og form små vifter på den ene side af den buede kant, tryk dem godt ind til den anden halvdel. Du skal gerne stå med en halvmåneformet dumpling, der har små takker i samlingen.
- Gentag med alle dine dumplings, så du har 20 stk - eller flere, hvis du har mere dej tilbage.
- Nu skal olien opvarmes ved middelhøj varme på en stegepande eller i en stor stegegryde. Når den er varm, steger du dumplingerne i to minutter - eller indtil de er gyldenbrune på stegesiden.
- Herefter hælder du en halv dl. vand ned i gryden/på panden og kommer straks låg over. Det betyder, at vandet fordamper og dermed dampes dine dumplings.
- Når vandet er fordampet efter et par minutter, gentager du med endnu en halv dl. vand. Her skal du igen komme låg på og dampe i et par minutter.
- Du kan tage en dumpling af panden og skære den igennem og smage for at teste, om de er færdige. Hvis de er det, tager du dem af panden og serverer de japanske dumplings med en hjemmelavet sauce eller en færdigkøbt. Du kan købe 'Sauce for Dumplings' i asiatiske supermarkeder. Den er virkelig god.
Sauce
- Bland ingredienserne sammen. Tilsæt mere chili, hvis du ønsker en stærkere sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Om dejen til dumplings
Gyozadej kan købes i små fint formede pandekager. Her kan du bestille dem på nettet eller købe dem hos en asiatisk købmand.
Du kan selv lave dejen. Her er opskriften på dej til dumplings: Dumplings med det delikat grøntsagsfyld.
Se også disse lækre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: