• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)

Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)

Billede med grønne asparges
4.6 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  10. maj 2022

Grønne asparges eller hvide asparges? Hvad er forskellen og hvordan koger man dem?

Her kan du blive klogere på asparges, der jo smager fremragende.

Oversigt
  • Aspargessæson slutter til Skt. Hans
  • Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)
  • Forskel på grønne og hvide asparges
  • I supermarkedet
  • Grillede grønne asparges med bacon - nemme og lækre
  • Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • Aspargessalat med bagte radiser
  • Hvide asparges
  • Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)
  • Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
  • FAQ
  • Kommentarer

Aspargessæson slutter til Skt. Hans

Her laver jeg en hurtig gennemgang over asparges, med alt fra den korrekte kogetid til hvad du ellers stiller op med disse skønne stængler.

Man kan efterhånden købe grønne asparges året rundt, men der er stor forskel på kvaliteten.

Allerbedst er selvfølgelig de danske, grønne asparges, som har sæson fra lidt hen i april og frem til midsommer, altså Sankt Hans aften.

Dér stopper man nemlig med at høste aspargesene, så de kan samle kraft resten af sommeren til den efterfølgende sæson.

Billede med grønne asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)

4.58 fra 57 stemmer
Grønne asparges er noget af det allermest lækre man kan lægge på sin tallerken, og her kan du se den perfekte kogetid på de skønne asparges.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Samlet tid 3 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 23
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt grønne asparges

Fremgangsmåde
 

  1. Bræk roden af de dine asparges.
  2. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og læg forsigtigt de grønne asparges ned i vandet.
  3. Lad dem koge 20-30 sekunder, og tag dem op igen. Hvis du koger dem længere, mister de både smag og det friske knæk.

Næringsindhold

Kalorier: 23kcalKulhydrater: 4gProtein: 2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gNatrium: 2mgKalium: 227mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 851IUVitamin C: 6mgCalcium: 27mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Forskel på grønne og hvide asparges

Den korte forskel på grønne asparges og hvide asparges er, at de grønne høstes over jorden - mens de hvide gror under jordoverfladen. Oftest i jordvolde, hvor det er nemt at høste dem.

De grønne skal man blot knække den nederste del af roden af, så er de klar til kogning. Se mere i min video.

Læs også: Hvorfor lugter tis, når man spiser asparges?

I supermarkedet

Når du køber asparges i supermarkedet, og det gælder begge slags, skal du mærke godt efter.

Stænglerne skal være faste, og ikke bløde. Samtidig skal hovederne se friske ud. Lugt eventuelt også forsigtigt til dem. Du er ikke i tvivl hvis de er for gamle.

Flere inspirerende opskrifter:

Grillede grønne asparges med bacon - nemme og lækre

5 fra 3 stemmer
Se her hvordan du laver de bedste grillede grønne asparges med bacon, som slet ikke skal grilles så længe, som mange måske tror.
Gå til opskrift
Lækre og grillede grønne asparges med bacon, der grilles ved direkte varme på både kuglegrill og gasgrill. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på asparges i butterdej, der er nemme og lækre butterdejspakker med grønne asparges. Bruges som forret eller tilbehør.
Gå til opskrift
Billede med asparges i butterdej.

Aspargessalat med bagte radiser

5 fra 4 stemmer
Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.
Gå til opskrift
billede med aspargessalat

Hvide asparges

4.8 fra 89 stemmer
Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.
Gå til opskrift
Billede med hvide asparges

Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

4.9 fra 9 stemmer
Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
Gå til opskrift
billederesultat for grøn aspargessuppe

Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing

4.7 fra 92 stemmer
Se denne skønne opskrift på kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing, der er nem at lave og frisk i smagen. En god sommersalat.
Gå til opskrift
kartoffelsalat med asparges

FAQ

Hvor længe skal grønne asparges koge?

Grønne asparges er fine og sarte, og du skal ikke koge dem mere end højest 20-30 sekunder. Så tages de straks op af vandet og serveres.

Kan man spise toppen af grønne asparges?

Jeg har hørt om folk, der har kasseret af toppen af de grønne asparges, men det skal du bestemt ikke. Tværtimod er netop toppen det bedste og fineste på de grønne asparges, så de skal nydes. Derimod knækkes roden af og kasseres, fordi den er mere trådet og træls at spise.

Kan man spise rå asparges?

Du kan sagtens spise rå asparges, som man blandt andet kan bruge i salater. Men det er kun de grønne. De hvide asparges skal altid både skrælles og tilberedes.

Er asparges sunde?

Ja, asparges er generelt en sund fødevare. De er rige på både vitaminer, mineraler og fibre. Asparges indeholder blandt andet folinsyre, kalium, vitamin B6, vitamin A, C-vitamin og thiamin. Derudover bidrager de til en sund fordøjelse og kan have en præbiotisk effekt på tarmfloraen. Så spis endelig løs.

Hvordan redder man slatne asparges?

Du kan nemt redde slatne asparges ved at sætte dem i vand. Så de bliver de næsten som nye igen. Skær roden af og sæt aspargesene i koldt vand i mindst to timer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sonja Røjel

    juni 02, 2024 at 4:59 pm

    Næsten perfekt

    Svar
  2. Sonja Røjel

    juni 02, 2024 at 12:50 pm

    Jeg nød resultatet af mine kogte grønne asparges. Tak

    Svar
  3. Bente Ud Petersen

    maj 04, 2024 at 12:45 pm

    Hej😊
    Jeg har grønne asparges i mit surbundsbed, de har gennem flere år givet mange asparges,og nu er de på vej op igen.
    De giver mere end jeg kan spise-jeg spiser dem rå lige fra bedet. Kan jeg fryse dem? Og hvor længe holder de sig i fryseren?
    Kan godt lide dem rå, men men kan ikke lide lugten i min urin🙁
    Nogen råd?
    Mvh Bente🌷

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required