Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hjemmelavede snøfler

Hjemmelavede snøfler (en genial måde at bruge kagerester på)

billederesultat for hjemmelavede snøfler
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook348PinterestSMSEmailMessenger
348
DELINGER
Indhold
  • Hjemmelavede snøfler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hjemmelavede snøfler
  • Tips og tricks
  • Romessens eller rigtig rom?
  • Kommentarer

Hjemmelavede snøfler

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.9 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Hjemmelavede snøfler smager skønt og kan nemt laves med dine tørre kagerester. Prøv denne opskrift der skaber glæde hos både børn og voksne.
Antal: 50 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g hindbærroulade
  • 300 g chokoladekage
  • 300 g mazarintærte
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 2-3 tsk romessens
  • mørk chokolade
  • hvid chokolade

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Hak eller smuldr kageresterne så de bliver findelt og kom dem i en røreskål.
  2. Kom de øvrige ingredienser i skålen - husk at justere ingredienserne, afhængigt af hvilke kagerester du bruger.
  3. Rør det hele sammen til en ensartet masse - smag evt. til med ekstra krydderi, frugt, rom osv.
  4. Når du har den rigtige smag, kommes massen på køl 1 times tid.
  5. Når massen er kold, deles den op i 8 lige store stykker. Rul/form hvert stykke til lange stænger, der svarer til den størrelse, du vil have dine snøfler.
  6. Skær stængerne ud i stykker på 5-6 cm og sæt dem på køl igen, mens du laver din chokoladeovertræk.
  7. Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
  8. Læg hvert stykke snøffel på en gaffel og dyp det i den smeltede chokolade. Bank gaflen forsigtigt et par gange mod kanten af skålen med chokolade, så du ikke får et for tykt lag chokolade på din snøffel. Sæt derefter de overtrukne snøfler på et stykke bagepapir.
  9. Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
  10. Kom den smeltede hvide chokolade i en frysepose og saml al chokoladen i det ene hjørne. Klip et meget lille hul i spidsen, så du kan få en fin stråle chokolade ud. Pas på du ikke klipper hullet for stort.
  11. Lav de fine små striber henover den mørke chokolade på snøflerne.
  12. Lad chokoladen sætte sig, og nyd derefter dine hjemmelavede snøfler.

Næringsindhold

Kalorier65kcalKulhydrater13gProtein1gFedt1gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol6mgNatrium118mgKalium39mgKostfibre0.2gSukker7gVitamin A11IUVitamin C0.1mgCalcium20mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavede snøfler

Har du nogle kagerester er her en fantastisk måde at bruge dem: Lav hjemmelavede snøfler.

Massen laves nemlig af kagerester blandet med rom eller romessens, syltetøj, krydderier og kakao.

Du skal helst bruge rester fra kager, der har en let svampet konsistens som mazarin, sandkage og roulade. Det gør ikke noget, at kagerne er lidt tørre, da syltetøj og de andre ingredienser giver fugtighed til massen.

Kagerne må gerne have lidt frugtsmag som for eksempel æble, appelsin eller abrikos. Wienerbrødsdej er derimod ikke så godt, da det giver en anden konsistens og mundfølelse. Se flere tips under opskriften.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hjemmelavede mælkesnitter
  • Hjemmelavede træstammer
  • Romkugler

Tips og tricks

Du kan enten bruge resterne af dine hjemmebagte kager, eller du kan bruge kager fra bager eller supermarked.

Du kan selvfølgelig lege mest med smagen, hvis du laver dine kager selv, men der er også fin mulighed for at justere smagen med frugt og krydderier, hvis du bruger færdiglavede kager.

Du behøver ikke at følge opskriften her slavisk. Her har jeg brugt hindbærroulade, chokoladekage og mazarintærte, men du kan som sagt bruge, hvad du har af kagerester.

Tænk over hvilke smage og aromaer dine kagerester bidrager med og smag kagen til med syltetøj, kakao og krydderier. Bruger du for eksempel en kage med appelsinsmag, skal du nok ikke tilsætte appelsinsyltetøj.

Har du ingen chokoladekagerester at komme i dejen, skal du til gengæld tilsætte kakaopulver, så du får kakaosmag i denne hjemmelavede snøfler.

Smag dig frem mens du laver dejen, så du kan finde den rette balance mellem rom, frugt, krydderi og kakao.

Romessens eller rigtig rom?

Du kan sagtens eksperimentere med at komme rigtig rom i dine hjemmelavede snøfler.

Romessens er meget koncentreret i smagen og der skal derfor ikke meget til at give i kraftig smag. Bruger du i stedet rigtig rom, skal der nok lidt mere end et par teskefulde til, for at give god smag til massen.

Prøv først med 2 spiseskefulde rom og smag om det er nok. Kom rom i, indtil du synes den rigtige smag er der.

En lidt hurtigere metode til at forme dine hjemmelavede snøfler er, at rulle små mundrette kugler af massen, der derefter overtrækkes med chokolade.

Er dejen blevet varm og blød, mens du forsøger at trille den til stænger, kan du med fordel sætte den på køl igen, så den bliver mere fast og lettere at arbejde med.

Læs om de fabriksfremstillede snøfler her: Hvad er der egentligt i de klassiske snøfler?

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jasmin skriver

    november 06, 2025 at 10:39 am

    jeg vil give den her 10 stemmer

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required