• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Japanske dumplings med svinekød - gyoza

Japanske dumplings med svinekød - gyoza

Japanske dumplings
4.9 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  13. maj 2021

Japanske dumplings med sojasauce smager mildt og fint. De laves efter samme princip som de kinesiske, dog skal de steges på den ene side, hvor kinesiske ofte dampes over det hele i stedet.

Det er supernemt at lave farsen, som dejen vikles rundt om, men selve teknikken med at lave små vifter på den buede side af dejen er svær at mestre.

Derfor vil jeg anbefale, at du slår en video op på YouTube. Her er adskillige, som pædagogisk viser foldeteknikken.

Du kan droppe vifteformen og lukke dumplings med en gaffel i kanterne, men det er lidt synd. Så prøv dig frem, og husk: uanset hvordan de ser ud, smager de brandgodt. Sake kan i øvrigt udskiftes med en sherry.

Opskrift

Japanske dumplings
Karen SenecaKaren Seneca

Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza

4.85 fra 38 stemmer
Japanske dumplings minder om de kinesiske, blot steger japanerne deres på den ene side, før de damper dem. Her er opskriften på gudemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 77
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket svinekød
  • 3 forårsløg - hakket
  • 2 gulerødder - groftrevet
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk ingefær - frisk, fintrevet
  • 2 spsk Maizena
  • 1,5 spsk sojasauce
  • 1 tsk rejepasta - kan udelukkes
  • 1,5 spsk sesamolie
  • 1 spsk sake - el. sherry
  • 1 tsk salt
  • 20 stk  Gyoza Skins - el hjemmelavet
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1,5 dl vand
Sauce
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk riseddike - el. hvidvinseddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chilisauce

Fremgangsmåde
 

  1. OBS: Før du begynder, skal du have tøet dine Gyozas op. Det tager en times tid.
Fyldet
  1. Hak forårsløg, både det hvide og det grønne, groft.
  2. Riv gulerødderne og pres hvidløget. Riv ingefær fint.
  3. Bland nu alle ingredienserne til fyldet. Brug gerne hænderne, så du rigtig kan ælte det hele sammen.
Foldning af dumplings
  1. Som nævnt tidligere er det lidt svært at folde dumplings, når man gør det første gang. Men bred dine gyozaer ud på bordet foran dig, hav et glas varmt vand stående foran dig ved siden af skålen med kødfyldet.
  2. Placer en teskefuld kødfuld på en "pandekage", gør et par fingre våde og gnid vand rundt om kødfyldet helt ud til kanterne.
  3. Fold på midten og form små vifter på den ene side af den buede kant, tryk dem godt ind til den anden halvdel. Du skal gerne stå med en halvmåneformet dumpling, der har små takker i samlingen.
  4. Gentag med alle dine dumplings, så du har 20 stk - eller flere, hvis du har mere dej tilbage.
  5. Nu skal olien opvarmes ved middelhøj varme på en stegepande eller i en stor stegegryde. Når den er varm, steger du dumplingerne i to minutter - eller indtil de er gyldenbrune på stegesiden.
  6. Herefter hælder du en halv dl. vand ned i gryden/på panden og kommer straks låg over. Det betyder, at vandet fordamper og dermed dampes dine dumplings.
  7. Når vandet er fordampet efter et par minutter, gentager du med endnu en halv dl. vand. Her skal du igen komme låg på og dampe i et par minutter.
  8. Du kan tage en dumpling af panden og skære den igennem og smage for at teste, om de er færdige. Hvis de er det, tager du dem af panden og serverer de japanske dumplings med en hjemmelavet sauce eller en færdigkøbt. Du kan købe 'Sauce for Dumplings' i asiatiske supermarkeder. Den er virkelig god.
Sauce
  1. Bland ingredienserne sammen. Tilsæt mere chili, hvis du ønsker en stærkere sauce.

Næringsindhold

Kalorier: 77kcalKulhydrater: 2gProtein: 4gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 14mgNatrium: 368mgKalium: 99mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.5gVitamin A: 1045IUVitamin C: 1mgCalcium: 9mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Om dejen til dumplings

Gyozadej kan købes i små fint formede pandekager. Her kan du bestille dem på nettet eller købe dem hos en asiatisk købmand.

Du kan selv lave dejen. Her er opskriften på dej til dumplings: Dumplings med det delikat grøntsagsfyld.

Se også disse lækre opskrifter:

Bao - kinesisk street food alias dampede boller

Japansk madpandekage

Japansk karryret med grøntsager

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required