Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk farsbrød

Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

Billede af italiensk farsbrød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailSMS
Indhold
  • Italiensk farsbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Kommentarer

Italiensk farsbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 35 minutter min
Her er min opskrift på italiensk farsbrød i fad, der laves med hasselback kartofler i i fadet. En nem og lækker hovedret fra det italienske køkken.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 håndfuld bredbladet persille (finthakket)
  • 4 spsk soltørrede tomater (hakkede)
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 12 mellemstore kartofler
  • 1 spsk oregano (til kartoflerne)
  • 4 skiver parmaskinke
  • 500 g tomatpassata

Fremgangsmåde

  1. 200 g champignon børstes rene og hakkes fint. 3 fed hvidløg og 2 skalotteløg hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
  2. Kom det 600 g hakket oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også 1 æg i og rør det godt igennem.
  3. Kom 1 håndfuld bredbladet persille (hakket) i sammen med de 4 spsk soltørrede tomater, 1 dl mælk, 1 tsk oregano, ssalt og friskkværnet peber
  4. Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
  5. Stil farsen på køl i 20 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  7. Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
  8. Skræl 12 mellemstore kartofler, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver som du kender det fra hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og 1 spsk oregano.
  9. Form et farsbrød i fadet og læg 4 skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
  10. Hæld 500 g tomatpassata over farsbrødet og ud i fadet.
  11. Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
  12. Et italiensk farsbrød og kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier928kcalKulhydrater106gProtein44gFedt38gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt16gTransfedt2gKolesterol159mgNatrium1424mgKalium3410mgKostfibre15gSukker14gVitamin A814IUVitamin C115mgCalcium189mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

  • Klassisk farsbrød - meat loaf
  • Forloren hare med vildtsovs
  • Kyllingefarsbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 31, 2025 at 7:22 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på italiensk farsbrød. Skriv gerne her hvad du synes om retten.

    Svar
  2. hansen.per@hotmail.com skriver

    januar 17, 2022 at 6:40 am

    Hej Holger
    Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
    Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
    Venlig hilsen
    Per

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required