Hvidkål

Her kan du læse alt om hvidkål, og om hvorfor den er så sund. Se også næringsindholdet i hvidkål, plus de bedste opskrifter med hvidkålen.
Hvis du ikke allerede har fundet ud af det, så er jeg ret begejstret for hvidkål og kål i det hele taget, og det er da altså mange gode grunde til.
Hvidkål er nemlig supersund, har masser af anvendelses muligheder, og så giver den en stor mæthedsfornemmelse. Endda for ganske få penge – det må vist siges at være en win-win situation!
Hvidkålens familie
Hvidkålen er en del af den store kål familie, hvortil der også høre : Savoykål, grønkål, glaskål, rosenkål, kinakål, rødkål, blomkål og broccoli.
Hvidkålen har som sagt mange anvendelsesmuligheder, og kan anvendes i forskellige retter, kolde som varme. Nederst kan du nogle opskrifter med hvidkålen.
Spis kål - og bliv sundere
Ja, den er god nok – kål er nemlig godt for din generelle sundhed, da kål indeholder de sunde bitterstoffer, som blandt andet er med til at forebygge kræft og hjertekar sygdomme.
Du skal heller ikke spise mere end blot 150 gram hvidkål, før dit daglige behov for C-vitamin er dækket.
Hvis du har fulgt med det sidste stykke tid, så ved du allerede nu at dette vitamin ikke lagres i kroppen, og det er derfor nødvendigt at indtage via kosten hver dag.
Desuden indeholder hvidkålen også A-vitamin, og B-vitamin, og mineralerne, jern, kalium og calcium.
Hvidkålens fibre sørger ydermere for at holde gang i din fordøjelse, og hjælper din krop med at optage vigtige næringsstoffer fra kosten.
Så det er ikke bare for sjov, når kål flere gange er blevet kåret, som noget af det allersundeste du kan spise.
Du kan blandt andet lave denne lækre omgang oksekød med hvidkål.
Genoplive kål
Har du et hvidkål der ser lidt kedeligt ud, så kan du nemt genoplive den.
Det gør du ved, at skære et stykke af det yderste af stokken, og derefter lægge kålhovedet ned i en skål med koldt vand.
Næringsindhold i hvidkål
Mængde per 100 gram
Kalorier ca. 30
Kulhydrat 7 gram
Kostfibre 2,4 gram
Fedt 0,2 gram
Protein 1,2 gram
Opskrifter med hvidkål
Hvidkålen er fremragende, fordi den kan anvendes i utallige opskrifter.
Den helt simple i råkostsalat, hvor du bliver river gulerødder og hvidkålen på et råkostjern, og derefter blander det sammen.
Smag eventuelt til med lidt citronsaft, og nyd råskostsalaten som tilbehør til nage retter. Sundt, nemt og godt.
Hvidkålen kan også bruges i disse opskrifter: