Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med havregrynsbrød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.
  • Opskrift på havregrynsbrød
  • Havregrynsbrød
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.

Du skal prøve at bage mit havregrynsbrød, der både er let, luftigt og meget lækkert.

Brødet er bagt med masser af havregryn og havreklid, og jeg foretrækker at bruge de grovvalsede gryn. Du kan dog også godt bruge finvalsede. Læs mere om havregryn her.

Der kan tilsættes lidt bageenzymer, men det er ikke nødvendigt. Du får også et fint brød uden, og det kan du servere til mad, men også som et lækkert bræød til frokost - eller med pålægschokolade, hvis du mere er til det. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Boller med havregryn (der kun hæver en gang)
  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Opskrift på lækre havregrødsboller
  • Havreboller

Opskrift på havregrynsbrød

Havregrynsbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand lunkent
  • 30 g gær
  • 350 g hvedemel med min. 12% protein
  • 75 g havregryn gerne grovvalsede
  • 50 g havreklid
  • 8 g salt svarende til ca. 1,5 tsk. salt
Pynt
  • 1 æg sammenpisket
  • havregryn

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed på røremaskine med dejkrog. Der kan eventuelt tilsættes 8 gram bageenzymer, men det er ikke nødvendigt.
  2. Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den hurtigt op. Læg den tilbage i skålen, og lad dejen hvile tildækket med viskestykke på køkkenbordet i 45 minutter.
  3. Form dejen til et brød, og dejen er nem at arbejde med. Lægges på bageplade med bagepapir og efterhæver nu i ca. 30 minutter. Igen overdækket med viskestykke.
  4. Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme.
  5. Pensl havregrynsbrødet med sammenpisket æg og drys med havregryn. Tryk dem evt. lidt fast, men uden at trykke for hårdt.
  6. Bag brødet på næstnederste rille i ca. 30 minutter. Det skal have en flot og afbagt skorpe.

Næringsindhold

Kalorier1772kcalKulhydrater357gProtein61gFedt17gMættet fedt3gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol164mgNatrium3196mgKalium1097mgKostfibre28gSukker2gVitamin A238IUVitamin C0.03mgCalcium153mgJern24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Lad det bagte havregrynsbrød køle af på en rist. Vent med at skære brødet til det er afkølet. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse havregrynsbrød?

Ja, brødet er fryseegnet. Du kan evt. skære det ud i passende skiver inden frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 25, 2025 at 4:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på mit havregrynsbrød. Jeg bliver glad for at høre din mening om brødet her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required