• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Indbagt mørbrad med butterdej og fars

billederesultat for indbagt mørbrad
Indbagt mørbrad med svinemørbrad i midten, omgivet af en rand af krydret fars og yderst butterdej. Den indbagte svinemørbrad er en skattet klassiker fra 1980erne, som holder den dag i dag. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. april 2024 - Udgivet:  3. december 2022

Del gerne:
2.4k
SHARES
FacebookMessenger2.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på indbagt mørbrad. Nem fremgangsmåde, hvor en svinemørbrad pakkes ind i butterdej og en krydret fars, hvorefter den bages i ovnen.
  2. Opskrift på indbagt mørbrad
  3. Indbagt mørbrad - nem og forklarende opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Tilbehør
  9. Indbagt mørbrad uden champignon
  10. Sprød butterdej
  11. Andre ingredienser
  12. Indbagt mørbrad med spinat
  13. Indbagt svinemørbrad med pikant ost
  14. Luksus indbagt mørbrad med kantareller
  15. Frysning
4.8 fra 73 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på indbagt mørbrad. Nem fremgangsmåde, hvor en svinemørbrad pakkes ind i butterdej og en krydret fars, hvorefter den bages i ovnen.

Indbagt mørbrad er måske noget de fleste husker som en ret tilbage fra 1980erne, hvor den for alvor kom frem og blev populær.

Faktisk var det mest en fin ret, som man spiste i weekenderne og som gæstemad. Sådan var det i hvert fald i min barndom, og den minder lidt om Beef Wellington.

I al sin enkelthed består indbagt mørbrad af en svinemørbrad, der brunes godt af, inden den pakkes ind i en krydret fars og plader af butterdej.

Farsen kan laves på forskellige måder, men her er min version med blandt andet lidt rosmarin, stegte stykker champignon og hvidløg. Ret klassisk, og farsen passer perfekt til kødet.

Længere nede har jeg skrevet del om forskellige varianter og gode tips til tilberedningen, så du er sikker på altså at ende ud med den perfekte mørbrad i butterdej.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Prøv også mine populære opskrifter på mørbradgryde og helstegt svinemørbrad i ovn.

Opskrift på indbagt mørbrad

billederesultat for indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad - nem og forklarende opskrift

Min opskrift på indbagt mørbrad. Nem fremgangsmåde, hvor en svinemørbrad pakkes ind i butterdej og krydret fars, hvorefter den bages i ovnen.
Bedømmelse
4.8 fra 73 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver - el. et stort løg
  • 1 æg
  • 1 dl fløde
  • friskkværnet peber
  • 1 svinemørbrad
  • 4 plader butterdej
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde

  • Champignon børstes rene for jord, roden skæres fra og derefter hakkes champignonerne helt fint. Hvidløg og lidt frisk rosmarin hakkes ligeledes fint, så du ikke har for store stykker i farsen.
  • Varm en pande op ved en god varme, og steg champignonstykkerne indtil de er brunet godt af. Tilsæt så hvidløg og rosmarin, og rist et lille minut mere.
  • Det hakkede kød kommes i en skål og æltes godt sammen med salt. Det nemmeste er at bruge en hånd. Kom derefter løgpulver eller et meget finthakket løg ved sammen med et æg, lidt fløde, friskkværnet peber og de ristede champignonstykker, hvidløg og rosmarin. Rør til en god fars.
  • Afpuds svinemørbraden, hvor sølvsene og andet fedt skæres fra. Brun mørbraden ved høj varme i lidt smør og olie, og husk at brune den hele vejen rundt. Krydres med salt og peber. Lægges til side.
  • Læg tre stykker optøet butterdej ved siden af hinanden, så de netop overlapper hinanden. Rul dem tyndt ud og også så de er rullet helt sammen. De skal rulles ud, så butterdejen kan nå om en indbagt mørbrad.
  • Fordel nu halvdelen af farsen på butterdejen - se eventuelt billedet længere nede. Farsen lægges på midten og ikke for langt ud til kanten på din butterdej.
    fars på butterdej
  • Læg derpå den brunede svinemørbrad.
    svinemørbrad og butterdej
  • Nu kommer du så resten af farsen på mørbraden, hvor den fordeles jævnt. Det skal være sådan at hele mørbraden er omkranset af et lag fars, når du lukker butterdejen til. Det lyder svært at lave en indbagt mørbrad, men det er det ikke.
    mørbrad pakket ind i fars
  • Fold nu enderne på butterdejen ind, hvorefter siderne forsigtigt løftes op over mørbraden, så butterdejen netop overlapper hinanden.
  • Vend den indbagte svinemørbrad forsigtigt om og løft den over på en bageplade med bagepapir.
  • Pensles grundigt hele vejen rundt med sammenpisket æg.
  • Den indbagte svinemørbrad bages nu cirka 45 minutter i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft. Så er butterdejen sprød og færdigbagt, farsen gennemstegt og mørbraden lige tilpas.
    indbagt mørbrad i skiver

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
720
% Daglig værdi*
Fedt
 
41
g
63
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
290
mg
97
%
Natrium
 
1191
mg
52
%
Kalium
 
1172
mg
33
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
59
g
118
%
Vitamin A
 
513
IU
10
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
77
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Indbagt mørbrad serveres straks sammen med lækkert tilbehør.

Jeg plejer at lave timiankartofler til, og de kan steges sammen med mørbraden i ovnen.

Læg den indbagte svinemørbrad i den ene ende af bagepladen, og fordel timiankartoflerne i den anden. Det er ret smart.

Kartofler og kød er færdige samtidig.

Tilbehør

Ønsker du en sovs til den indbagte mørbrad eller andet tilbehør, så er der masser af muligheder.

Klassisk tilbehør kan være hasselback kartofler og en hjemmelavet whiskysauce. Whiskysaucen passer perfekt til svinemørbraden, og den er rimelig nem at lave.

Dertil kan du selvfølgelig servere en grøn salat - her vil jeg forslå min opskrift på avocadosalat. Den er altså rigtig god!

Indbagt mørbrad uden champignon

Champignon - eller andre svampe - giver en virkelig god smag til den krydrede fars.

Men er du ikke så glad for champignon, kan du sagtens udelade dem.

Sprød butterdej

Jeg ved at nogle har problemer med, at bunden af den indbagte svinemørbrad bliver blød under bagningen.

Jeg synes nu ikke det er problem, når mørbraden blot lægges på bagepapir på bagepladen.

Men du kan gøre bunden af butterdejspakken endnu mere sprød ved, at lægge den indbagte mørbrad på et stykke bagepapir på en rist, der stilles ovenpå bagepladen.

På den måde kan al væde i hvert fald dryppe igennem bagepapiret og væk fra butterdejen.

Andre ingredienser

Farsen er som sagt en god og solid grundopskrift, som virkelig passer godt til mørbrad og butterdej. Men du kan sagtens variere den.

Som sagt kan du udelade champignon, og rosmarin kan erstattes med timian - eller helt undværes.

I farsen kan du også komme soltørrede tomater eller stegte stykker bacon. Men husk at hakke dem fint inden de vendes i farsen, så du ikke har store klumper fars.

Indbagt mørbrad med spinat

Du kan også lave den indbagte svinemørbrad med spinat, som så afløser farsen.

Her sauteres 250 gram champignon i små stykker grundigt af på en pande.

Tilsæt også tre finthakkede skalotteløg og 250 gram frisk spinat. Krydres med salt og peber, og køles en smule af.

Derefter er det bare at følge opskriften ovenfor, hvor mørbraden pakkes ind i spinat - i stedet for fars. Simpelt og godt.

Indbagt svinemørbrad med pikant ost

En anden variant er indbagt mørbrad med pikant ost.

Her skæres en lomme i mørbraden efter at den er brunet af. Lad lige mørbraden køle lidt af, hvorefter den snittes op og fyldes med pikant ost.

Nu kan du enten pakke den ind i fars og butterdej - eller blot butterdej.

Hvis du kun laver den indbagt med butterdej, er stegetiden i ovnen noget kortere - her skal den blot have omkring 30 minutter.

Er der fars omkring, ja så er stegetidem de 45 minutter ved 190 grader varmluft.

Luksus indbagt mørbrad med kantareller

Du kan også lave en mere luksuriøs udgave, og den indbefatter blandt andet de lækre kantareller.

Her steges 200 gram rengjorte kantareller på en varm pande sammen med 150 gram bacon i små tern.

Tilsæt også tre finthakkede skalotteløg, og steg videre i et par minutter.

Derefter kommes en lille sjat fløde ved - brug cirka en deciliter.

Lad det creme sammen, smag til med salt og peber, og brug det i stedet for farsen.

Frysning

Du kan sagtens fryse en indbagt mørbrad ned.

Her skal du komme den i fryseren straks efter den er samlet.

Når du skal tilberede mørbraden, stilles den i en kold ovn, hvorefter der skrues op på 190 grader varmluft.

Her er stegetiden selvfølgelig noget længere, så forvent omkring en time og 15 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbet Grønkjær

    marts 26, 2025 at 6:36 am

    Kan jeg stege mørbraden i butterdej færdig om formiddagen - og så varme det til aften.
    Eller er det bedre at tilberede det hele, og stille det i køleskabet indtil stegning til aften?

    Svar
  2. Lis Majewicz

    august 04, 2024 at 6:50 pm

    Nem og lækker opskrift

    Svar
  3. Grethe

    januar 07, 2024 at 1:51 pm

    Hej
    Jeg glæder mig til at prøve denne indbagte mørbrad igen. Jeg lavede det ofte tidligere, da Karolines bøger udkom.
    Du skriver at man kan fryse den samlede mørbrad. Jeg er bare lidt bange for farsen afgiver så meget væde ved optøning, så butterdejen bliver blød. Har du prøv et at fryse den og så bage den uden den bliver blød? Skal den først tøs op eller sætte man den i ovnen direkte fra frost ?
    vh Grethe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 8:03 am

      Hej Grethe
      Indbagt svinemørbrad er en dejlig ret, og du bør sagtens kunne fryse den ned - og stadig få en sprød butterdej ved tilberedningen.
      Stil den direkte i ovnen fra frost - og steg den så færdig. Væsken fordamper så butterdeejen bliver sprød.
      Når det er sagt, vil jeg personligt tilberede den uden frost - så er man helt sikker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Susanne Hjortgaard

    april 02, 2021 at 10:19 pm

    Super opskrift smager helt fantastisk og bagetid passer perfekt

    Svar
  5. Tanja

    januar 30, 2021 at 4:45 pm

    Skal den indbagte mørbrad tø op, før den kommer i ovnen? Og i så fald hvor længe tager det ca. at tø den op?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required