Her får du den bedste opskrift på hakkebøffer i svampesauce, der også serveres med sprødstegt bacon og en lækker mos. Til hverdag og gæster.
Sådan laver du lækre hakkebøffer i svampesauce, der er god som hverdagsmad og lækker gæstemad.
Retten er rimelig nem at lave, og her er det med hakkebøffer, der vejer 200 gram stykket. De kan selvfølgelig sagtens laves mindre hvis dette ønskes.
Du kan bruge champignon, portobello svampe, kantareller eller hvad du synes.
Opskriften er beregnet til fire personer. Forslag til tilbehør længere nede. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hakkebøffer i svampesauce med bacon
Nemme hakkebøffer i svampesauce
Ingredienser
- 150 g bacon - i skiver
- 800 g hakket oksekød - formes til 4 hakkebøffer
- salt og friskkværnet peber
- olie - og smør til stegning
- 2 fed hvidløg - halveret
- 1 stort løg - finthakket
- 400 g champignon - og/eller andre svampe, i kvarte eller skiver
- 1 tsk timian - tørret
- 2 dl hvidvin
- 5 dl fløde - eller madlavningsfløde
- 2 spsk gastrik - eller lidt eddike og sukker
- madkulør
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Start med at stege baconskiverne på en varm pande og tag dem til side. Lad baconfedtet blive i pande.
- Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer, der er er ca. 2 centimeter tykke. Krydres med salt og peber.
- Kom lidt mere fedtstof i panden sammen med de halverede fed hvidløg. Steg hakkebøfferne ca. 3 minutter på hver side ved en høj varme, så de får en god stegeskorpe. Tages til side.
- Steg så løg, champignon og timian i ca. 5 minutter, og tilsæt hvidvin, der koges lidt ind i et minuts tid. Kom fløde ved sammen med gastrik.
- Jævnes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og derefter justeres farven med lidt sovsekulør. Smag til med salt og peber. Kog hurtigt sovsen igennem.
- Læg hakkebøfferne tilbage i panden/sovsen, så sovsen står et par centimeter op ad bøfferne. Lad det simre ca. 10 minutter, så kødet bliver gennemstegt. Du kan også stille panden i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor retten ligeledes skal have ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Hakkebøffer i svampesovs serveres straks sammen med kartoffelmos og evt. dampede grønne bønner.
Du kan stille panden direkte på bordet, hvor du inden lige pynter den med de sprøde skiver bacon og lidt krydderurter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.