Indhold
Gulerodskage
Ingredienser
- 325 g sukker
- 3 dl solsikkekerneolie eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 10 g kanel svarende til 1 spsk
- 5 g salt svarende til 1 tsk
- 14 g natron svarende til 2 tsk
- 350 g gulerødder revne
- 50 g valnødder evt. letristede
- 1 portion smørcreme
Fremgangsmåde
- Pisk 325 g sukker og 3 dl solsikkekerneolie cremet og pisk 4 æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland 300 g hvedemel 10 g kanel, 5 g salt og 14 g natron i dejen og vend 350 g gulerødder (revne) og 50 g valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
- Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
- Lav 1 portion smørcreme, som det fremgår af opskriften via linket.
- Smør smørcremen over den kolde kage og pynt evt. med halve valnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på gulerodskage
Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans. Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.
Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.
Kagen rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.
Du kan også fryse kagen ned.
Se flere opskrifter:
Med frosting (ostecreme)
Du kan også lave en frosting eller ostecreme og komme på toppen af din gulerodskage.
Her pisker du 125 gram flødeost sammen med 50 gram blødt smør. Pisk det til det er blødt og cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og 200 gram flormelis og pisk igen til det er helt glat.
Smør frostingen på kagen, når den er helt kold.
Værd at vide
Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.
England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.
I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.
FAQ
Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur. Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.
Gulerødderne giver kagen fugt, så en gulerodskage kan holde sig frisk i flere dage Kagen får desuden naturlig sødme og fibre fra gulerødderne.
Du kan med fordel bage gulerodskagen dagen før, da den så står og samler smag. Holdbarheden på kagen er god, og den er stadig svampet og lækker efter mindst 2-3 dage.
Som udgangspunkt er det bedst at opbevare gulerodskagen ved stuetemperatur. Dog skal den på køl, hvis du har toppet den med smørcreme eller flødeostecreme.
Du kan sagtens fryse gulerodskage. Et godt tip er, at skære kagen ud i passende portionsstykker inden turen i fryseren, så du nemt kan tage et stykke kage op til kaffen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Anna ❤️❤️❤️❤️ skriver
Jeg elsker den her gulerodskage
Bianca Vestergaard Thune skriver
Kan man droppe valnødde? Pga kan ikke lide valnødder.
Holger skriver
Hej Bianca
Det kan du tro - det kan du sagtens - og du stadig en virkelig god gulerodskage 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Kim skriver
Hej
Rigtig god opskrift.
Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kim
Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
Alt det bedste
Holger