• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. april 2024 - Udgivet:  6. marts 2021

Del gerne:
289
SHARES
FacebookMessenger289PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
  2. Opskrift på grydestegt roastbeef
  3. Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift

Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.

Her får du min opskrift på en nem og grydestegt roastbeef, som helt sikkert vil vække glæde.

Roastbeef kan laves af forskellige udskæringer, og typisk er det inderlår eller tykstegsfilet, så selve begrebet roastbeef er altså en bestemt udskæring.

Det der kendetegner en roastbeef er, at den er meget fedtfattig. Samtidig er kødet meget mørt, og derfor skal det ikke tilberedes i lang tid.

Her har jeg lavet en grydestegt roastbeef på et kilo, og den fik 25 minutter efter bruning, og det passede perfekt.

Men den nøjagtige stegetid afhænger af flere faktorer, herunder hvor tyk stegen er og hvor meget varme den får.

Derfor vil jeg anbefale brug af et stegetermometer, og tage roastbeefen af når kernetemperaturen når de 56 grader.

Så er den flot og rosa indvendigt - præcist som den skal være. Og uden at være rød eller rå.

Opskriften er beregnet til cirka fire personer, og har du en rest i overskud, er den god som pålæg dagen efter. Eventuelt på et stykke smørrebrød med roastbeef.

Se også mine opskrifter på:

  • Roastbeef i ovn
  • Roastbeef i airfryer
  • Langtidsstegt roastbeef

Opskrift på grydestegt roastbeef

Grydestegt roastbeef er en lækker mad, som også er fremragende som gæstemad. Samtidig er det både nemt og hurtigt at stege en roastbeef i gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
Bedømmelse
4.8 fra 42 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • flagesalt
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 2 dl vand
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tag kødet ud af køleskabet en time før det skal steges. Salt det grundigt hele vejen rundt, og lad det hvile på køkkenbordet.
  • Varm en god stegegryde op, kom en god klat smør i og brun roastbeefen på alle sider. Den skal have en rigtig god stegeskorpe.
  • Når kødet er godt brunet af, kommes et par deciliter vand i gryden.
  • Læg låget på og lad nu din roastbeef stege ved en nogenlunde lav varme i cirka 25 minutter.
  • Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, og her skal kernetemperaturen være på cirka 56 grader, hvor du så får den flotte og rosa kerne i din roastbeef.
  • Stegetiden afhænger af tykkelsen på roastbeefen, og er den ikke nået op på de 56 grader endnu, så giver du den lidt mere tid.
  • Læg den grydestegte roastbeef over på et skærebræt, og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
325
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
150
mg
50
%
Natrium
 
3788
mg
165
%
Kalium
 
701
mg
20
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Vitamin C
 
113
mg
137
%
Calcium
 
702
mg
70
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En grydestegt roastbeef skæres ud i tynde skiver (husk at fjerne snoren først), og serveres med en hjemmelavet sauce bearnaise og de bedste pommes frites.

Du kan i øvrigt også tilberede en roastbeef i din sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja

    februar 02, 2025 at 10:30 am

    Kan man stege roastbeefen lige inden gæsterne kommer, og så holde den varm i termokasse ?
    Og hvis man kan, skal en så pakkes ind i staniol

    Svar
  2. Astrid Bjørnø

    maj 24, 2022 at 6:23 am

    Hej Holger. Tak for mange gode opskrifter. Nu har jeg et par spørgsmål til roastbeef. Jeg skal lave mad til et selskab, så jeg har nok 5-6 kg kød, og vil gerne bruge din opskrift på ovnstegt. Jeg har altid troet at det var vigtigt at brune kødet først, er det en skrøne? Skal jeg beregne længere stegetid? Kan jeg holde det varmt i termokasse.
    Håber du vil/kan besvare mine spørgsmål.
    Kh Astrid

    Svar
  3. Sille

    marts 13, 2021 at 6:53 am

    Steger altid på en pande.😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required