Italiensk farsbrød
Ingredienser
- 200 g champignon
- 3 fed hvidløg
- 2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
- 600 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 håndfuld bredbladet persille (finthakket)
- 4 spsk soltørrede tomater (hakkede)
- 1 dl mælk
- 1 tsk oregano (tørret)
- salt og friskkværnet peber
- 12 mellemstore kartofler
- 1 spsk oregano (til kartoflerne)
- 4 skiver parmaskinke
- 500 g tomatpassata
Fremgangsmåde
- 200 g champignon børstes rene og hakkes fint. 3 fed hvidløg og 2 skalotteløg hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
- Kom det 600 g hakket oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også 1 æg i og rør det godt igennem.
- Kom 1 håndfuld bredbladet persille (hakket) i sammen med de 4 spsk soltørrede tomater, 1 dl mælk, 1 tsk oregano, ssalt og friskkværnet peber
- Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
- Stil farsen på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
- Skræl 12 mellemstore kartofler, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver som du kender det fra hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og 1 spsk oregano.
- Form et farsbrød i fadet og læg 4 skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
- Hæld 500 g tomatpassata over farsbrødet og ud i fadet.
- Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
- Et italiensk farsbrød og kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på italiensk farsbrød
Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på italiensk farsbrød. Skriv gerne her hvad du synes om retten.
hansen.per@hotmail.com skriver
Hej Holger
Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
Venlig hilsen
Per