Her får du min opskrift på sprøde havreflutes, der bages med masser af grovvalsede havregryn. Nemme at lave og lækre at servere til mad.
Sådan bager du meget lækre og sprøde havreflutes, der er lidt sundere end de traditionelle flutes.
Brødene bages nemlig med en fin portion grovvalsede havregryn, og de er perfekte at servere til maden.
De grovvalsede havregryn kan selvfølgelig udskiftes med finvalsede. Du får 2 stk. af denne opskrift - god bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på havreflutes
Sprøde havreflutes
Ingredienser
- 225 g vand - lunkent
- 25 g gær
- 290 g hvedemel - med 12% protein
- 60 g havregryn - jeg bruger grovvalsede
- 1 tsk salt
Pensling
- 1 æg - sammenpisket
- havregryn - til pynt
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Derefter vejes hvedemel af i skålen sammen med grovvalsede havregryn. Kør dejen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed. Tilsæt salt og ælt i yderligere 2 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og virk den op. Læg viskestykke over og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Deles i to lige store stykker, der trilles til flutes og sættes på bageplade med bagepapir. Se evt. her hvordan du ruller flutes. Læg viskestykke over og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
- Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme, og sæt en skål med 1 deciliter kogende vand i bunden af ovnen.
- Pensl de 2 havreflutes med sammnenpisket æg og drys med havregryn. Snit dem som klassiske flutes.
- Bages ca. 30 minutter på næstnederste rille i ovnen. Efter 10 minutter pensles med vand og det gøres yderligere et par gange undervejs for at bage de sprøde flutes. Fjern skålen efter 25 minutter og sæt ovnlågen en smule på klem mens de bages færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte havreflutes køles af på en rist.
Brødene kan sagtens fryses ned. Vebekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.