• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Havreflutes

Havreflutes

billede med havreflutes
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. januar 2025 - Udgivet: 3. januar 2025

Her får du min opskrift på sprøde havreflutes, der bages med masser af grovvalsede havregryn. Nemme at lave og lækre at servere til mad.

Sådan bager du meget lækre og sprøde havreflutes, der er lidt sundere end de traditionelle flutes.

Brødene bages nemlig med en fin portion grovvalsede havregryn, og de er perfekte at servere til maden.

De grovvalsede havregryn kan selvfølgelig udskiftes med finvalsede. Du får 2 stk. af denne opskrift - god bagelyst.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Flutes
  • Kerneflutes
  • Hvidløgsflutes

Opskrift på havreflutes

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprøde havreflutes

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 703
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 225 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 290 g hvedemel - med 12% protein
  • 60 g havregryn - jeg bruger grovvalsede
  • 1 tsk salt
Pensling
  • 1 æg - sammenpisket
  • havregryn - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Rør gær ud i lunkent vand i skålen til din røremaskine. Derefter vejes hvedemel af i skålen sammen med grovvalsede havregryn. Kør dejen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed. Tilsæt salt og ælt i yderligere 2 minutter.
  2. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Læg viskestykke over og lad dejen hvile i 30 minutter.
  3. Deles i to lige store stykker, der trilles til flutes og sættes på bageplade med bagepapir. Se evt. her hvordan du ruller flutes. Læg viskestykke over og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 230 grader over- og undervarme, og sæt en skål med 1 deciliter kogende vand i bunden af ovnen.
  5. Pensl de 2 havreflutes med sammnenpisket æg og drys med havregryn. Snit dem som klassiske flutes.
  6. Bages ca. 30 minutter på næstnederste rille i ovnen. Efter 10 minutter pensles med vand og det gøres yderligere et par gange undervejs for at bage de sprøde flutes. Fjern skålen efter 25 minutter og sæt ovnlågen en smule på klem mens de bages færdige.

Næringsindhold

Kalorier: 703kcalKulhydrater: 137gProtein: 23gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 82mgNatrium: 1206mgKalium: 345mgKostfibre: 8gSukker: 0.5gVitamin A: 119IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 53mgJern: 9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte havreflutes køles af på en rist.

Brødene kan sagtens fryses ned. Vebekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    januar 03, 2025 at 9:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required