Grønne asparges er noget af det allermest lækre man kan lægge på sin tallerken, og her kan du se den perfekte kogetid på de skønne asparges.
Grønne asparges eller hvide asparges? Hvad er forskellen og hvordan koger man dem?
Her kan du blive klogere på asparges, der jo smager fremragende.
Aspargessæson slutter til Skt. Hans
Her laver jeg en hurtig gennemgang over asparges, med alt fra den korrekte kogetid til hvad du ellers stiller op med disse skønne stængler.
Man kan efterhånden købe grønne asparges året rundt, men der er stor forskel på kvaliteten.
Allerbedst er selvfølgelig de danske, grønne asparges, som har sæson fra lidt hen i april og frem til midsommer, altså Sankt Hans aften.
Dér stopper man nemlig med at høste aspargesene, så de kan samle kraft resten af sommeren til den efterfølgende sæson.
Se også disse opskrifter:
Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing
Grillet asparges med parmaskinke
Sådan koger du grønne asparges
Grønne asparges (her er den perfekte kogetid)
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
Fremgangsmåde
- Bræk roden af de dine asparges.
- Bring en gryde letsaltet vand i kog, og læg forsigtigt de grønne asparges ned i vandet.
- Lad dem koge 20-30 sekunder, og tag dem op igen. Hvis du koger dem længere, mister de både smag og det friske knæk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Forskel på grønne og hvide asparges
Den korte forskel på grønne asparges og hvide asparges er, at de grønne høstes over jorden - mens de hvide gror under jordoverfladen. Oftest i jordvolde, hvor det er nemt at høste dem.
De grønne skal man blot knække den nederste del af roden af, så er de klar til kogning. Se mere i min video.
Læs også: Hvorfor lugter tis, når man spiser asparges?
Hvide asparges skal skrælles
Anderledes med de hvide, der er meget trævlede. Derfor skal de skrælles, og gør det grundigt, så du får alle trævler væk. Ellers er de trælse at spise efterfølgende.
Bræk enden af, og skræl dem fra lige under hovedet og ned. Hovedet skal altså ikke skrælles.
I supermarkedet
Når du køber asparges i supermarkedet, og det gælder begge slags, skal du mærke godt efter.
Stænglerne skal være faste, og ikke bløde. Samtidig skal hovederne se friske ud. Lugt eventuelt også forsigtigt til dem.
Du er ikke i tvivl hvis de er for gamle
Kogetid for hvide asparges
- Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og når vandet koger, kommer du de hvide asparges ned i vandet.
- Kog dem nu i ca. 5 minutter ved svag varme, og tag dem straks op når de er færdige.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sonja Røjel
Næsten perfekt
Sonja Røjel
Jeg nød resultatet af mine kogte grønne asparges. Tak
Bente Ud Petersen
Hej😊
Jeg har grønne asparges i mit surbundsbed, de har gennem flere år givet mange asparges,og nu er de på vej op igen.
De giver mere end jeg kan spise-jeg spiser dem rå lige fra bedet. Kan jeg fryse dem? Og hvor længe holder de sig i fryseren?
Kan godt lide dem rå, men men kan ikke lide lugten i min urin🙁
Nogen råd?
Mvh Bente🌷