Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Japanske dumplings med svinekød - gyoza

Japanske dumplings med svinekød - gyoza

Japanske dumplings
4.9 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS

Japanske dumplings med sojasauce smager mildt og fint. De laves efter samme princip som de kinesiske, dog skal de steges på den ene side, hvor kinesiske ofte dampes over det hele i stedet.

Det er supernemt at lave farsen, som dejen vikles rundt om, men selve teknikken med at lave små vifter på den buede side af dejen er svær at mestre.

Derfor vil jeg anbefale, at du slår en video op på YouTube. Her er adskillige, som pædagogisk viser foldeteknikken.

Du kan droppe vifteformen og lukke dumplings med en gaffel i kanterne, men det er lidt synd. Så prøv dig frem, og husk: uanset hvordan de ser ud, smager de brandgodt. Sake kan i øvrigt udskiftes med en sherry.

Opskrift

Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Japanske dumplings minder om de kinesiske, blot steger japanerne deres på den ene side, før de damper dem. Her er opskriften på gudemad.
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød
  • 3 forårsløg hakket
  • 2 gulerødder groftrevet
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk ingefær frisk, fintrevet
  • 2 spsk Maizena
  • 1,5 spsk sojasauce
  • 1 tsk rejepasta kan udelukkes
  • 1,5 spsk sesamolie
  • 1 spsk sake el. sherry
  • 1 tsk salt
  • 20 stk  Gyoza Skins el hjemmelavet
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1,5 dl vand
Sauce
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk riseddike el. hvidvinseddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chilisauce

Fremgangsmåde

  1. OBS: Før du begynder, skal du have tøet dine Gyozas op. Det tager en times tid.
Fyldet
  1. Hak forårsløg, både det hvide og det grønne, groft.
  2. Riv gulerødderne og pres hvidløget. Riv ingefær fint.
  3. Bland nu alle ingredienserne til fyldet. Brug gerne hænderne, så du rigtig kan ælte det hele sammen.
Foldning af dumplings
  1. Som nævnt tidligere er det lidt svært at folde dumplings, når man gør det første gang. Men bred dine gyozaer ud på bordet foran dig, hav et glas varmt vand stående foran dig ved siden af skålen med kødfyldet.
  2. Placer en teskefuld kødfuld på en "pandekage", gør et par fingre våde og gnid vand rundt om kødfyldet helt ud til kanterne.
  3. Fold på midten og form små vifter på den ene side af den buede kant, tryk dem godt ind til den anden halvdel. Du skal gerne stå med en halvmåneformet dumpling, der har små takker i samlingen.
  4. Gentag med alle dine dumplings, så du har 20 stk - eller flere, hvis du har mere dej tilbage.
  5. Nu skal olien opvarmes ved middelhøj varme på en stegepande eller i en stor stegegryde. Når den er varm, steger du dumplingerne i to minutter - eller indtil de er gyldenbrune på stegesiden.
  6. Herefter hælder du en halv dl. vand ned i gryden/på panden og kommer straks låg over. Det betyder, at vandet fordamper og dermed dampes dine dumplings.
  7. Når vandet er fordampet efter et par minutter, gentager du med endnu en halv dl. vand. Her skal du igen komme låg på og dampe i et par minutter.
  8. Du kan tage en dumpling af panden og skære den igennem og smage for at teste, om de er færdige. Hvis de er det, tager du dem af panden og serverer de japanske dumplings med en hjemmelavet sauce eller en færdigkøbt. Du kan købe 'Sauce for Dumplings' i asiatiske supermarkeder. Den er virkelig god.
Sauce
  1. Bland ingredienserne sammen. Tilsæt mere chili, hvis du ønsker en stærkere sauce.

Næringsindhold

Kalorier77kcalKulhydrater2gProtein4gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol14mgNatrium368mgKalium99mgKostfibre0.3gSukker0.5gVitamin A1045IUVitamin C1mgCalcium9mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Om dejen til dumplings

Gyozadej kan købes i små fint formede pandekager. Her kan du bestille dem på nettet eller købe dem hos en asiatisk købmand.

Du kan selv lave dejen. Her er opskriften på dej til dumplings: Dumplings med det delikat grøntsagsfyld.

Se også disse lækre opskrifter:

Bao - kinesisk street food alias dampede boller

Japansk madpandekage

Japansk karryret med grøntsager

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required