• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med havregrynsbrød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. august 2025 - Udgivet: 25. august 2025
Oversigt over indhold
  • Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.
  • Opskrift på havregrynsbrød
  • Havregrynsbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.

Du skal prøve at bage mit havregrynsbrød, der både er let, luftigt og meget lækkert.

Brødet er bagt med masser af havregryn og havreklid, og jeg foretrækker at bruge de grovvalsede gryn. Du kan dog også godt bruge finvalsede. Læs mere om havregryn her.

Der kan tilsættes lidt bageenzymer, men det er ikke nødvendigt. Du får også et fint brød uden, og det kan du servere til mad, men også som et lækkert bræød til frokost - eller med pålægschokolade, hvis du mere er til det. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Boller med havregryn (der kun hæver en gang)
  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Opskrift på lækre havregrødsboller
  • Havreboller

Opskrift på havregrynsbrød

Billede med havregrynsbrød.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havregrynsbrød

5 fra 1 stemme
Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1772
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 350 g hvedemel - med min. 12% protein
  • 75 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 50 g havreklid
  • 8 g salt - svarende til ca. 1,5 tsk. salt
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • havregryn

Fremgangsmåde
 

  1. Rør gæren ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed på røremaskine med dejkrog. Der kan eventuelt tilsættes 8 gram bageenzymer, men det er ikke nødvendigt.
  2. Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den hurtigt op. Læg den tilbage i skålen, og lad dejen hvile tildækket med viskestykke på køkkenbordet i 45 minutter.
  3. Form dejen til et brød, og dejen er nem at arbejde med. Lægges på bageplade med bagepapir og efterhæver nu i ca. 30 minutter. Igen overdækket med viskestykke.
  4. Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme.
  5. Pensl havregrynsbrødet med sammenpisket æg og drys med havregryn. Tryk dem evt. lidt fast, men uden at trykke for hårdt.
  6. Bag brødet på næstnederste rille i ca. 30 minutter. Det skal have en flot og afbagt skorpe.

Næringsindhold

Kalorier: 1772kcalKulhydrater: 357gProtein: 61gFedt: 17gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 3196mgKalium: 1097mgKostfibre: 28gSukker: 2gVitamin A: 238IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 153mgJern: 24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad det bagte havregrynsbrød køle af på en rist. Vent med at skære brødet til det er afkølet. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse havregrynsbrød?

Ja, brødet er fryseegnet. Du kan evt. skære det ud i passende skiver inden frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 25, 2025 at 4:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på mit havregrynsbrød. Jeg bliver glad for at høre din mening om brødet her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required