• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

grillet tun
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2023 - Udgivet: 18. juni 2021

Grillet tun er hurtig mad på grillen. Tunbøffer skal nemlig ikke grilles for meget, og derfor passer det med 1-2 minutter på hver side.

Det sværeste ved at lave grillet tun er faktisk at skaffe tunbøfferne.

Det er nemlig ikke altid du finder friske tunbøffer hos fiskehandleren, men når det sker, ja så er der muligved for et lille og hurtigt festmåltid.

For grillet tun smager fantastisk - når blot man husker ikke at gennemstege tunen, for så bliver den tør og kedelig.

Den skal være rå i midten, og derfor griller jeg her to tunbøffer til fire personer, da tunbøfferne blot deles med en skarp kniv efter turen på den varme grill.

Så giv tunbøfferne 1-2 minutter på hver side - afhængig af tykkelsen. Og det er nok nærmere et minut end to.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold på siden
  • Grillet tun er hurtig mad på grillen. Tunbøffer skal nemlig ikke grilles for meget, og derfor passer det med 1-2 minutter på hver side.
  • Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips og serveringsforslag
  • Kommentarer
grillet tun
Holger Rørby Madsen

Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 2 minutter min
Samlet tid 22 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 351
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 tunbøffer - 300 gram stk.
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Råsyltede forårsløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 3-5 kviste timian
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave de råsyltede forårsløg, der bruges som pynt på tunbøfferne. Snit forårsløgene helt fint, og kom dem i en lille skål.
  2. Hæld citronsaft og olivenolie ved, og kom også bladene fra nogle timiankviste ved sammen med en lille smule salt.
  3. Rør det godt rundt, og lad nu forårsløgene stå og råsylte i 15 minutter i citronsaften.
  4. Smør tunbøfferne olie og citronsaft, og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 3-4 minutter.
  5. Varm grillen godt op - og du kan grille tunbøffer i både gasgrill og kuglegrill. Du griller tun ved direkte varme.
  6. Smør grillristen grundigt med lidt rapsolie, og læg fisken på.
  7. Nu skal tunbøfferne blot have et minut, måske to minutter, på hver side, og derefter tages af.
  8. Krydr dem med lidt friskkværnet peber og fordel lidt råsyltede forårsløg med timian på tunbøfferne.

Næringsindhold

Kalorier: 351kcalKulhydrater: 3gProtein: 35gFedt: 21gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 13gKolesterol: 57mgNatrium: 643mgKalium: 456mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 3491IUVitamin C: 13mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og serveringsforslag

Server tunen med nye, danske kartofler. Du kan se kogetiden på nye kartofer her, hvilket er en god ide, da de ofte skal koges langt kortere tid, end man tror.

Og så kan du lave en asiatisk servering med kold nudelsalat og friske korianderblade drysset ud over tunen.

Se også andre af mine opskrifter og indlæg her:

  • Alt om tun på dåse (fakta, opskrifter og smagstest)
  • Indbagt tun – nem opskrift med dåsetun
  • Tun - fakta, viden og en masse gode opskrifter
  • Hjemmelavet tunsalat med dåsetun opskrift
  • Salat med tun, kapers og masser af grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pelle

    juli 26, 2025 at 6:33 pm

    Hejsa
    Kan man lave forårsløgene en dag før

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 28, 2025 at 6:27 am

      Hej Pelle
      Ja, du kan sagtens lave de råsyltede forårsløg dagen før. Opbevar dem på køl.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bee

    august 24, 2024 at 7:00 pm

    Vi har lavet retten flere gange.. Den smager herligt og er let gæstemad.

    Svar
  3. Grete Langballe Hansen

    november 27, 2020 at 1:16 pm

    Virkelig lækkert

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required