Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

Sådan ser en grydestegt kalvesteg ud efter tre timer ved lav varme. Kalvestegen bliver meget mør, og samtidig kaster langtidsstegningen en super god sovs af sig. Foto: Madensverden.dk.
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMS

Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.

Grydestegt kalvesteg er god gæstemad med masser af smag, og så er det en ret nem opskrift.

Den skal godt nok stege i tre timer, men når først du har sat kalvestegen over, er der ikke meget arbejde bagefter. Husk, at kalvefond er fortyndet fond, altså blandet op med vand.

Server med hasselback kartofler og en god salat.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på grydestegt kalvefilet

Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1200 g kalvesteg
  • 25 g smør til bruning
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 4 dl kalvefond
Sovs
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • sky fra kalvestegen
  • 2 spsk gastrik
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find den store stegegryde frem, og varm den godt igennem.
  2. Smelt en god klat smør i den, og brun nu kalvestegen godt og grundigt. Netop bruningen giver en stor del af smagen til både kød og sovs.
  3. Hak skalotteløg, hvidløg, persillerod og gulerod groft, og lad dem svitse lidt med.
  4. Tilsæt kalvefond, og læg låget på.
  5. Skru ned for varmen, og lad nu kalvestegen simre i tre timer ved lav varme.
  6. Tag den grydestegte kalvesteg op af gryden, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler mens du laver sovs. Du behøver ikke at overdække den.
  7. Sigt skyen over i en skål, og sæt stegegryden tilbage på blusset.
  8. Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og kom hvedemel ved. Pisk det ud med et piskeris.
  9. Pisk så gradvist skyen fra stegen ud, så den efterhånden bliver til en god sovs. Tilsæt også fløde. Du kan eventuelt justere konsistensen på sovsen med mere vand, hvis du synes sovsen er for tyk.
  10. Smag til med 1-2 spiseskefulde gastrik, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme et par teskefulde ribsgele, da det giver sovsen en smag af vildtsovs.
  11. Skær kalvestegen ud i tynde skiver, og servér med hasselbagte kartofler og en salat med rosenkål.

Næringsindhold

Kalorier457kcalKulhydrater10gProtein41gFedt27gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.3gKolesterol202mgNatrium485mgKalium851mgKostfibre2gSukker4gVitamin A2165IUVitamin C6mgCalcium65mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Grydestegt kalvesteg serveres straks med anvist tilbehør - eller hvad du synes.

I videoen kan du i øvrigt se, hvordan du laver en gastrik.

Se flere opskrifter til gryde:

Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur

Grydestegt kylling

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Petersen skriver

    december 31, 2023 at 6:06 pm

    Hej.
    Efter 2 1/2 times simren er der ikke mere væske ved min steg. Er det for meget varme eller hvad er gået galt?
    Har kun haft den på 2 1/2 ud af 9 på varmen

    Svar
  2. Sandra Andersen skriver

    juni 17, 2022 at 2:05 pm

    Hejsa. Jeg står og skal lave kalvesteg i gryde til 10 personer.
    Ganger jeg så bare op mvh Sandra Andersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 17, 2022 at 4:02 pm

      Hej Sandra
      Du kan bare bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen, og her vælge hvor mange du skal lave til 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  3. Trine skriver

    februar 18, 2022 at 3:21 pm

    Jeg er igang med opskriften og har købt færdig kalvefond. Nu hvor der er kommet 2 flasker i gryden bliver jeg i tvivl om det skulle have været fortyndet kalvefond!?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 19, 2022 at 6:59 am

      Hej Trine
      Jeg er bange for, at din ret er blevet for saltet. Medmindre andet er angivet, er det altid fortyndet kalvefond eller bouillon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. jan skriver

    oktober 07, 2020 at 9:53 pm

    hasselbagte kartofler hmm er det mon noget i stil med hasselbach kartofler ;o)

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required