Indbagt tun er utroligt nemt og lækkert og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet. Tag børnene med i køkkenet, de vil elske denne ret!
Denne opskrift på indbagt tun laves med den velkendte dåsetun, der er en dejlig nem måde at få fisk på. Butterdejen, der kommes rundt om fisken, kan også sagtens købes i supermarkedet, hvilket gør denne ret utrolig let at lave.
Du kan både bruge dåsetun i vand eller olie, afhængigt af din præference. Vælg gerne dåsetun, der er MSC-certificeret. MSC-certifikatet er er en mærkningsordning, der sikrer, at tunen er fisket efter bæredygtige principper.
Læs mere om bæredygtige fisk her: Bæredygtige fisk – her er mærket, du skal gå efter
Denne ret er desuden rigtig god til børn, der nemt kan være med til at lave den i køkkenet og vil elske den dejlige smag.
Du kan servere indbagt tun med en nem tomatsalat som her.
Ingredienser (4 personer)
2 dåser tun
4 plader butterdej
3 dl creme fraiche
1 bundt persille
2 små løg
2 fed hvidløg
Salt og peber
Tomatsalat
200 gram små tomater
2 spiseskefulde balsamico
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre grøntsagerne: Hak løg og hvidløg fint. Skyl og hak persillen.
- Dræn tun og kom den i en stor skål. Rør creme fraiche, løg, hvidløg og persille i. Smag til med salt og peber.
- Læg 2 plader butterdej på en bageplade. Fordel tunfyldet på midten af pladerne.
- Læg de 2 andre plader butterdej ovenpå, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
- Skær små ridser ovenpå, så dampen kan slippe ud.
- Bag tunstængerne i 25 minutter ved 225 grader.
Lav imens tomatsalaten:
- Skyld og halver tomaterne.
- Kom dem i en skål og dryp balsamico og olivenolie over - så er den klar til servering.
Servering
Server indbagt tun med eksempelvis en frisk tomatsalat som her.
Se også disse artikler
Sådan får du børn til at spise fisk
Opskriften på indbagt tun er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.
Comments
No Comments