Se hvordan du nemt laver ovnbagte grønne asparges og tomater i ovnen. Lækkert tilbehør med masser af smag, som blot tager 15 minutter.
Ovnbagte grønne asparges og tomater er nemt at tilberede, og det er en udemærket at tilberede asparges på.
De grønne asparges skal ikke forkoges, men blot stilles direkte i ovnen.
Du kan anvende alle typer af tomater, men San Marzano tomaterne har en fremragende smag og en god størrelse til ovnbagning.
Opskriften er til fire personer.
Til ovnbagte grønne asparges med tomater skal du bruge:
1 stort bundt grønne asparges
12 San Marzano tomater
Olivenolie
Lidt salt
Sådan laver du ovnbagte grønne asparges med tomater:
Knæk den hårde ende af de grønne asparges, og skyl dem under vandhanen. Dryp af.
Fordel asparges i et ildfast fad, og læg tomaterne ved. Her har jeg anvendt de lækre San Marzano tomater, men du kan selvfølgelig bruge alle slags tomater.
Dryp godt med olivenolie over asparges og tomater, og krydr med en smule salt.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 2o0 grader varmluft, og bag grøntsagerne i 15 minutter.
Serveres straks, og det er fremragende tilbehør til helstegt oksemørbrad, culotte pg mange andre stege.