Indhold
Grydestegt kalvesteg med en rigtig god sovs
Ingredienser
- smør (til bruning)
- 1200 g kalvesteg
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 4 dl kalvefond (vand + koncentrat)
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 4 dl sky (fra kalvestegen)
- 1 dl fløde
- 2 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find den store stegegryde frem, og varm den godt igennem.
- Smelt en god klat smør i den, og brun nu 1200 g kalvesteg godt og grundigt. Netop bruningen giver en stor del af smagen til både kød og sovs.
- Hak 2 skalotteløg, 2 fed hvidløg, 1 persillerod og 1 gulerod groft, og lad dem svitse lidt med.
- Tilsæt 4 dl kalvefond (vand og koncentrat) og læg låget på.
- Skru ned for varmen, og lad nu kalvestegen simre i 2 timer ved lav varme.
- Tag den grydestegte kalvesteg op af gryden, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler mens du laver sovs. Du behøver ikke at overdække den.
- Sigt skyen over i en skål, og sæt stegegryden tilbage på blusset.
- Smelt 2 spsk smør i gryden, og kom 1 spsk hvedemel ved. Pisk det ud med et piskeris.
- Pisk så gradvist ca. 4 dl sky fra stegen ud, så den efterhånden bliver til en god sovs. Tilsæt også 1 dl fløde. Du kan eventuelt justere konsistensen på sovsen med mere vand, hvis du synes sovsen er for tyk.
- Smag til med 2 spsk gastrik, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme et par teskefulde ribsgele i, da det giver sovsen en smag af vildtsovs.
- Skær kalvestegen ud i tynde skiver, og servér med hasselback kartofler og en salat med rosenkål.
Opskrift på grydestegt kalvefilet
Grydestegt kalvesteg er god gæstemad med masser af smag, og så er det en ret nem opskrift.
Den skal godt nok stege i tre timer, men når først du har sat kalvestegen over, er der ikke meget arbejde bagefter. Husk, at kalvefond er fortyndet fond, altså blandet op med vand.
Server med hasselback kartofler og en god salat.
Opskriften er til fire personer.
Se flere opskrifter til gryde:
Noter
Grydestegt kalvesteg serveres straks med anvist tilbehør - eller hvad du synes.
I videoen kan du i øvrigt se, hvordan du laver en gastrik.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Morten Petersen skriver
Hej.
Efter 2 1/2 times simren er der ikke mere væske ved min steg. Er det for meget varme eller hvad er gået galt?
Har kun haft den på 2 1/2 ud af 9 på varmen
Sandra Andersen skriver
Hejsa. Jeg står og skal lave kalvesteg i gryde til 10 personer.
Ganger jeg så bare op mvh Sandra Andersen
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sandra
Du kan bare bruge knapperne under Mængde i opskriftsboksen, og her vælge hvor mange du skal lave til 🙂
Rigtig god fornøjelse.
BH Holger
Trine skriver
Jeg er igang med opskriften og har købt færdig kalvefond. Nu hvor der er kommet 2 flasker i gryden bliver jeg i tvivl om det skulle have været fortyndet kalvefond!?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Trine
Jeg er bange for, at din ret er blevet for saltet. Medmindre andet er angivet, er det altid fortyndet kalvefond eller bouillon.
Alt det bedste
Holger
jan skriver
hasselbagte kartofler hmm er det mon noget i stil med hasselbach kartofler ;o)