Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

grillet tun
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS

Grillet tun er hurtig mad på grillen. Tunbøffer skal nemlig ikke grilles for meget, og derfor passer det med 1-2 minutter på hver side.

Det sværeste ved at lave grillet tun er faktisk at skaffe tunbøfferne.

Det er nemlig ikke altid du finder friske tunbøffer hos fiskehandleren, men når det sker, ja så er der muligved for et lille og hurtigt festmåltid.

For grillet tun smager fantastisk - når blot man husker ikke at gennemstege tunen, for så bliver den tør og kedelig.

Den skal være rå i midten, og derfor griller jeg her to tunbøffer til fire personer, da tunbøfferne blot deles med en skarp kniv efter turen på den varme grill.

Så giv tunbøfferne 1-2 minutter på hver side - afhængig af tykkelsen. Og det er nok nærmere et minut end to.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Grillet tun er hurtig mad på grillen. Tunbøffer skal nemlig ikke grilles for meget, og derfor passer det med 1-2 minutter på hver side.
  • Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg
  • Tips og serveringsforslag
  • Kommentarer

Grillet tun - tunbøffer på grill med råsyltede forårsløg

Holger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 22 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 tunbøffer 300 gram stk.
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Råsyltede forårsløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 3-5 kviste timian
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave de råsyltede forårsløg, der bruges som pynt på tunbøfferne. Snit forårsløgene helt fint, og kom dem i en lille skål.
  2. Hæld citronsaft og olivenolie ved, og kom også bladene fra nogle timiankviste ved sammen med en lille smule salt.
  3. Rør det godt rundt, og lad nu forårsløgene stå og råsylte i 15 minutter i citronsaften.
  4. Smør tunbøfferne olie og citronsaft, og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 3-4 minutter.
  5. Varm grillen godt op - og du kan grille tunbøffer i både gasgrill og kuglegrill. Du griller tun ved direkte varme.
  6. Smør grillristen grundigt med lidt rapsolie, og læg fisken på.
  7. Nu skal tunbøfferne blot have et minut, måske to minutter, på hver side, og derefter tages af.
  8. Krydr dem med lidt friskkværnet peber og fordel lidt råsyltede forårsløg med timian på tunbøfferne.

Næringsindhold

Kalorier351kcalKulhydrater3gProtein35gFedt21gMættet fedt4gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt13gKolesterol57mgNatrium643mgKalium456mgKostfibre1gSukker1gVitamin A3491IUVitamin C13mgCalcium30mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og serveringsforslag

Server tunen med nye, danske kartofler. Du kan se kogetiden på nye kartofer her, hvilket er en god ide, da de ofte skal koges langt kortere tid, end man tror.

Og så kan du lave en asiatisk servering med kold nudelsalat og friske korianderblade drysset ud over tunen.

Se også andre af mine opskrifter og indlæg her:

  • Alt om tun på dåse (fakta, opskrifter og smagstest)
  • Indbagt tun - nem opskrift med dåsetun
  • Tun - fakta, viden og en masse gode opskrifter
  • Hjemmelavet tunsalat med dåsetun opskrift
  • Salat med tun, kapers og masser af grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pelle skriver

    juli 26, 2025 at 6:33 pm

    Hejsa
    Kan man lave forårsløgene en dag før

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 28, 2025 at 6:27 am

      Hej Pelle
      Ja, du kan sagtens lave de råsyltede forårsløg dagen før. Opbevar dem på køl.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bee skriver

    august 24, 2024 at 7:00 pm

    Vi har lavet retten flere gange.. Den smager herligt og er let gæstemad.

    Svar
  3. Grete Langballe Hansen skriver

    november 27, 2020 at 1:16 pm

    Virkelig lækkert

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required