Hjemmelavet makrel i tomat er sundt og en rigtig god måde at få spist fisk på. Og så er det super nemt at lave - få opskriften her.
En klassiker på frokostbordet og i mange børnefamilier er makrel i tomat. Den fås i forskellige varianter i supermarkedet - både på dåse og med det velkendte mayonnaiselag i plastikbøtter.
Men det er faktisk simpelt at lave det selv. Og så er det en rigtig sjov og lærerig aktivitet for børn, der vil elske at lave deres helt egen makrel i tomatsovs hjemme i køkkenet.
En god måde at få børn til at spise mere fisk, er nemlig at lade dem være med i køkkenet. Og når maden også er genkendelig, er det endnu bedre. Og her er en hjemmelavet makrel i tomat en rigtig god måde at lade børn arbejde og lege med fisk i køkkenet og blive mere trygge ved fisk generelt.
På Københavns Universitet har de i forskningsprojektet FiSK udviklet en række opskrifter med fisk, der er både nemme at lave og børnevenlige. Her kommer deres opskrift på hjemmelavet makrel i tomat:
Ingredienser (4 personer)
2 makrelfileter
3 tomater, skåret i tern
1 lille dåse tomatpuré (ca. 50 gram)
Lidt smør eller olie til at smøre fadet
Salt og peber
Rugbrød
Pynt:
1 forårsløg
2-3 radiser
1 dusk persille
2 æg, hårdkogte
Fremgangsmåde
- Kom makrelfileter i et smurt ildfast fad og bag i 15 minutter ved 100 grader.
- Skær tomaterne i små tern og kom dem i en skål. Tilsæt tomatpuré, salt og peber og rør det hele sammen.
- Pluk makrellen i mindre stykker og vend den i tomatsovsen. Smag til med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt.
Servering
Server hjemmelavet makrel i tomat på rugbrød og pynt for eksempel med radiser, forårsløg, persille og æg.
Velbekomme!
Projekt FiSK er ledet af Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.
Se også disse artikler:
Sådan får du børn til at spise fisk