• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

billede med grillet oksefilet
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  16. maj 2018

Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.

Grillet oksefilet er en fremragende steg at sætte på bordet, og med denne opskrift bliver oksestegen mør, saftig og med masser af smag.

Oksefileten bliver smurt ind i en skøn hvidløgspasta, som du laver af marinerede hvidløg på glas.

Du kan både bruge den almindelige udgave af hvidløgene, eller den med chili, der giver lidt mere styrke til oksestegen. Du får dog et godt resultat, uanset hvilken af de to typer hvidløg du bruger.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på grillet oksefilet

billede med grillet oksefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

4.82 fra 16 stemmer
Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 275
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg oksefilet
  • 100 g marinerede hvidløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • Lidt rosmarin - frisk eller tørret
  • Denne opskrift på en - nem kartoffelsalat

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de marinerede hvidløg i en lille skål med flad bund, så du kan blende dem med stavblenderen. Du kan selvfølgelig også bruge den almindelige blender. Kom også godt med olie fra hvidløgene ved, og blend nu til en tyktflydende hvidløgspasta. Om nødvendigt kan du tilsætte lidt almindelig olivenolie.
  2. Gør oksefileten i stand, hvor du fjerner eventuelle urenheder og sener i bunden af stegen, og ridser fedtet på oversiden i skrå tern.
  3. Brun oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Den skal brunes på begge sider.
  4. Læg oksestegen over på indirekte varme, og smør kødet godt ind hvidløgspastaen, og krydr også med flagesalt og peber. Du kan også lige drysse den med lidt tørret eller frisk rosmarin, som jeg har gjort her.
  5. Stik et stegetermometer i kødet, og grill den indtil kernetemperaturen er 57 grader. Undervejs kan du eventuelt smøre oksefilet med mere hvidløgspasta, hvis der er mere tilbage.
  6. Hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader, og så tager det cirka 30-40 minutter at opnå 57 grader som kernetemperatur. Men anvend som sagt et stegetermometer.
  7. Tag den færdiggrillede oksefilet af og pak den ind i sølvpapir og et viskestykke, og lad den hvile mens du laver en nem kartoffelsalat. Som du finder opskriften på længere oppe.

Næringsindhold

Kalorier: 275kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sådan ser den færdige oksefilet ud, og den er flot rosa i kødet. Her er kernetemperaturen på 57 grader, hvorefter stegen skal hvile. Foto: Madensverden.dk.
Sådan ser den færdige oksefilet ud, og den er flot rosa i kødet. Her er kernetemperaturen på 57 grader, hvorefter stegen skal hvile. Foto: Madensverden.dk.

Okseflet skæres ud i tynde skiver, og anrettes som på billedet sammen med den lækre kartoffelsalat.

Super nem og lækker mad, der også er god som gæstemad.

Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksefilet og grillet okseculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael

    maj 28, 2024 at 7:34 pm

    super god opskrift, altid godt med inspiration

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required