Pandestegte naan er sprøde og søde, raita med yoghurt og mynte er syrlig og dhal er stærk og krydret. Her er opskriften på et let men rigt måltid.
Indisk mad er så rig på smage og dufte, at selv beskedne ingredienser smager eksotisk og lækkert. Denne opskrift med sprøde, pandestegte naan penslet med hvidløgssmør, syrlig raita med tomater, agurker og mynte samt rygende varm dhal er direkte fra Goa.
Ingredienser til pandestegte naan
0,5 dl. vand
1 spiseskefuld sukker
1 pose tørgær (2,5 teskefuld)
0,75 dl varm vand
1,75 dl varm mælk
1,75 dl yoghurt
500 gram hvedemel
1 teskefuld salt
100 gram smør til at pensle de pandestegte naan
4 fed presset hvidløg
Evt. frisk hakket koriander til drys.
Fremgangsmåde
- Rør tørgær, sukker og vand sammen og lad det stå i 10 minutter.
- Rør det varme mælk og yoghurten sammen med gærblandingen.
- Bland salt og mel i en skål og lav et hul i midten, som du hælder gærblandingen ned i.
- Ælt det hele sammen til en dej og lad det hæve under et fugtigt viskestykke i en time.
- Ælt dejen igennem og del den i 10-12 stykker, som skal rulles flade.
- Pensel hvert enkelt stykke med lidt smeltet smør og steg dem en for en i ca. to minutter på hver side.
- Når alle dine naan er stegt, pensler du med smeltet smør tilsat hvidløg.
Ingredienser til raita
200 gram græsk yoghurt
En halv agurk
2-3 tomater
En halv grøn chili
Salt
En teskefuld spidskommen
Hakket frisk koriander
Hakket frisk mynte
Fremgangsmåde
- Skær agurk og tomater ud i små stykker og hæld salt over dem.
- Skær chilien i tændstik-stykker og bland den med yoghurten, den hakkede mynte og koriander samt spidskommen.
- Bland tomat og agurk i.
Ingredienser til dhal
Olie
2 dl. hakkede løg
2 pressede hvidløgsfed
1 spiseskefuld friskrevet ingefær
6 dl. vand eller grøntsagsbouillon
2 dl. røde linser
1 teskefuld spidskommen
1 teskefuld koriander
1 teskefuld gurkemeje
0,5 teskefuld kardemomme
0,5 teskefuld kanel
2 spiseskefuld tomatpure
Salt og cayennepeber
Fremgangsmåde
- Svits løg, hvidløg og ingefær i den opvarmede olie.
- Kom alle de andre ingredienser ned i gryden og lad det hele simre i 20 minutter.
- Tilsat tomatpureen og lad det simre videre 5-10 minutter.
- Du kan tilsætte mere vand, hvis du ønsker en tyndere version. Inderne spiser dhal nærmest suppetynd, men jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt fastere.
Server de pandestegte naan skåret ud i "lagkagestykker" sammen med dhal og raita samt mango chutney.
Her er flere indiske opskrifter
Chai te - opskrift på en drik, der giver varmen
Indisk vegetarret: Blomkålscurry