Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grønkålsgryde

Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Billede af grønkålsgryde.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Grønkålsgryde
  • Opskrift på grønkålsgryde
  • Servering
  • Kommentarer

Grønkålsgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Sådan laver du grønkålsgryde. Min opskrift på en lækker gryderet med grønkål, kylling og gulerødder, og retten er både sund og nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst i tern
  • rapsolie
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 150 g gulerødder i 1 cm. tykke skiver
  • 150 g bladselleri i 1 cm. tykke skiver
  • 1 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 300 g tomatsauce tomatpassata
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g grønkål groftplukkede blade

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres ud i mindre tern, og derefter brunes det godt af i en gryde eller stor sauterpande i lidt olie. Det tager et par minutter.
  2. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et minut mere uden at tage for meget farve. Kom så gulerødder ved sammen med bladsellieri. Vend rundt og steg et minut mere.
  3. Kom vand i sammen med en terning grøntsagsbouillon, tomatsauce, madlavningsfløde, timian og paprika.
  4. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
  5. Pluk de friske grønkålsblade groft og vend dem i til sidst. Vend rundt og lad det simre et par minutter mere inden servering.

Næringsindhold

Kalorier242kcalKulhydrater21gProtein20gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol51mgNatrium1202mgKalium955mgKostfibre6gSukker11gVitamin A9513IUVitamin C51mgCalcium171mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grønkålsgryde

Du skal prøve minn opskrift på grønkålsgryde, der både er nem at lave, smager godt og samtidig er rimelig hurtig aftensmad til hele familien.

Gryderetten er lavet af kyllingbryst, gulerødder, bladselleri og en lækker sauce, og til sidst vendes friske blade af grønkål i. Det er altså godt.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad sammen med tilbehør. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Koteletter med grønkål
  • Kylling med grønkål (og ristede kikærter)
  • Svinemørbrad med grønkål
  • Grønkålssuppe - nem opskrift på suppe med grønkål

Servering

Den færdige grønkålsgryde serveres straks sammen med kogte ris og et groft stykke brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 12, 2025 at 10:11 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Kom meget gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)
  • Billede af gryderet med ribeye og pasta.
    Gryderet med ribeye og pasta

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required