Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

italiensk farsbrød
Del gerne:
231
SHARES
FacebookMessenger231PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på italiensk farsbrød i fad, der laves med hasselback kartofler i i fadet. En nem og lækker hovedret fra det italienske køkken.

Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Ingredienser til italiensk farsbrød

200 gram champignon
3 fed hvidløg
2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
600 gram hakket oksekød
1 æg
Bredbladet persille (ca. 1 håndfuld)
4 spiseskefulde soltørrede tomater (hakkede)
1 deciliter mælk
1 stor teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke
500 gram tomatpure
12 mellemstore kartofler
Oregano til kartoflerne

Fremgangsmåde

  1. Champignon børstes rene og hakkes fint. Hvidløg og skalotte hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
  2. Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også et æg i og rør det godt igennem.
  3. Kom så finthakket bredbladet persille i sammen med de soltørrede tomater, en deciliter mælk, oregano, salt og friskkværnet peber.
  4. Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
  5. Stil farsen på køl i 20 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  7. Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
  8. Skræl kartoflerne, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver til hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og oregano.
  9. Form et farsbrød i fadet og læg de fire skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
  10. Hæld tomatpure over farsbrødet og ud i fadet.
  11. Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
  12. Et italiensk farsbrød med hasselback kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.

Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

Klassisk farsbrød - meat loaf

Forloren hare med vildtsovs

Kyllingefarsbrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. hansen.per@hotmail.com skriver

    januar 17, 2022 at 6:40 am

    Hej Holger
    Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
    Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
    Venlig hilsen
    Per

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.