• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hybenmarmelade - nem opskrift på marmelade med hyben

Hybenmarmelade - nem opskrift på marmelade med hyben

billede med hyben til hybenmarmelade
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  5. september 2018

Her får du en nem og god opskrift på hjemmelavet hybenmarmelade, der også koges med lidt æbler. En god og sund marmelade med hyben.

Hybenmarmelade er rimelig nem at lave selv, og der er jo masser af hyben ude i naturen, og de er gratis at plukke.

Faktisk vil myndighederne gerne af med hybenroserne, og det kan du læse mere om nederst i opskriften.

Ingredienser til hybenmarmelade

300 gram hyben
1 deciliter vand
2 æbler
100 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at rense de plukkede hyben. Fjern blomst og stilke, og derefter deles hyben med en skarp kniv. Fjern alle kernerne, og hak eventuelt de rensede hyben groft. Mængden i denne opskrift er rensede hyben, og her skal du altså bruge cirka 300 gram.
  2. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og derefter skæres æblerne i mindre tern.
  3. Kom hyben i en gryde sammen med vand og lad det koge 20 minutter under låg, hvor hyben koges næsten møre.
  4. Tilsæt æbler og lad marmeladen koge i yderligere 10 minutter, eller indtil æbler og hyben er helt møre.
  5. Kom så sukker og vaniljesukker i, og det koge videre i et par minutter under omrøring. Nu begynder din hybenmarmelade at tykne.
  6. Smag hybenmarmeladen til og hæld den derefter på skoldede glas. Skal marmeladen gemmes i længere tid, kan der tilsættes lidt Atamon.

Ønsker du marmeladen endnu tykkere i konsistensen, kan du tilsætte lidt melatin.

Hyben er uønsket i naturen

Hybenrosen er måske nok smuk i sommerlandet, og den bærer masser af sunde hyben, der er gode til denne hybenmarmelade.

Men den er faktisk uønsket i den danske natur, hvor den breder sig på bekostning af andre plantearter.

Derfor ønsker Miljøstyrelsen at bekæmpe hybenroserne, og det kan du læse mere om her. Her kan du i øvrigt også læse om forskellen på hybenrose og klitrose, for sidstnævnte ønsker vi at bevare.

Næringsindhold i hyben

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 160

Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 38 gram
Protein: 2 gram

Desuden indeholder hyben faktisk en del kostfibre, nemlig cirka 24 gram pr. 100 gram.

Se også mine opskrifter på:

Hindbærmarmelade

Jordbærmarmelade

Brombærmarmelade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anker Christensen

    juli 22, 2024 at 6:37 pm

    Hej Holger
    Jeg har tænkt mig at lave noget Hybenmarmelade og jeg har et spørgsmål: Skal æblerne være modne? skal man lave hybenmarmelade skal hybnene plukkes ca. nu, men æblerne er ikke modne endnu.
    Venlig Hilsen
    Anker Christensen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her