Se, hvordan du nemt laver ovnbagte grønne asparges og tomater i ovnen. Lækkert tilbehør med masser af smag, som blot tager 15 minutter.
Ovnbagte grønne asparges og tomater er nemt at tilberede, og det er en udmærket måde at tilberede asparges på.
De grønne asparges skal ikke forkoges, men blot stilles direkte i ovnen.
Du kan anvende alle typer af tomater, men San Marzano tomaterne har en fremragende smag og en god størrelse til ovnbagning.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ovnbagte grønne asparges
Ovnbagte grønne asparges og tomater
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 12 San Marzano tomater
- Olivenolie
- Lidt salt
Sådan gør du
- Knæk den hårde ende af de grønne asparges, og skyl dem under vandhanen. Dryp af.
- Fordel asparges i et ildfast fad, og læg tomaterne ved. Her har jeg anvendt de lækre San Marzano tomater, men du kan selvfølgelig bruge alle slags tomater.
- Dryp godt med olivenolie over asparges og tomater, og krydr med en smule salt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og bag grøntsagerne i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips
De lækre asparges skal serveres straks, og er fremragende tilbehør til blandt andet helstegt oksemørbrad, culotte og mange andre stege.
Du kan også spise dem til en god fiskeret, for eksempel hvidvinsdampet torsk.
Her er flere opskrifter med grønne asparges:
Del dine ideer og tanker med os andre her: