• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillede majs med og uden blade

Grillede majs med og uden blade

Billed resultat for majs i grill
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  8. juli 2022

Indhold

  1. Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
  2. Opskrift
  3. Grillede majs
  4. Tips

Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.

Majs er perfekte at smide på grillen, men hvordan er det nu lige man laver grillede majs med eller uden blade?

Det får du svaret på i denne opskrift, hvor jeg guider dig frem til den helt rigtige fremgangsmåde. Uanset om du foretrækker at grille majsene uden bladene, eller lade dem blive på. For det er nemlig to forskellige metoder.

Opskriften er til fire personer, fordi jeg beregner en hel majs til hver. Du skal ikke koge majskolberne først, for de kan sagtens lægges direkte på grillen.

I øvrigt foretrækker jeg at dele hver majs i to eller tre stykker, men du kan selvfølgelig også grille dem de hele majskolber. Tilberedningstiden er den samme.

Majs er nemt tilbehør når du griller, da de ikke kræver det store forberedende arbejde. Og så er de elsket af bøde børn og voksne. Se også min video med fremgangsmåde til grillning af majskolber.

Se også disse opskrifter:

  • Majskolber med bacon og honningmarinade
  • Tilbehør til grillmad: Her er de 8 bedste forslag
  • Svinemørbrad på grill
  • Flæskesteg i gasgrill

Opskrift

Billed resultat for majs i grill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillede majs

4.68 fra 79 stemmer
Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 149
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 hele majs
  • Lidt smør - smeltes
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

Grillede majs uden blade
  1. Fjern både hår og blade, og sørg for at få det hele med. Du kan enten grille dem i hel tilstand, eller dele dem i mindre stykker. Grilles ved en middel og direkte varme, hvor de skal have omkrig seks minutter.
  2. Vend majsene nogle gange undervejs så de ikke bliver svedne, og luk lågen mellem vendingerne.
  3. Undervejs pensles majsene med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
Grillede majs med bladene på
  1. Det er en lidt mere besværlig metode, men til gengæld synes det giver mere smagfulde og saftige majs. Så det er måske anstrengelserne værd.
  2. Fold bladene helt tilbage, og fjern så hårene. Fold bladene tilbage om majsen, og læg den i koldt vand i ti minutter. Det hindrer at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen.
  3. Lige inden turen på grillen foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og den drysses med lidt groft salt.
  4. Fold igen bladene på plads, og grill ved direkte varme, men her er tilberedningstiden lidt længere. Regn med cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne. Serveres straks, hvor bladene selvfølgelig fjernes.
    Billede med majskolber på grill.

Næringsindhold

Kalorier: 149kcalKulhydrater: 22gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 627mgKalium: 226mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 446IUVitamin C: 6mgCalcium: 5mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad.

Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først.

Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden.

Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Lindberg

    august 31, 2024 at 7:18 pm

    Hej, tak for din opskrift på
    Grillet majs, blev super lækre.

    Svar
  2. nete

    juli 29, 2023 at 7:47 am

    Hvor længe skal majsene have, når man griller uden blade?
    MH Nete

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 29, 2023 at 7:55 am

      Hej Nete
      Cirka 6 minutter 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required