Grønkålsgryde
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst i tern
- rapsolie
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 150 g gulerødder i 1 cm. tykke skiver
- 150 g bladselleri i 1 cm. tykke skiver
- 1 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 300 g tomatsauce tomatpassata
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 tsk timian tørret
- 1 tsk paprika
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 100 g grønkål groftplukkede blade
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres ud i mindre tern, og derefter brunes det godt af i en gryde eller stor sauterpande i lidt olie. Det tager et par minutter.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et minut mere uden at tage for meget farve. Kom så gulerødder ved sammen med bladsellieri. Vend rundt og steg et minut mere.
- Kom vand i sammen med en terning grøntsagsbouillon, tomatsauce, madlavningsfløde, timian og paprika.
- Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
- Pluk de friske grønkålsblade groft og vend dem i til sidst. Vend rundt og lad det simre et par minutter mere inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på grønkålsgryde
Du skal prøve minn opskrift på grønkålsgryde, der både er nem at lave, smager godt og samtidig er rimelig hurtig aftensmad til hele familien.
Gryderetten er lavet af kyllingbryst, gulerødder, bladselleri og en lækker sauce, og til sidst vendes friske blade af grønkål i. Det er altså godt.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad sammen med tilbehør. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Koteletter med grønkål
- Kylling med grønkål (og ristede kikærter)
- Svinemørbrad med grønkål
- Grønkålssuppe - nem opskrift på suppe med grønkål
Servering
Den færdige grønkålsgryde serveres straks sammen med kogte ris og et groft stykke brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom meget gerne med din mening om den her.