Her er opskriften på en wok med oksekød. Wokretten er både sund og lækker, og den laves også med frisksnittede grøntsager, herunder gulerødder og hvidkål.
Wok med oksekød er altid en vinder, og især hvis du gerne vil have god mad på kort tid.
Generelt kan man jo mange forskellige slags kød og grøntsager i wokken, så tag kun opskriften som vejledende.
Med andre ord skal du blot bruge de grøntsager, som du alligevel har liggende i køleskabet. Og dermed kan du være med til at bekæmpe madspild hjemme hos dig selv.
Som sagt kan wok med oksekød laves i en wok, men har du ikke sådan en fætter, er den mindst lige så god at tilberede i en almindelige stegepande.
Her har jeg anvendt oksetyksteg, men andre udskæringer er mindst lige så gode. Så har supermarkedet et par bøffer på tilbud, så køb dem og skær ud i strimler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til wok med oksekød
600 gram oksekød i strimler
3 gulerødder
En kvart hvidkål
1-2 rødløg
1 porre
Marinade
1 deciliter olie
1 teskefuld paprika
Lidt revet ingefær
1 teskefuld tomatpasta
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld løgpulver
Et nip spidskommen
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Oksekød skæres i strimler, hvis ikke du altså allerede har købt udskåret oksekød hos slagteren eller supermarkedet.
- Bland ingredienserne til marinaden godt sammen, og vend det sammen med kødet. Lad det trække 15 minutter.
- Skær gulerødderne i helt tynde strimler, og det samme gør du med hvidkål og rødløg. Porren snittes i tynde skiver.
- Varm en wok eller pande op ved høj varme, og lad den blive rygende varm.
- Kom kødet i og steg det nu i cirka tre minutter. Lad det først brune af inden du rører det, hvorefter det vendes rundt.
- Kom de snittede grøntsager ved og lad dem svitse med et minut eller to. De må gerne have lidt bid.
- Tilføj eventuelt lidt mere olie og krydr med salt og peber.
Wok med oksekød serveres straks - gerne sammen med løse ris.
Se også disse:
Din vurdering
-
Wok med oksekød