Oversigt over indhold
Bag et lækkert havregrynsbrød med masser af havregryn og havreklid. Dejen er nem at arbejde med, og brødet er godt til mad eller med pålæg.
Du skal prøve at bage mit havregrynsbrød, der både er let, luftigt og meget lækkert.
Brødet er bagt med masser af havregryn og havreklid, og jeg foretrækker at bruge de grovvalsede gryn. Du kan dog også godt bruge finvalsede. Læs mere om havregryn her.
Der kan tilsættes lidt bageenzymer, men det er ikke nødvendigt. Du får også et fint brød uden, og det kan du servere til mad, men også som et lækkert bræød til frokost - eller med pålægschokolade, hvis du mere er til det. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Boller med havregryn (der kun hæver en gang)
- Luftigt franskbrød med mælk og smør
- Opskrift på lækre havregrødsboller
- Havreboller
Opskrift på havregrynsbrød

Havregrynsbrød
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 30 g gær
- 350 g hvedemel - med min. 12% protein
- 75 g havregryn - gerne grovvalsede
- 50 g havreklid
- 8 g salt - svarende til ca. 1,5 tsk. salt
- 1 æg - sammenpisket
- havregryn
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed på røremaskine med dejkrog. Der kan eventuelt tilsættes 8 gram bageenzymer, men det er ikke nødvendigt.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den hurtigt op. Læg den tilbage i skålen, og lad dejen hvile tildækket med viskestykke på køkkenbordet i 45 minutter.
- Form dejen til et brød, og dejen er nem at arbejde med. Lægges på bageplade med bagepapir og efterhæver nu i ca. 30 minutter. Igen overdækket med viskestykke.
- Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme.
- Pensl havregrynsbrødet med sammenpisket æg og drys med havregryn. Tryk dem evt. lidt fast, men uden at trykke for hårdt.
- Bag brødet på næstnederste rille i ca. 30 minutter. Det skal have en flot og afbagt skorpe.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Lad det bagte havregrynsbrød køle af på en rist. Vent med at skære brødet til det er afkølet. Velbekomme.
FAQ
Ja, brødet er fryseegnet. Du kan evt. skære det ud i passende skiver inden frysning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på mit havregrynsbrød. Jeg bliver glad for at høre din mening om brødet her.