Sådan laver du en dejlig majssalat med friske majskolber og spinat. De friske majs er fremragende i salatskålen, og meget bedre end dåsemajs.
Majssalat med friske majskolber og spinat er en lækker og frisk salat, hvor de uimodståelige majskorn virkelig kommer til deres ret.
De friske majs indeholder også meget mere smag og sprødhed end de normale dåsemajs.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til majssalat med friske majskolber
75 gram frisk spinat
3 majskolber
200 gram mindre tomater - gerne San Marzano
1 lille rødløg
Dressing laves af
3 spiseskefulde akaciehonning
1 spiseskefuld citronsaft
1 teskefuld sennep
Fremgangsmåde
- Pil blade og hår af majskolberne, og del dem derefter i halve.
- De halverede majskolber koges i letsaltet vand i cirka fem minutter, og køles let af.
- Skær så majskernerne fri af kolben, og kom dem i en stor salatskål eller fad.
- Spinat skylles i koldt vand og slynges derefter helt tør. Kommes ved majsen.
- Tomaterne skylles i ligeledes i koldt vand, og deles derefter i halve, som også kommes ved salaten.
- Rødløg pilles og snittes i helt tynde skiver. Vendes sammen med salaten.
- Rør akaciehonning sammen med citronsaft og sennep, og dryp den derefter over majssalaten, som vendes forsigtigt rundt.
- Så er den klar til servering.
Se også mine opskrifter på
Del dine ideer og tanker med os andre her: