Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Se her hvordan du laver den populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på hakket oksekød og spidskål
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Ingredienser
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g spidskål - fintsnittet
- muskatnød - revet
- 400 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 tsk cayennepeber - pas på med cayennepeber, da det er stærkt - jeg bruger en kvart teske
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille - hakket
- 4 dl kalvefond - eller hønsebouillon, lavet af vand + koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 250 gram gulerødder skæres i små tern og 250 gram spidskål snittes og hakkes fint.
- Varm lidt olie på en meget varm pande, og sauter gulerødder og spidskål i tre minutter. Gør det ad to (måske tre) omgange, og kom det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over.
- Kom lidt mere olie på panden, og brun nu 400 gram hakket oksekød grundigt.
- Hak 1 rødløg og 4 fed hvidløg fint, og lad det sautere med.
- Kom 0,5 teske cayennepeber, 1 teske stødt spidskommen, 2 teskefulde paprika og 2 teskefulde oregano ved, og steg det hele et par minutter
- Hæld det over i fadet, og tilsæt også 1 håndfuld persille (hakket), et lille drys salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet, og hæld så 4 deciliter kalvefond ved.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, og steg det i cirka 30 minutter. Vend det gerne nogle gange undervejs, så kålen ikke bliver alt for mørk/karamellistet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Server fadet sammen med en lækker tomatsalat. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Du kan også blande den færdige ret med kogte ris - det giver ekstra fylde. Men er ikke nødvendigt.
Opskriften er en af de allermest populære opskrifter her på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elinor
Det smagte fantastisk. Jeg lavede dobbelt portion til 7 voksne og en 1 årig. Der var lige lidt nok.
Men det er helt sikkert ikke sidste gang vi har fået det. Fantastisk hjemmeside.
Madensverden.dk
Hej Elinor
Fantastisk - det er jeg glad for at høre 🙂
Det med portionsstørrelser er altid svært, men kom lidt mere i næste gang. Der skal jo altid være nok 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte Bjørnsen Hansen
Jeg har lavet retten flere gange,og har valgt at tilsætte pastapenne,og drysse med revet ost.Det smager rigtigt godt,og mætter godt.
Bodil
Persille og genopvarmning!!!
Andrea
Der lyder lækkert. Hvorfor skal det egentlig i oven.? Er retten ikke allerede klar efter stegning på panden? Jeg laver nogen gang stegt spidskål og det tager jo ikke lang tid og smager fantastisk.
Tanja
Fantastisk ret - og børnene elsker den. Vi får altid tortilla pandekager til og en creme fraiche dressing til af salt og peber, hvidløg, citron, spidskommen og oregano. Uhmmm
Trine
Herhjemme er vi rigtig glade for bønner, så retten fik en dåse kidneybønner, hvilket fungerede virkelig fint!
Madensverden.dk
Tak for det, Trine - det lyder sørme også lækkert 🙂
Godt nytår - de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Karin
Åh, hvor gemmer opskriften sig?? Lasagne med spidskål ???? Hjææælp ????
Madensverden.dk
Hej Karin
Den er skam lige her: https://madensverden.dk/lasagne-spidskaal/
🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Katrine
Fantastisk ret 🙂 Måske en ny familie-favorit hos os.
Synes ikke den behøver helt 40 min.
Tak for en god opskrift 🙂
Vi dryssede parmesan over.... det var godt.
Madensverden.dk
Dejligt at høre, Katrine, og tak for tilbagemeldingen 🙂
Godt tip med parmesan - hermed givet videre.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Elin Henriques
Den smagte fantastisk godt. Havde lavet dobbelt portion så der var til fryseren. Godt det samme, for vi fik gæster, som også var meget begejstrede. Bagte den kun 25 min., hvilket var perfekt, selv om jeg havde vendt den rundt et par gange.serverede tomatsalat og ris til. Stor succes!
Madensverden.dk
Hej Elin
Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Det er også en dejlig ret, som både er god til hverdag og gæster.
Med de bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Manuela Bittorf
Jeg har lavet denne ret i dag. Smagen er fantastisk. Men jeg tog den ud efter blot 20 minutter. Jeg synes, kødet bliver alt for tørt og spidskålen for blød. Næste gang ville jeg nok vælge at tage den ud efter 10 minutter.
Anne Kirstine Jacobsen
Hej.
Hvor meget kalvefond skal der ved.?
Hilsen Anne.
Guffeliguf.dk
Hej Anne
Tilsæt et par deciliter kalvefond. Den kan også godt tåle tre deciliter. Har du ikke kalvefond, kan du sagtens bruge en almindelig bouillon.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Helle
Hej . Jeg har lige lavet den ret med spidskål og oksekød . Ville høre om den er fryse egnet. På forhånd tak.
Guffeliguf.dk
Hej Helle
Tak for det. Ja, hakket oksekød med spidskål kan sagtens fryses ned. Varmes evt. op i mikrobølgeovnen.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Marianne
Super god ret, der var en dejlig smag i. Som tilbehør lavede jeg jeres karmaliseret kartofler det var bare helt perfekt sammen.
Har prøvet flere af jeres retter her inde, kan bare sige ????????
Vh
Marianne
Vivi M Larsen
Hej Holger
Jeg prøver at sænke temperaturen næste gang. Det smagte trods alt rigtig godt.
Tak for hurtigt svar 🙂
Guffeliguf.dk
Selv tak, Vivi. Og godt du skrev, så andre også lige er opmærksom 🙂
Det er jo madlavning, så både råvarer og ovne kan variere lidt.
Men smagen er super god - og jeg er glad for du er tilfreds.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Vivi M Larsen
Jeg har lavet denne ret i dag. Jeg tror der er en fejl i ovntemperaturen 90 grader og/eller stegetiden, 40 minutter.
Det øverste lag var næsten sort allerede efter 20 minutter?
Guffeliguf.dk
Hej Vivi
Dejligt du skriver med din tilbagemelding. Nej, det burde der ikke være. Jeg har lavet den på præcist denne måde mange gange. Men vend gerne kålen nogle gange undervejs. Det skal dog siges, at der kan være forskel på hårdt en ovn varmer, og du har måske en af de varmeglade ovne 🙂
For både temperatur og tid plejer at passe ret godt.
Prøv evt. næste gang at lave retten ved lidt lavere temperatur.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.