Italiensk farsbrød
Ingredienser
- 200 g champignon
- 3 fed hvidløg
- 2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
- 600 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 håndfuld bredbladet persille (finthakket)
- 4 spsk soltørrede tomater (hakkede)
- 1 dl mælk
- 1 tsk oregano (tørret)
- salt og friskkværnet peber
- 12 mellemstore kartofler
- 1 spsk oregano (til kartoflerne)
- 4 skiver parmaskinke
- 500 g tomatpassata
Fremgangsmåde
- 200 g champignon børstes rene og hakkes fint. 3 fed hvidløg og 2 skalotteløg hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
- Kom det 600 g hakket oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også 1 æg i og rør det godt igennem.
- Kom 1 håndfuld bredbladet persille (hakket) i sammen med de 4 spsk soltørrede tomater, 1 dl mælk, 1 tsk oregano, ssalt og friskkværnet peber
- Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
- Stil farsen på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
- Skræl 12 mellemstore kartofler, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver som du kender det fra hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og 1 spsk oregano.
- Form et farsbrød i fadet og læg 4 skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
- Hæld 500 g tomatpassata over farsbrødet og ud i fadet.
- Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
- Et italiensk farsbrød og kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskrift på italiensk farsbrød
Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på italiensk farsbrød. Skriv gerne her hvad du synes om retten.
hansen.per@hotmail.com skriver
Hej Holger
Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
Venlig hilsen
Per