• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Snøfler

Snøfler

billederesultat for hjemmelavede snøfler
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
341
SHARES
FacebookMessenger341PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. september 2024 - Udgivet:  6. april 2021

Hjemmelavede snøfler smager skønt og kan nemt laves med dine tørre kagerester. Prøv denne opskrift der skaber glæde hos både børn og voksne.

Har du nogle kagerester er her en fantastisk måde at bruge dem: Lav hjemmelavede snøfler.

Massen laves nemlig af kagerester blandet med rom eller romessens, syltetøj, krydderier og kakao.

Du skal helst bruge rester fra kager, der har en let svampet konsistens som mazarin, sandkage og roulade. Det gør ikke noget, at kagerne er lidt tørre, da syltetøj og de andre ingredienser giver fugtighed til massen.

Kagerne må gerne have lidt frugtsmag som for eksempel æble, appelsin eller abrikos. Wienerbrødsdej er derimod ikke så godt, da det giver en anden konsistens og mundfølelse. Se flere tips under opskriften.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hjemmelavede mælkesnitter
  • Hjemmelavede træstammer
  • Romkugler

Opskrift på hjemmelavede snøfler

billederesultat for hjemmelavede snøfler
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Hjemmelavede snøfler

4.93 fra 13 stemmer
Hjemmelavede snøfler smager skønt og kan nemt laves med dine tørre kagerester. Prøv denne opskrift der skaber glæde hos både børn og voksne.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 50 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 65
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g hindbærroulade
  • 300 g chokoladekage
  • 300 g mazarintærte
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 2-3 tsk romessens
  • mørk chokolade
  • hvid chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Hak eller smuldr kageresterne så de bliver findelt og kom dem i en røreskål.
  2. Kom de øvrige ingredienser i skålen - husk at justere ingredienserne, afhængigt af hvilke kagerester du bruger.
  3. Rør det hele sammen til en ensartet masse - smag evt. til med ekstra krydderi, frugt, rom osv.
  4. Når du har den rigtige smag, kommes massen på køl 1 times tid.
  5. Når massen er kold, deles den op i 8 lige store stykker. Rul/form hvert stykke til lange stænger, der svarer til den størrelse, du vil have dine snøfler.
  6. Skær stængerne ud i stykker på 5-6 cm og sæt dem på køl igen, mens du laver din chokoladeovertræk.
  7. Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
  8. Læg hvert stykke snøffel på en gaffel og dyp det i den smeltede chokolade. Bank gaflen forsigtigt et par gange mod kanten af skålen med chokolade, så du ikke får et for tykt lag chokolade på din snøffel. Sæt derefter de overtrukne snøfler på et stykke bagepapir.
  9. Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
  10. Kom den smeltede hvide chokolade i en frysepose og saml al chokoladen i det ene hjørne. Klip et meget lille hul i spidsen, så du kan få en fin stråle chokolade ud. Pas på du ikke klipper hullet for stort.
  11. Lav de fine små striber henover den mørke chokolade på snøflerne.
  12. Lad chokoladen sætte sig, og nyd derefter dine hjemmelavede snøfler.

Næringsindhold

Kalorier: 65kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 6mgNatrium: 118mgKalium: 39mgKostfibre: 0.2gSukker: 7gVitamin A: 11IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og tricks

Du kan enten bruge resterne af dine hjemmebagte kager, eller du kan bruge kager fra bager eller supermarked.

Du kan selvfølgelig lege mest med smagen, hvis du laver dine kager selv, men der er også fin mulighed for at justere smagen med frugt og krydderier, hvis du bruger færdiglavede kager.

Du behøver ikke at følge opskriften her slavisk. Her har jeg brugt hindbærroulade, chokoladekage og mazarintærte, men du kan som sagt bruge, hvad du har af kagerester.

Tænk over hvilke smage og aromaer dine kagerester bidrager med og smag kagen til med syltetøj, kakao og krydderier. Bruger du for eksempel en kage med appelsinsmag, skal du nok ikke tilsætte appelsinsyltetøj.

Har du ingen chokoladekagerester at komme i dejen, skal du til gengæld tilsætte kakaopulver, så du får kakaosmag i denne hjemmelavede snøfler.

Smag dig frem mens du laver dejen, så du kan finde den rette balance mellem rom, frugt, krydderi og kakao.

Romessens eller rigtig rom?

Du kan sagtens eksperimentere med at komme rigtig rom i dine hjemmelavede snøfler.

Romessens er meget koncentreret i smagen og der skal derfor ikke meget til at give i kraftig smag. Bruger du i stedet rigtig rom, skal der nok lidt mere end et par teskefulde til, for at give god smag til massen.

Prøv først med 2 spiseskefulde rom og smag om det er nok. Kom rom i, indtil du synes den rigtige smag er der.

En lidt hurtigere metode til at forme dine hjemmelavede snøfler er, at rulle små mundrette kugler af massen, der derefter overtrækkes med chokolade.

Er dejen blevet varm og blød, mens du forsøger at trille den til stænger, kan du med fordel sætte den på køl igen, så den bliver mere fast og lettere at arbejde med.

Læs om de fabriksfremstillede snøfler her: Hvad er der egentligt i de klassiske snøfler?

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required