• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Herregårdsbøf med kartoffelbåde, ærter og bearnaise

Herregårdsbøf med kartoffelbåde, ærter og bearnaise

herregårdsbøf
4.5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  21. oktober 2023

Få min opskrift på en lækker herregårdsbøf, der laves af hakket oksekød. Bøffen serveres med kartoffelbåde, ærter og en bearnaise.

Herregårdsbøf er en populær ret, der blandt andet serveres i stor stil på mange kroer landet over.

Der er tale om en hakkebøf, der serveres med kartoffelbåde (eller pommes frites), ærter og en bearnaise.

Både bøffer og tilbehør er nemt at lave, og du får opskriften her. Den er beregnet til fire personer.

Opskrift på herregårdsbøf

herregårdsbøf
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Herregårdsbøf

4.50 fra 12 stemmer
Få min opskrift på en lækker herregårdsbøf, der laves af hakket oksekød. Bøffen serveres med kartoffelbåde, ærter og en bearnaise.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 921
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 700 g hakket oksekød
  • smør - og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 750 g kartoffelbåde
  • 400 g ærter - dampes kort
  • 1 portion bearnaise

Fremgangsmåde
 

  1. Det hakkede oksekød vejes af i fire lige store dele, hvor hver herregårdsbøf skal veje 175 gram.
  2. Form til fire hakkebøffer, og du kan eventuelt bruge en anretterring eller lignende til det. Se i videoen hvordan jeg plejer at gøre det.
  3. Derefter hakkes herregårdsbøfferne på begge sider med en kniv, så de holder formen under stegningen.
  4. Varm en pande op ved en god varme, så bøfferne virkelig får en god stegeskorpe. Kom lidt smør og olie på panden, og lad smørret blive nøddebrunt.
  5. Læg så bøfferne på panden, og steg dem ca. 5-6 minutter på hver side. Halvvejs kan du skrue lidt ned for varmen. Øs gerne lidt stegesky op over kødet undervejs.
  6. Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 921kcalKulhydrater: 49gProtein: 39gFedt: 64gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 2gKolesterol: 148mgNatrium: 1291mgKalium: 1458mgKostfibre: 8gSukker: 1gVitamin A: 9676IUVitamin C: 48mgCalcium: 83mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Herregårdsbøf serveres straks sammen med kartoffelbåde, kogte ærter og en lækker bearnaise.

Kartoffelbåde laves ved at skære 4-5 bagekartofler i mindre både, og vende dem med olie, salt og tørret timian. Bredes ud på bageplade, og bages derefter i ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft.

Ærter koges i ca. 1 minut, og derefter hældes koldt vand i gryden. Lad det trække et minut, og hæld så vandet fra.

Bearnaise kan laves på flere måder. Prøv denne klassiske bearnaise sauce - eller brug den hurtige og nemme snydebearnaise, der er lidt tyndere i konsistensen.

Se flere opskrifter her:

Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

Krydderbøffer - opskrift på krydder hakkebøf

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Willy Bak

    marts 01, 2024 at 12:30 pm

    Tak for alle de gode opskrifter! Det er nemt at gå til, også fordi du har nogenlunde tider på alle opskrifter. Mange tak.. 😃

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required