Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Gulerodsgryde er en virkelig dejlig opskrift, som laves med kylling, spinat og andre gode sager.
Gryderetten er simpel og hurtig at lave, og så er den altså perfekt som aftensmad, hvor du samtidig kan få brugt de sidste gulerødder i køleskabet.
Her har anvendt fire store gulerødder, men tilsæt som det passer dig i den dejlige gulerodsgryde.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer. Prøv også min opskrift på den sunde gulerodssuppe.
Opskrift på gulerodsgryde
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst - i mindre tern
- 1 stort rødløg - hakkes fint
- 1 grøn peberfrugt - i små tern
- 5 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
- 2 tsk karry
- 2 tsk paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne en hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 200 g spinat - frisk og skyllet
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 400 g kyllingebryst skæres i mindre tern, der steges i en stor pande eller stegegryde. Steg gerne i smør for smagens skyld.
- 1 stort rødløg hakkes fint og 1 grøn peberfrugt snittes i mindre tern. 5 gulerødder vaskes og skæres i små tern. Medmindre gulerødderne er meget beskidte og gamle, behøver du ikke skrælle dem. Kommes ved kyllingkødet.
- Tilsæt så 2 tsk karry og 2 tsk paprika og lad det riste med et minuts tid under omrøring, inden du kommer 1 dåse hakkede tomater, 2 dl vand, 1 bouillonterning og 2 dl fløde ved.
- Lad det koge 10-12 minutter ved middel varme, og tilsæt mere vand eller fløde hvis dette ønskes.
- Tilsæt så 200 g spinat lidt ad gangen, så spinaten når at falde sammen i din gulerodsgryde, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Gulerodsgryde med kylling og spinat serveres med kogte ris.
Et stykke madbrød passer godt til.
Du skal også prøve mine opskrifter på gryderet med spinat, ingefær og svinekød, og den nemme gryderet med kylling, peberfrugt og gulerod.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Poul Erik Marvig
For at gøre retten vegetarisk kan kyllingen erstattes med portobello svampe skåret i mundrette stykker.
Inga
Fantastisk Ret-
Vil bruge den til veninderne
Vibeke
Er kalorieindholdet incl ris, eller kommer de kalorier oveni?
Birgitte Gregersen
Kan det fryses
Heidi
Hej Holger,
Nu har jeg lavet denne ret flere gange, og jeg er helt vild med den. Jeg vil derfor gerne vide, om den er fryseegnet? Hvor længe kan den alternativt holde sig i køleskabet?
Venlig hilsen
Heidi