Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Teriyaki er nok noget de fleste køber på flaske i supermarkedet, men faktisk kan du nemt lave saucen derhjemme.
Med denne opskrift på hjemmelavet teriyaki sovs tager det blot 15 minutter, og den smager altså forrygende godt.
Smagen kan du justere til ved blandt andet at tilsætte mere hvidløg eller ingefær, men jeg synes mængderne her passer ganske perfekt.
Grundlæggende er teriyaki en sovs (eller marinade), der består af bla. soja og sukker (her med brun farin), og den bruges i mange asiatiske retter. Og en del i det japanske køkken.
Man kan bruge saucen til at marinere kylling, svinekød og oksekød i, som dressing i salater og naturligvis i et utal af wokretter.
Jeg bruger den også til nudler og selvfølgelig til grillet kød. Så mulighederne er mange.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hjemmelavet teriyaki
Teriyaki sovs opskrift
Ingredienser
- 150 g vand
- 40 g soja
- 25 g honning
- 40 g brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær - stødt
- 15 g majsstivelse - udrøres i 3 spsk. koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom vand i en lille gryde sammen med soja, honning og brun farin.
- Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
- Kog marinaden op, og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Undervejs skal du røre i den. Dermed bliver den hjemmelavede teriyaki blank.
- Rør majsstivelse ud i tre spiseskefulde koldt vand, og rør jævningen i din teriyakimarinade. Nu jævnes den japanske sauce fint, men ønsker du en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige teriyaki køles lidt ned, hvorefter den er klar til brug.
Eller opbevar den på køl, hvor den sagtens kan holde sig en uge eller to i en lukket flaske eller beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anna-Bjørg
Hej 😊😊
Hvor længe kan saucen cirka holde sig i køleskabet?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Bjørg
I en rengjort beholder/flaske kan den holde sig i et par uger, måske lidt længere.
Alt det bedste
Holger
Kaj Paaske
Hej. Kan du ikke undlade at anvende gram i opskrifterne. Det er nemmere med skeer i diverse størrelser.
M.v.h. Kaj Paaske
Kirsten
👍👍👍
Britt
Nøøøøøøj, den er helt perfekt 🥰❤️
Nicoline
Hej. Min marinade får ikke dressing konsistens, skal jeg bare have tålmodighed eller gør jeg noget forkert?
Holger Rørby Madsen
Hej Nicoline
Du skal jævne den indtil du har den ønskede konsistens 🙂
Alt det bedste
Holger
Pernille
kan man bruge frisk ingefær og frisk hvidløg?
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Det kan du sagtens, og det smager også super godt i en hjemmelavet teriyaki 🙂
Alt det bedste
Holger
Frang
Der er alt for mange annoncer, så her kommer jeg ik mere.
Holger Rørby Madsen
Hej Frang
Det er helt ok. Men du kan jo slippe helt for annoncerne ved at blive medlem. Det er jo desværre ikke gratis at lave sådan en side, så derfor er der annoncer.
Alt det bedste
Holger
Natascha Nielsen
Mega lækker marinade og nem at lave