Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Havreflutes

Havreflutes

billede med havreflutes
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på sprøde havreflutes, der bages med masser af grovvalsede havregryn. Nemme at lave og lækre at servere til mad.

Sådan bager du meget lækre og sprøde havreflutes, der er lidt sundere end de traditionelle flutes.

Brødene bages nemlig med en fin portion grovvalsede havregryn, og de er perfekte at servere til maden.

De grovvalsede havregryn kan selvfølgelig udskiftes med finvalsede. Du får 2 stk. af denne opskrift - god bagelyst.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Flutes
  • Kerneflutes
  • Hvidløgsflutes

Opskrift på havreflutes

Sprøde havreflutes

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på sprøde havreflutes, der bages med masser af grovvalsede havregryn. Nemme at lave og lækre at servere til mad.
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 225 g vand lunkent
  • 25 g gær
  • 290 g hvedemel med 12% protein
  • 60 g havregryn jeg bruger grovvalsede
  • 1 tsk salt
Pensling
  • 1 æg sammenpisket
  • havregryn til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Derefter vejes hvedemel af i skålen sammen med grovvalsede havregryn. Kør dejen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed. Tilsæt salt og ælt i yderligere 2 minutter.
  2. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Læg viskestykke over og lad dejen hvile i 30 minutter.
  3. Deles i to lige store stykker, der trilles til flutes og sættes på bageplade med bagepapir. Se evt. her hvordan du ruller flutes. Læg viskestykke over og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme, og sæt en skål med 1 deciliter kogende vand i bunden af ovnen.
  5. Pensl de 2 havreflutes med sammnenpisket æg og drys med havregryn. Snit dem som klassiske flutes.
  6. Bages ca. 30 minutter på næstnederste rille i ovnen. Efter 10 minutter pensles med vand og det gøres yderligere et par gange undervejs for at bage de sprøde flutes. Fjern skålen efter 25 minutter og sæt ovnlågen en smule på klem mens de bages færdige.

Næringsindhold

Kalorier703kcalKulhydrater137gProtein23gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol82mgNatrium1206mgKalium345mgKostfibre8gSukker0.5gVitamin A119IUVitamin C0.01mgCalcium53mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte havreflutes køles af på en rist.

Brødene kan sagtens fryses ned. Vebekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 03, 2025 at 9:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required