Grillet tun er hurtig mad på grillen. Tunbøffer skal nemlig ikke grilles for meget, og derfor passer det med 1-2 minutter på hver side.
Det sværeste ved at lave grillet tun er faktisk at skaffe tunbøfferne.
Det er nemlig ikke altid du finder friske tunbøffer hos fiskehandleren, men når det sker, ja så er der muligved for et lille og hurtigt festmåltid.
For grillet tun smager fantastisk - når blot man husker ikke at gennemstege tunen, for så bliver den tør og kedelig.
Den skal være rå i midten, og derfor griller jeg her to tunbøffer til fire personer, da tunbøfferne blot deles med en skarp kniv efter turen på den varme grill.
Så giv tunbøfferne 1-2 minutter på hver side - afhængig af tykkelsen. Og det er nok nærmere et minut end to.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grillet tun
2 store og friske tunbøffer på 300 gram stykket
2 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Råsyltede forårsløg laver du af
1 bundt forårsløg
3-5 små kviste frisk timian
4 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde olivenolie
Et lille nip salt
Fremgangsmåde
- Start med at lave de råsyltede forårsløg, der bruges som pynt på tunbøfferne. Snit forårsløgene helt fint, og kom dem i en lille skål.
- Hæld citronsaft og olivenolie ved, og kom også bladene fra nogle timiankviste ved sammen med en lille smule salt.
- Rør det godt rundt, og lad nu forårsløgene stå og råsylte i 15 minutter i citronsaften.
- Smør tunbøfferne olie og citronsaft, og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 3-4 minutter.
- Varm grillen godt op - og du kan grille tunbøffer i både gasgrill og kuglegrill. Du griller tun ved direkte varme.
- Smør grillristen grundigt med lidt rapsolie, og læg fisken på.
- Nu skal tunbøfferne blot have et minut, måske to minutter, på hver side, og derefter tages af.
- Krydr dem med lidt friskkværnet peber og fordel lidt råsyltede forårsløg med timian på tunbøfferne.
Grilet tun er både nem og sund mad.
Se også mine opskrifter på:
Virkelig lækkert