Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hakkebøffer i svampesauce

Hakkebøffer i svampesauce med bacon og mos

billede med hakkebøffer i svampesauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook32PinterestSMSEmailMessenger
32
DELINGER
Indhold
  • Nemme hakkebøffer i svampesauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hakkebøffer i svampesauce med bacon
  • Servering
  • Kommentarer

Nemme hakkebøffer i svampesauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du den bedste opskrift på hakkebøffer i svampesauce, der også serveres med sprødstegt bacon og en lækker mos. Til hverdag og gæster.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (i skiver)
  • 800 g hakket oksekød (formes til 4 hakkebøffer)
  • salt og friskkværnet peber
  • olie (og smør til stegning)
  • 2 fed hvidløg (halveret)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 400 g champignon (og/eller andre svampe, i kvarte eller skiver)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl fløde (eller madlavningsfløde)
  • 2 spsk gastrik (eller lidt eddike og sukker)
  • madkulør
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at stege baconskiverne på en varm pande og tag dem til side. Lad baconfedtet blive i pande.
  2. Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer, der er er ca. 2 centimeter tykke. Krydres med salt og peber.
  3. Kom lidt mere fedtstof i panden sammen med de halverede fed hvidløg. Steg hakkebøfferne ca. 3 minutter på hver side ved en høj varme, så de får en god stegeskorpe. Tages til side.
  4. Steg så løg, champignon og timian i ca. 5 minutter, og tilsæt hvidvin, der koges lidt ind i et minuts tid. Kom fløde ved sammen med gastrik.
  5. Jævnes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og derefter justeres farven med lidt sovsekulør. Smag til med salt og peber. Kog hurtigt sovsen igennem.
  6. Læg hakkebøfferne tilbage i panden/sovsen, så sovsen står et par centimeter op ad bøfferne. Lad det simre ca. 10 minutter, så kødet bliver gennemstegt. Du kan også stille panden i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor retten ligeledes skal have ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1080kcalKulhydrater17gProtein49gFedt87gMættet fedt45gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt29gTransfedt2gKolesterol283mgNatrium1511mgKalium1085mgKostfibre2gSukker9gVitamin A1862IUVitamin C7mgCalcium142mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hakkebøffer i svampesauce med bacon

Sådan laver du lækre hakkebøffer i svampesauce, der er god som hverdagsmad og lækker gæstemad.

Retten er rimelig nem at lave, og her er det med hakkebøffer, der vejer 200 gram stykket. De kan selvfølgelig sagtens laves mindre hvis dette ønskes.

Du kan bruge champignon, portobello svampe, kantareller eller hvad du synes.

Opskriften er beregnet til fire personer. Forslag til tilbehør længere nede. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Dansk hakkebøf med bløde løg
  • Jægerbøf
  • Hakkebøffer med porrer

Servering

Hakkebøffer i svampesovs serveres straks sammen med kartoffelmos og evt. dampede grønne bønner.

Du kan stille panden direkte på bordet, hvor du inden lige pynter den med de sprøde skiver bacon og lidt krydderurter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 19, 2025 at 6:53 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required