Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Ingredienser
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g spidskål - fintsnittet
- muskatnød - revet
- 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - hakket
- 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 250 gram gulerødder skæres i små tern og 250 gram spidskål snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu 400 gram hakket oksekød grundigt.
- Hak 1 rødløg og 4 fed hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom 0,5 teske cayennepeber, 1 teske stødt spidskommen, 2 teskefulde paprika og 2 teskefulde oregano ved, og steg det hele et par minutter
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også 1 håndfuld persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så 4 deciliter kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Laerke Bertelsen
Det ser lækkert ud, jeg vil prøve det så hurtigt som muligt, forhåbentlig vil det se ud som på billedet!
Lene
Kan man udskifte oksekød med hakket kylling i denne ret??
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Corinna
Jeg er meget meget glad for mailen, som gør at jeg ikke behøver at spekulere over aftensmaden. Jeg finder ALTID noget. Tak. Jeg har både app og får mail.
Lis
Har lige lavet den til aften. Smager virkelig godt og lækkert 😍
Jolanda
Dejlig ret. Jeg starter dog med kødet i en gryde. Så løg og hvidløg samt krydderier. Bagefter kålen og gulerødderne. Det får ca. 8-10 minutter, så er retten klar. Meget nemmere og ingen brug for en dyr ovn.
Jolanda
Inga Hansen
Hej, Jolanda, jeg giver dig ret, det er billigere og nemmere i en gryde.
Frank Koefoed
Ha, sådan gør jeg også!
Trine
Jeg gør det samme. Det giver ingen mening at retten skal i ovnen.
Jørgen Remod
Hej
I videoen kommer der også ris i retten, men det står der intet om i opskriften! Hvorfor?
Grethe Andersen
Hej og tusind tak for alle dine opskrifter, jeg elsker alle slags kål og dem har du heldigvis meget af i dine opskrifter, så jeg vil bare sige tusind tak for dem hej fra Grethe Andersen
Bjarne
Kan retten fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Bjarne
Du kan sagtens fryse retten ned. Men husk at gøre ret hurtigt efter.
Alt det bedste
Holger
Hannah
Meget nemt at lave, og virkelig virkelig lækker. Børnene elskede det.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Hannah - super dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Rose Nielsen
Det er bare lækkert 🙂 elsker den slags mad!
Rose
Peter Berg
Hej Holger,
Tak for din site her.
Jeg er en lidt bedaget herre på 75, der har fået den hårde opgave at lave mad til vore dejlige børnebørn, når de kommer på besøg hver onsdag, og hos dig kan jeg altid finde gode råd.
Glæder mig til retten med "hakket oksekød med spidskål" og så tomatsalat til.
🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Tak for din venlige hilsen, og det er da ingen alder 🙂
Skønt at høre med børnebørnenes besøg, og jeg er sikker på de bliver vilde med denne ret med oksekød og spidskål.
De bedste hilsner
Holger
Søren
Fantastisk ret, også selvom, man ikke har alle ingredienser, så gør krydderierne og måden, retten tilberedes på, at det bliver en fantastisk ret.
MANGE TAK
Holger Rørby Madsen
Velbekomme, Søren - denne ret er også en favorit ger 🙂
Og man kan sagtens variere den.
Alt det bedste
Holger
Ole Christiansen
PAS PÅ - jeg kom desværre til at spolere retten. Jeg tilsatte nemlig 2 x 180 ml økologiske kalvefond fra Änglemark. Der står intet på forsiden af flasken så jeg fattede ikke mistanke. Men efterfølgen de læste jeg, at 180 ml kalvefond svarer til 7,5 liter kalvefond. Og 2x giver altså 15 liter-ækvivalente, selvom det blot var 2 x 180 ml. ØV-ØV.
Kim
Du anvender som regel spidskål i retterne. Ville jeg kunne skifte det ud med alm hvidkål?
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Jeg elsker spidskål, så det gør jeg 🙂
Og du kan uden problemer skifte spidskålen ud med hvidkål 1:1.
Det er bla. fordi jeg synes spidskål er lidt nemmere at håndtere.
De bedste hilsner
Holger
Mads
Hej,
Lækker ret uden tvivl.
I forhold til jeres ‘udskriv opskrift’ funktion så bør i få den ændret så den kun udskriver opskriften.
Jeg fik udskrevet 8 A4 sider med skrift på begge sider - ikke så hensigtsmæssigt i disse tider!
Hilsen
Mads
Holger Rørby Madsen
Hej Mads
Mange tak for din tilbagemelding, og den tjekker jeg lige igennem. Har du anvendt printknappen øverst i opskriften?
Jeg løber det lige igennem, for der skal selvfølgelig ikke printes mere end nødvendigt 🙂
Atter en gang tak.
De bedste hilsner
Holger