Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Sådan undgår du at en grillpølse sprækker

Sådan undgår du at en grillpølse sprækker

Billed resultat for grillpølse
Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailSMS

Hvordan tilbereder man bedst en grillpølse, så man undgår den sprækker? Her er gode tips og tricks til grillning af pølser, der ikke sprækker.

Hvordan griller man en pølse perfekt, så man får den bedste grillpølse?

Det har jeg hørt mange meninger og holdninger om, men gennem årene har jeg også gjort nogle gode erfaringer, som jeg her giver videre. Så dine grillpølser altid bliver verdens bedste.

Metoden her gælder uanset om det er grillning af pølser på gasgrill eller kuglegrill. Der er nemlig ikke nogen forskel, og heller ikke i smagen. Hvis du spørger mig. Jeg har prøvet begge dele mange gange, og jeg synes pølserne smager ret ens.

Men der er fire ting du skal vide når du går efter den perfekte grillpølse.

Læs også: Guide til Tænding af gasgrill og kuglegrill med de forskellige grillmetoder

Indhold
  • Hvordan tilbereder man bedst en grillpølse, så man undgår den sprækker? Her er gode tips og tricks til grillning af pølser, der ikke sprækker.
  • Køb kvalitetspølser
  • Prik pølser med en kødnål
  • Pas på med varmen
  • Direkte varme og uden låg.
  • FAQ
  • Kommentarer

Køb kvalitetspølser

Som med det meste andet, så får du det du betaler for. Og kvalitetskød og smag koster.

Jeg vil ikke fremhæve nogle slagtere specielt frem for andre, men undgå de billigste pølser, og gå gerne til din lokale slagter.

Her koster pølserne lidt mere, men resultatet er ofte noget sjovere at putte i munden.

Når det så er sagt, er det desværre ikke altid de dyreste pølser, der er den bedste kvalitet. Så du må prøve dig frem. Se vores store test af pølser her.

Prik pølser med en kødnål

Hvis du vil undgå pølser der sprækker under turen på grillen, så prik dem med en kødnål inden de grilles. Prik dem 6-8 steder på hver af de to sider, så minimerer du risikoen meget for revnede pølser.

Hvis du griller tykkere pølser (eksempelvis en grillmedister) skal du skære 5-6 snit på tværs på den ene side af pølsen. Skær gennem skindet, men skær ikke for dybt.

Pas på med varmen

Pølser skal ikke grilles ved for meget varme. Så bliver de for hurtigt brankede uden på, men uden at blive ordentlig varmet igennem i midten. Og det betyder meget for smagen.

Så giv dem en middel varme (gælder både gasgrill og kuglegrill), og vend dem ofte. Det giver mere smag - og hele pølser uden sprækker.

Pølserne risikerer at sprække, når de kommer over 80 grader i indvendig temperatur. Er min erfaring.

Direkte varme og uden låg.

Du får den bedste grillpølse ved at lægge dem på en rist over direkte varme, og uden at lægge låget på. Husk på, at det er varmen der skal grille pølserne sprøde og smagfulde.

Indirekte varme får mere pølserne til at koge, og du øger også risikoen for pølser der sprækker.

Med disse fire råd er du godt på vej mod den bedste grillpølse. Hvad så hvis man godt kan lide pølser, der sprækker? Så skal du bare gøre det modsatte.

Flere inspirerende opskrifter:

Pølsebrød - nemme og bløde
Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Se opskriften her
hjemmebagte pølsebrød
Kogning af pølser (sådan koges en pølse korrekt)
Guide til kogning af pølse i gryde, og faktisk må en pølse slet ikke koge, men blot varmes. Her kan du se hvordan du varmer pølser uden de sprækker.
Se opskriften her
billederesultat til kogning af pølser
Brasede kartofler med frankfurtere lavet på grill
Her får du min opskrift på brasede kartofler med frankfurtere, der nemt laves i en alubakke i din grill. En lækker og nem pølsebiks.
Se opskriften her
billede med brasede kartofler med frankfurtere
Grillspyd med frankfurter - lækre spyd med pølser
Her får du en nem opskrift på lækre grillspyd med frankfurter. Spyd med pølser er altid populære, og her er det også med bacon og majs.
Se opskriften her
billederesultat for grillspyd med frankfurter
Grillede pølser med kartoffelvinaigrette
Nem og lækker opskrift på grillede pølser med kartoffelvinaigrette. Her får du skøn sommermad, der kan laves i en fart.
Se opskriften her
billede til grillede pølser med kartoffelvinaigrette
Må man spise kolde pølser direkte fra pakken?
Se opskriften her
kolde pølser fra Danish Crown

FAQ

Hvorfor sprækker pølser?

Pølser sprækker, når varmen er for høj eller temperaturen stiger for hurtigt. Skindet (især naturtarm) kan ikke følge med trykket indefra, og så revner det.

Kan man grille frosne pølser?

Ja, men lad være med det. Optø dem helt før tilberedning, ellers sprækker de næsten med garanti. Brug evt. køleskab eller koldt vandbad til skånsom optøning.

Hvad er pølser lavet af?

Pølser består typisk af:
Kød (gris, okse, lam, kylling eller vildt)
Fedt (for smag og saftighed)
Krydderier
Evt. bindemidler og vand
Tarm/skind - enten naturlig (svin/lam) eller kunstig (kollagen, cellulose).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Laursen skriver

    april 08, 2018 at 1:22 pm

    At påstå at de dyreste pølser er den bedste kvalitet er det samme som at påstå at de politikere med den højeste pension er de bedste.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.