• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Japansk franskbrød - blødt og luftigt shokupan

Japansk franskbrød - blødt og luftigt shokupan

Japansk franskbrød
4.7 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. december 2023 - Udgivet: 20. september 2021

Japansk franskbrød, et blødt og luftigt brød kaldet shokupan er lavet med en metode, som hedder tangzhong. Det giver brødet en luftig krumme.

Japansk franskbrød - det bløde og luftige shokupan - bliver kaldt for mælkebrød i almindelig tale.

Det skyldes selvfølgelig, at det blandt andet består af mælk og smør. Dette får brødet til at minde en smule om briochedej.

Men det som adskiller denne opskrift fra andre er klart den japanske tangzhongmetode. Her opvarmer man en smule vand og mel sammen til en slags tyk grød, som man derefter ælter sammen med resten af dejen.

Resultatet er, at selve krummen i brødet bliver endnu mere luftig og minder en smule om den samme konsistent som en sandkage med lidt bid i. Det er virkelig en af de mest lækre brød, jeg har bagt.

Opskrift på japansk franskbrød - shokupan

Japansk franskbrød
Rakel Seneca

Japansk franskbrød - shokupan

4.72 fra 21 stemmer
Japansk franskbrød, et blødt og luftigt brød kaldet shokupan er lavet med en metode, som hedder tangzhong. Det giver brødet en luftig krumme.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Japansk
Kalorier: 1655
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tangzhong
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 spsk vand
Resten af dejen
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk tørgær
  • 120 ml mælk
  • 30 g smør - usaltet
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 stk æg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave tangzhong-delen. I en lille gryde tilføjes vand og hvedemel. Pisk det godt sammen, så der ikke er nogen klumper. Put det nu over lav varme og forsæt med at piske, indtil det tykner.
  2. Bliv ved, indtil konsistensen minder om en tyk, opbagt sovs. Stil det derefter til side.
  3. Nu kan du lave dejen. Varm mælken op til lillefingervarme og hæld det i en stor skål. Tilføj tørgær og sukker til mælken og rør godt rundt. Smelt nu smørret og bland det sammen med mælken.
  4. Tilføj salt og hvedemel til de våde ingredienser. Bland det godt sammen. Tilføj nu et æg til tangzhong-blandingen og bland det sammen. Tilføj det derefter til resten af dejen.
  5. Ælt nu dejen grundigt, indtil den føles mindre klistret. Kom den i en stor skål og dæk den til med et viskestykke, lad den nu hæve i en time.
  6. Når dejen er hævet: Fjern dejen fra skålen og del den i tre lige store dele. Tag nu én del dej og rul denne del til en rektangel med en tykkelse på cirka en centimeter, fold en side halvvejs henimod midten, fold den modsatte side henover den første fold. Så der nu er tre folde. Rul den nu som en kanelsnegl. Forsæt med de tre andre dejstykker.
  7. Tag nu en brødform og smør den. Put nu de tre ruller dej i formen. Dæk dem til og lad dem hæve i cirka 30 minutter.
  8. Opvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn. Tag nu et æg og pisk det. Smør det henover brødet og bag det nu i cirka 30 minutter eller indtil det er gyldent.
  9. Lad det japanske brød køle ned før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 1655kcalKulhydrater: 292gProtein: 47gFedt: 34gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 87mgNatrium: 2592mgKalium: 763mgKostfibre: 15gSukker: 43gVitamin A: 961IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 219mgJern: 15mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Shokupan er et af de lidt sødere slags brød fremfor et groft sandwichbrød. Derfor smager det også rigtig godt at tilføje rosiner eller små stykker chokolade til dejen.

Se også mine opskrifter på:

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød

Brioche brød

4.8 fra 10 stemmer
Hvad er brioche brød og hvordan bager man det? Her er den bedste og nemme opskrift på fransk brioche, der laves med masser af æg og smør.
Gå til opskrift
brioche brød

Sødmælks franskbrød - nem opskrift

4.9 fra 56 stemmer
Sødmælks franskbrød er et af de klassiske slags bagværk, og her giver jeg dig opskriften på det perfekte franskbrød, der er bagt med sødmælk.
Gå til opskrift
billederesultat for sødmælks franskbrød i form
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kitt

    september 29, 2021 at 1:41 pm

    Hej,
    Jeg har endnu ikke prøvet denne opskrift men det lyder virkelig lækkert. Jeg ville dog blive super glad hvis du havde lidt billeder af hvordan du folder dejen hvordan du lægger den i formen. Tænker dette er mindst lige så vigtigt som fremgangsmåden af dejen:-)
    Vh
    Kitt

    Svar
    • Marianne

      august 24, 2022 at 7:19 pm

      Jeg forstår ikke det med foldningen

      Svar
    • Peder Strunck

      september 02, 2022 at 10:17 am

      Det er ikke så svært :). Forestil dig fx. et A4 ark. Det er et rektangel. Så folder du den ene lange side lidt ind over midten. Så folder du den anden lange side ind over det du lige har foldet. Så har du et langt ark (dej) med 3 folder. Det ruller du så bare sammen, så du får en lille "rullepølse". Når du med dejen så har de 3 "rullepølser", lægger du dem blot i formen med enden nederst i formen. Voila :). Btw - det er et fantastisk lækkert brød!

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required