Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Gulerodskage (nem og lækker opskrift på kage med gulerødder)

Gulerodskage (nem og lækker opskrift på kage med gulerødder)

billede med gulerodskage med frosting af flødeost
4.8 fra 118 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
415
SHARES
FacebookMessenger415PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. juli 2025 - Udgivet: 13. oktober 2019
Oversigt over indhold
  • Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
  • Opskrift på gulerodskage
  • Gulerodskage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Med smørcreme
  • Værd at vide
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.

Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans. Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.

Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.

Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.

Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.

Se flere opskrifter:

  • Gulerodskage i airfryer - nem og lækker opskrift
  • Gulerodsmuffins
  • Squashkage - nem, lækker og simpel kage med squash

Opskrift på gulerodskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gulerodskage

4.83 fra 118 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 735
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 325 g sukker
  • 3 dl majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 350 g gulerødder - revne
  • 50 g valnødder - evt. letristede
Frosting:
  • 125 g flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
  • 50 g smør - blødt
  • vaniljesukker - efter smag
  • 200 g flormelis
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk sukker og majsolie cremet og pisk æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
  2. Sigt og bland hvedemel kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder (revne) og valnødder (hakkede) i til sidst.
  3. Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  4. Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
  5. Frosting: Pisk flødeost og smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
  6. Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. med pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 735kcalKulhydrater: 82gProtein: 7gFedt: 44gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 12gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 0.3gKolesterol: 89mgNatrium: 216mgKalium: 216mgKostfibre: 3gSukker: 55gVitamin A: 6240IUVitamin C: 2mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Med smørcreme

Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.

Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.

Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.

Værd at vide

Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.

England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.

I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Bradepandekager - opskrifter på kage i bradepande
  • Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før
  • Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)

FAQ

Hvad er gulerodskage?

Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur. Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.

Hvorfor er gulerodskage godt?

Gulerødderne giver kagen fugt, så en gulerodskage kan holde sig frisk i flere dage Kagen får desuden naturlig sødme og fibre fra gulerødderne.

Kan man bage gulerodskage dagen før?

Du kan med fordel bage gulerodskagen dagen før, da den så står og samler smag. Holdbarheden på kagen er god, og den er stadig svampet og lækker efter mindst 2-3 dage.

Hvordan opbevares gulerodskage?

Som udgangspunkt er det bedst at opbevare gulerodskagen ved stuetemperatur. Dog skal den på køl, hvis du har toppet den med smørcreme eller flødeostecreme.

Kan man fryse gulerodskage?

Du kan sagtens fryse gulerodskage. Et godt tip er, at skære kagen ud i passende portionsstykker inden turen i fryseren, så du nemt kan tage et stykke kage op til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bianca Vestergaard Thune skriver

    maj 18, 2025 at 11:18 pm

    Kan man droppe valnødde? Pga kan ikke lide valnødder.

    Svar
    • Holger skriver

      maj 19, 2025 at 7:37 am

      Hej Bianca
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og du stadig en virkelig god gulerodskage 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kim skriver

    februar 07, 2025 at 8:35 am

    Hej
    Rigtig god opskrift.
    Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2025 at 8:53 am

      Hej Kim
      Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required