Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Gulerodskage

Gulerodskage (nem opskrift på svampet kage med gulerødder)

Billede af gulerodskage.
4.8 fra 119 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
416
SHARES
FacebookMessenger416PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gulerodskage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gulerodskage
  • Med frosting (ostecreme)
  • Værd at vide
  • FAQ
  • Kommentarer

Gulerodskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 119 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden smørcreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 325 g sukker
  • 3 dl solsikkekerneolie eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 10 g kanel svarende til 1 spsk
  • 5 g salt svarende til 1 tsk
  • 14 g natron svarende til 2 tsk
  • 350 g gulerødder revne
  • 50 g valnødder evt. letristede
Smørcreme:
  • 1 portion smørcreme

Fremgangsmåde

  1. Pisk 325 g sukker og 3 dl solsikkekerneolie cremet og pisk 4 æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
  2. Sigt og bland 300 g hvedemel 10 g kanel, 5 g salt og 14 g natron i dejen og vend 350 g gulerødder (revne) og 50 g valnødder (hakkede) i til sidst.
  3. Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Afhængig af hvor høj du ønsker gulerodskagen, skal du bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter eller en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  4. Bag gulerodskagen i ca. 60 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Bages på næstnederste rille i ovnen. Afkøles på rist.
  5. Lav 1 portion smørcreme, som det fremgår af opskriften via linket.
  6. Smør smørcremen over den kolde kage og pynt evt. med halve valnødder.

Næringsindhold

Kalorier745kcalKulhydrater76gProtein7gFedt48gMættet fedt12gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt29gTransfedt1gKolesterol98mgNatrium724mgKalium199mgKostfibre3gSukker50gVitamin A6321IUVitamin C2mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gulerodskage

Få en fantastisk opskrift på nem gulerodskage, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans. Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i.

Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag. Og selvfølgelig med masser af gulerødder.

Kagen rækker til 8-10 personer, og rester sættes på køl til senere brug. Vil du lave en hel bradepande med gulerodskagen skal opskriften/ingredienserne blot ganges med 2. Bagetiden er den samme.

Du kan også fryse kagen ned.

Se flere opskrifter:

  • Gulerodskage i airfryer
  • Gulerodsmuffins
  • Squashkage
  • Gulerodsboller

Med frosting (ostecreme)

Du kan også lave en frosting eller ostecreme og komme på toppen af din gulerodskage.

Her pisker du 125 gram flødeost sammen med 50 gram blødt smør. Pisk det til det er blødt og cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og 200 gram flormelis og pisk igen til det er helt glat.

Smør frostingen på kagen, når den er helt kold.

Værd at vide

Gulerod blev brugt i middelalderen som sødemiddel, da sukker var dyrt.

England blev gulerodskage populær under 2. verdenskrig pga. rationering.

I dag er det en klassiker til fødselsdage, påskeborde og caféer.

FAQ

Hvad er gulerodskage?

Gulerodskage er en populær, saftig kage, hvor revet gulerod bruges i dejen for at give fugtighed, sødme og struktur. Den stammer fra Europa og blev særligt udbredt i USA og Skandinavien i midten af 1900-tallet. Kagen toppes ofte med en flødeosteglasur.

Hvorfor er gulerodskage godt?

Gulerødderne giver kagen fugt, så en gulerodskage kan holde sig frisk i flere dage Kagen får desuden naturlig sødme og fibre fra gulerødderne.

Kan man bage gulerodskage dagen før?

Du kan med fordel bage gulerodskagen dagen før, da den så står og samler smag. Holdbarheden på kagen er god, og den er stadig svampet og lækker efter mindst 2-3 dage.

Hvordan opbevares gulerodskage?

Som udgangspunkt er det bedst at opbevare gulerodskagen ved stuetemperatur. Dog skal den på køl, hvis du har toppet den med smørcreme eller flødeostecreme.

Kan man fryse gulerodskage?

Du kan sagtens fryse gulerodskage. Et godt tip er, at skære kagen ud i passende portionsstykker inden turen i fryseren, så du nemt kan tage et stykke kage op til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna ❤️❤️❤️❤️ skriver

    september 22, 2025 at 3:12 pm

    Jeg elsker den her gulerodskage

    Svar
  2. Bianca Vestergaard Thune skriver

    maj 18, 2025 at 11:18 pm

    Kan man droppe valnødde? Pga kan ikke lide valnødder.

    Svar
    • Holger skriver

      maj 19, 2025 at 7:37 am

      Hej Bianca
      Det kan du tro - det kan du sagtens - og du stadig en virkelig god gulerodskage 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kim skriver

    februar 07, 2025 at 8:35 am

    Hej
    Rigtig god opskrift.
    Hvis man gerne vil lave den i muffinforme, hvor meget skal bagetiden så justeres?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2025 at 8:53 am

      Hej Kim
      Tak for de pæne ord. Du skal nok regne med en 15-20 minutter, men prøv dig lige frem. Stik i kagerne, og hvis ikke der hænger dej ved er de færdige. Vend meget gerne tilbage her med tid og resultat til inspiration for andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required