Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.
Grillet oksefilet er en fremragende steg at sætte på bordet, og med denne opskrift bliver oksestegen mør, saftig og med masser af smag.
Oksefileten bliver smurt ind i en skøn hvidløgspasta, som du laver af marinerede hvidløg på glas.
Du kan både bruge den almindelige udgave af hvidløgene, eller den med chili, der giver lidt mere styrke til oksestegen. Du får dog et godt resultat, uanset hvilken af de to typer hvidløg du bruger.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grillet oksefilet
Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat
Ingredienser
- 1,5 kg oksefilet
- 100 g marinerede hvidløg
- flagesalt
- friskkværnet peber
- Lidt rosmarin - frisk eller tørret
- Denne opskrift på en - nem kartoffelsalat
Fremgangsmåde
- Kom de marinerede hvidløg i en lille skål med flad bund, så du kan blende dem med stavblenderen. Du kan selvfølgelig også bruge den almindelige blender. Kom også godt med olie fra hvidløgene ved, og blend nu til en tyktflydende hvidløgspasta. Om nødvendigt kan du tilsætte lidt almindelig olivenolie.
- Gør oksefileten i stand, hvor du fjerner eventuelle urenheder og sener i bunden af stegen, og ridser fedtet på oversiden i skrå tern.
- Brun oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Den skal brunes på begge sider.
- Læg oksestegen over på indirekte varme, og smør kødet godt ind hvidløgspastaen, og krydr også med flagesalt og peber. Du kan også lige drysse den med lidt tørret eller frisk rosmarin, som jeg har gjort her.
- Stik et stegetermometer i kødet, og grill den indtil kernetemperaturen er 57 grader. Undervejs kan du eventuelt smøre oksefilet med mere hvidløgspasta, hvis der er mere tilbage.
- Hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader, og så tager det cirka 30-40 minutter at opnå 57 grader som kernetemperatur. Men anvend som sagt et stegetermometer.
- Tag den færdiggrillede oksefilet af og pak den ind i sølvpapir og et viskestykke, og lad den hvile mens du laver en nem kartoffelsalat. Som du finder opskriften på længere oppe.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Okseflet skæres ud i tynde skiver, og anrettes som på billedet sammen med den lækre kartoffelsalat.
Super nem og lækker mad, der også er god som gæstemad.
Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksefilet og grillet okseculotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Michael
super god opskrift, altid godt med inspiration