Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
Jeg elsker grøn aspargessuppe. Mest selvfølgelig fordi jeg er vild med asparges, og især når vi kan høste de første danske asparges.
Men aspargessuppen kan sagtens laves året rundt, og den smager stadig godt.
Grøn aspargessuppe er nem at lave, og den tager som sagt ikke mere end 25 minutter at lave.
Her lavet med forårsløg og persille for at fremhæve den grønne farve, men du kan faktisk også erstatte forårsløg med lidt porre eller alm. løg.
Opskriften er beregnet som en forret til fire personer.
Du kan sagtens lave en lidt større portion, og sammen med et stykke brød til, kan aspargessuppen så anvendes som et let hovedmåltid.
Opskrift på grøn aspargessuppe
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 2 spiseskefulde smør - til sautering
- 2 bundter grønne asparges
- 1 fed hvidløg
- 8 deciliter hønsebouillon - evt 2 terninger og 8 deciliter vand
- 1 potte persille
- 2 deciliter fløde
- 1 citron
- salt
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
- Start med at snitte forårsløg i tynde skiver og sauter det af i smør i en stor gryde. Kom også et finthakket hvidløgsfed i.
- Imens klargør du asparges. Knæk roden af og kassér dem. Skær toppen af hver asparges og læg dem til side, mens resten skæres i mindre stykker.
- Kom aspargesstykkerne i gryden og lad det svitse med kort.
- Tilsæt så bouillon i sammen med hakket persille, og lad din grønne aspargessuppe koge ved lavere varme i cirka 15 minutter.
- Grøn aspargessuppe blendes nu i gryden med en stavblender, så aspargessuppen bliver jævn.
- Derefter kommes fløden i og der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom også aspargeshovederne i suppen, og lad den koge i ca. 3 minutter.
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Kartoffelsalat med grønne asparges
Sådan redder du slatne asparges

Sonja
Jeg havde ikke persille, men til gengæld kørvel og ramsløg i haven - og masser af asparges! Ikke sidste gang, jeg laver denne suppe! 👍🙋♀️
Dorte
Kan suppen serveres kold?
Holger Rørby Madsen
Hej Dorte
Aspargessuppe kan sagtens serveres kold. Personlig foretrækker jeg den varm, men den er bestemt også dejlig kold.
Alt det bedste
Holger
Heidi
Det lyder virkelig lækkert... Men hvor meget er et bundt aspages? -i gram eller styk. Jeg er ved at drukne i aspages i haven og de gror ikke i bundter😉 og et bundt forårsløg, er det 3-4 stk. eller 6-7 stk.? Hvor stor er potten med persille?
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Tak for dit indspark, og du er da super heldig med alle de asparges. Jeg er allerede misundelig 🙂
Det kommer sig ikke så nøje præcist hvor mange asparges du kommer i. Men jo flere, jo mere smag af asparges. Jeg brugte ca. 16 asparges her - og 4 forårsløg. Persille er en lille potte, som du køber i supermarkedet - svarende en til god håndfuld hakket persille. Håber det giver mening 🙂
Alt det bedste
Holger