Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Teriyaki

Teriyaki sauce (hjemmelavet teriyaki på 15 minutter)

billede til hjemmelavet teriyaki sauce
4.8 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
324
SHARES
FacebookMessenger324PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. april 2024 - Udgivet: 23. marts 2021
Oversigt over indhold
  • Teriyaki sovs opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på teriyaki sauce
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Teriyaki sovs opskrift

4.76 fra 61 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Japansk
Kalorier: 81
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g vand
  • 40 g soja
  • 20 g mirin - kan udelades
  • 25 g honning
  • 40 g brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 15 g majsstivelse - udrøres i 3 spsk. koldt vand
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i en lille gryde sammen med soja, mirin (kan udelades), honning og brun farin.
  2. Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
  3. Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
  4. Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 81kcalKulhydrater: 20gProtein: 1gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.003gFlerumættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.003gNatrium: 562mgKalium: 36mgKostfibre: 0.2gSukker: 15gVitamin C: 0.1mgCalcium: 4mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på teriyaki sauce

Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave saucen derhjemme. Med denne opskrift på hjemmelavet teriyakisovs tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.

Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.

Grundlæggende er det en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges en del i det japanske køkken og i mange asiatiske retter

Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter. Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.

Se flere opskrifter:

  • Teriyaki svinemørbrad
  • Teriyaki burger med spidskål
  • Teriyaki kylling med ris og broccoli

Tips

Den færdige teriyakisauce køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.

Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge i en lukket flaske eller beholder.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Teriyaki-kødboller med hakket kylling og sauce
  • Teriyaki gulerødder med salat og nødder
  • Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

FAQ

Hvad er teriyaki?

Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode, hvor mad grilles eller steges med en sød-salt glasering lavet af soja, sukker og mirin (sød risvin). Teriyaki refererer også til selve sovsen.

Kommer teriyaki fra Japan eller Kina?

Teriyaki stammer fra Japan, men mange versioner i eks. USA og Europa er tilpasset lokale smagspræferencer og kan være sødere og tykkere.

Hvor længe holder teriyaki?

Hjemmelavet: Ca. 1 uge i køleskab i en lukket beholder.
Færdigkøbt (uåbnet): Se udløbsdato.
Færdigkøbt (åbnet): 1-3 måneder i køleskab.

Kan man bruge teriyaki som marinade?

Ja! Teriyakisovs er fremragende som marinade til både kød, fisk, tofu og grøntsager. Lad det marinere i mindst 30 minutter - gerne længere for mere smag.

Hvordan gør jeg teriyakisauce tykkere?

Der er to måder at tykne en teriyakisauce på: Kog sovsen ind, så den reduceres og bliver mere koncentreret. Eller tilsæt en jævning med majsstivelse og vand (1:1) mens den varmes.

Er teriyaki vegansk?

Som udgangspunkt ja, men tjek ingredienslisten. Nogle versioner kan indeholde honning eller andre animalske ingredienser.

Er teriyaki glutenfri?

Normalt ikke - da de fleste sojasovse indeholder hvede. For en glutenfri version, skal du vælge teriyakisovs lavet med glutenfri sojasovs, og det kan eks. være tamari.

Hvad bruger man teriyakisauce til?

Du kan bruge teriyakisauce til:
- Marinering af kylling, oksekød, svinekød, laks eller tofu
- Wokretter og stegte grøntsager
- Som dip til forårsruller eller dumplings
- Som glasering ved grill eller ovnretter.

Er teriyakisauce meget krydret og stærk?

Nej. Klassisk teriyakisauce er som udgangspunkt sød og mild i smagen. Hvis du vil have en stærkere version, kan du tilføje chili, hvidløg eller ingefær.

Indeholder teriyakisauce meget sukker?

Ja, mange færdiglavede teriyakisaucer indeholder relativt meget sukker. Det er en del af den karakteristiske søde smag. Du kan lave en hjemmelavet version med mindre sukker, hvis du ønsker det. Jeg bruger ikke så meget sukker i min opskrift.

Kan børn spise teriyakisauce?

Ja, i moderate mængder. Den er ikke stærk og bruges ofte i børnevenlige retter som kylling teriyaki med ris og grøntsager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna-Bjørg skriver

    november 11, 2024 at 11:42 am

    Hej 😊😊
    Hvor længe kan saucen cirka holde sig i køleskabet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 11, 2024 at 11:45 am

      Hej Anna-Bjørg
      I en rengjort beholder/flaske kan den holde sig i et par uger, måske lidt længere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kaj Paaske skriver

    juli 29, 2024 at 10:19 am

    Hej. Kan du ikke undlade at anvende gram i opskrifterne. Det er nemmere med skeer i diverse størrelser.
    M.v.h. Kaj Paaske

    Svar
  3. Kirsten skriver

    juli 28, 2024 at 11:23 am

    👍👍👍

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required