Her er min opskrift på italiensk farsbrød i fad, der laves med hasselback kartofler i i fadet. En nem og lækker hovedret fra det italienske køkken.
Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til italiensk farsbrød
200 gram champignon
3 fed hvidløg
2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
600 gram hakket oksekød
1 æg
Bredbladet persille (ca. 1 håndfuld)
4 spiseskefulde soltørrede tomater (hakkede)
1 deciliter mælk
1 stor teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke
500 gram tomatpure
12 mellemstore kartofler
Oregano til kartoflerne
Fremgangsmåde
- Champignon børstes rene og hakkes fint. Hvidløg og skalotte hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
- Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også et æg i og rør det godt igennem.
- Kom så finthakket bredbladet persille i sammen med de soltørrede tomater, en deciliter mælk, oregano, salt og friskkværnet peber.
- Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
- Stil farsen på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
- Skræl kartoflerne, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver til hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og oregano.
- Form et farsbrød i fadet og læg de fire skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
- Hæld tomatpure over farsbrødet og ud i fadet.
- Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
- Et italiensk farsbrød med hasselback kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.
Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
hansen.per@hotmail.com
Hej Holger
Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
Venlig hilsen
Per