Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Indisk vegetarret: Malai kofta med kartoffelkugler

Indisk vegetarret: Malai kofta med kartoffelkugler

Indisk vegetarrret
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Indisk vegetarret med oste-og kartoffelkugler samt en aromatisk sauce af hakkede cashewnødder, fløde og en masse krydderier.

Det er en af de retter, som selv de ivrigste kødspisere også vil kunne lide - den er mild og krydret på en og samme gang.

Kartoffelkuglerne består af moste, kogte kartofler med den indiske ost paneer. Det er muligt at skaffe paneer i Danmark, men man kan lige så godt lave den selv, da det er superlet.

Derfor indeholder opskriften her hjemmelavet paneer. Bruger du en købt, skal du smuldre den, før du kommer den i kartoffelmosen.

Opskriften er til fire personer og tager alt i alt en halvanden time, hvis du selv laver din egen paneer.

Se også disse opskrifter:

  • Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)
  • Rajma - indisk vegetarret fuld af krydderier
  • Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål
  • Aloo Gobi - indisk vegetarret fuld af smag
  • Palak paneer - lækker indisk vegetarret med spinat

Opskrift

Indisk vegetarret Malai Kofta med kartoffelkugler

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Malai Kofta er en indisk vegetarret, som smager fantastisk. De friturestegte kartoffelkugler serveres med chapatibrød og en krydret sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Hjemmelavet ost
  • 1 l sødmælk
  • 2 spsk eddike
  • 0,5 dl vand (koldt)
Kartoffelkugler
  • 300 g paneer
  • 4 spsk kartoffelmel
  • 3 spsk koriander (frisk, hakket)
  • 1 spsk frisk ingefær (revet )
  • 1 tsk garam masala
  • 1 l olie
Sovs
  • ¼ l piskefløde
  • 1 håndfuld cashewnødder (usaltede, hakkede )
  • 2 løg (hakkede)
  • 4 fed hvidløg (hakkede)
  • 4 grønne kardemommefrø
  • 4 tomater
  • 2 kanelstænger (5 cm)
  • 4 nelliker
  • 3 chili (tørrede, røde, hele chili)
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk ingefær (frisk)
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 tsk koriander (stødt)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kog en liter sødmælk, så den skummer godt.
  2. Skru lidt ned og lad den simre fem minutter.
  3. Hæld eddike i, mens du langsomt rører rundt. Her skal massen gerne skille.
  4. Sluk komfuret og lad gryden blive på kogepladen. Hæld en halv liter iskold vand i mælkemassen, og kom indholdet i en si dækket med et klæde. Lad væsken dryppe gennem sien.
  5. Nu har du en grynet masse i klædet, som forsigtigt skylles i koldt vand. Pres forsigtigt resten af vandet ud af ostemassen. Når man laver paneer, vil man typisk lægge massen under pres i køleskabet, så den bliver fast. Til en indisk vegetarret som denne skal du bruge smuldret paneer, så derfor kan du springe det trin over.
Kartoffelkugler
  1. Kog kartoflerne og mos dem med en gaffel.
  2. Køl mosen ned.
  3. Bland kartoffelmosen med resten af ingredienserne.
  4. Form kuglerne og drys kartoffelmel over dem, klap kartoffelmelet på dem.
  5. Varm olie op i en gryde. Smid en lille klump kartoffeldej i olien for at se, om den er varm nok, før du kommer kuglerne i olien.
  6. Steg dem, til de er sprøde.
Krydret sauce
  1. Varm olie på en pande og rist en kanelstang, fire nelliker og fire grønne kardemommefrø i to minutter. Tilsæt de hakkede løg og hele cashewnødder. Steg, til løgene er gennemsigtige.
  2. Tilsæt de hakkede tomater og kom låg på. Lad det stege, til tomaterne er helt bløde og køl af.
  3. Blend tomat-løgblandingen og sæt til side. x
  4. Varm olie i en gryde eller wok. Tilsæt tre laurbærblade, en kanelstang, chili og to grønne kardemommefrø. Steg, til duften træder frem. Tilsæt friskrevet ingefær og hvidløg og steg to-tre minutter. Tilføj chilipulver, stødt koriander, garam masala og gurkemeje og rør det rundt.
  5. Tilsæt tomat-løgblandingen og en deciliter vand samt et drys salt. Lad det simre uden løg, til vandet er fordampet. Tilsæt igen lidt vand og læg låg på. Lad saucen simre, indtil den bliver tyk.
  6. Tilsæt piskefløden og varm op til kogepunktet, men saucen må ikke koge.
  7. Saucen hældes i et fad og kartoffelkuglerne placeres ovenpå saucen. Server med friske korianderblade samt naan eller chapatibrød.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening
Malai Kofta - indisk vegetarret
Kartoffelkuglerne placeres ovenpå saucen før servering. Hvis du ønsker mere tomatsmag, kan du komme en dåse tomatpure i sammen med piskefløden. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Tips til indisk vegetarret

Det er om at holde tungen lige i munden, når man skal lave denne ret. Der er mange komponenter, men du kan sagtens splitte arbejdet op.

Man kan for eksempel lave paneer om formiddagen eller dagen før. Det samme gælder for saucen, men kartoffelkuglerne - kofta - skal laves, samme dag de skal spises, så de ikke bliver bløde.

Du kan erstatte kanelstængerne med stødt kanel. Her skal du bruge ca. to spiseskefulde. De hele nelliker kan også erstattes med en teskefuld stødt nellike.

Server sammen med naan eller chapati. Du kan købe dem eller bage dem selv.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jytte krautwald skriver

    november 07, 2024 at 1:22 pm

    Hvor mange kartofler?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required