• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Her er forskellen på æggekage og omelet

Her er forskellen på æggekage og omelet

billede med omelet eller æggekage
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. januar 2022 - Udgivet: 22. maj 2020

Vi kan starte med at fastslå, at der faktisk er forskel på en god og hjemmelavet æggekage og omelet.

Umiddelbart ligner de hinanden, men når man kigger nærmere på de to populære retter, så er der flere ting, der skiller sig ud.

Og dermed er med til at afgøre om du lige nu står og steger en æggekage eller en omelet.

Se også disse opskrifter:

  • Omelet - opskrift til pande eller ovn med forslag til fyld
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern
  • Omelet med kylling og spinat som hovedmåltid
  • Æggekage med asparges og skinke

Stivelse i æggekage

Den helt afgørende forskel er stivelse. En æggekage indeholder typisk hvedemel eller lignende stivelse.

Her skal du i øvrigt se min opskrift på æggekage, og du kan også læse hvorfor hvedemel i en æggekage er en dårlig idé.

Både æggekage og omelet laves selvfølgelig af æg som hovedingrediens, men i æggekagen tilsættes normalt mel, kartoffelmel eller majsstivelse.

Det gør også, at æggekagen skal bages i længere tid, og derfor selvfølgelig bare er længere om at blive tilberedt.

På den anden side har vi omeletten, som i sin grundsubstans laves med sammenpiskede æg, eventuelt en smule vand, salt og peber.

Derefter steges omeletten hurtigt på en varm pande, og så kan den enten foldes sammen eller vendes rundt. Men det tager altså meget kort tid at lave en lækker omelet. Her kan du se min bedste opskrift på den klassiske omelet. Der er også forslag til fyld.

Fyld eller pynt

For netop fyldet er en anden del, hvor der er forskel på æggekage og omelet.

En omelet fyldes ofte med en eller flere ingredienser, inden den foldes sammen og serveres. Det kan være alt fra spinat til stegte skiver bacon og meget andet.

Fyldet kan også bages ind omeletten.

Modsat bages en æggekage typisk uden fyld, men i stedet pyntes den med baconskiver, tomat. purløg og andet.

Medmindre du selvfølgelig laver en kartoffelæggekage eller en spansk tortilla æggekage, som netop indeholder forskellige slags fyld. Eksempelvis chorizo.

Stadig forvirret? Så husk blot, at omeletten er den hurtige, mens æggekagen skal bages, og derfor tager længere tid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette

    juli 15, 2022 at 4:37 pm

    En omelet skal være foldet sammen, ellers er det en æggekage

    Svar
    • kate.norling@gmail.com

      november 24, 2022 at 9:49 pm

      Ja, ellers er det vel næsten røræg😊

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her