Sådan laver du kogte majs. En nem opskrift med kogetid på majs, som serveres som lækkert tilbehør. Eksempelvis som majs med smør og parmesan.
Kogte majs er super lækre og klassisk tilbehør til mange retter.
Majs kan koges og nydes som de er, men du kan også tilføje mere smag, herunder med smør og parmesan. Det kan du se mere om længere nede i opskriften.
Jeg synes en kogetid på 7 minutter er helt perfekte til majs, for her har de stadig noget sprødhed, som jeg i hvert fald holder af.
Ønsker du mere møre majs, kan du med fordel koge dem i 10 minutter - måske endda 12 minutter.
Jeg plejer at dele hver majs i tre lige store stykker inden kogning, men du kan selvfølgelig også koge de hele majs. Se også min opskrift på majskolber på grill der ikke skal koges først.
Opskrift på kogte majs
Kogte majs (sådan koger du majs på 7 minutter)
Ingredienser
- 4 majs - uden blade
- vand
- salt
Sådan gør du
- Træk blade og alle hår af majsene, og del hver majs i tre lige store stykker.
- Kom majsstykkerne i en gryde, og hæld vand ved så det dækker. Tilsæt også salt.
- Kog vandet op - og nu er kogetiden for kogte majs ca. 7 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
- Hæld straks vandet fra og anret de kogte majs i en skål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De kogte majs kan nu serveres som de er, og de er blandt andet som tilbehør til forskellige kødretter - eller nyd dem som de er.
Majs med smør og parmesan
De kogte majs smøres eller pensles med smeltet smør, hvorefter de drysses med parmesan og flagesalt.
Du kan hakke lidt persille helt fint og drysse over.
Se også mine populære opskrifter på:
Kirsten Jensen
God info…