Den bedste opskrift på cremet majs. Lækre og søde majskerner, der stuves let sammen med lidt persille, og den cremede majs anvendes som tilbehør.
Cremet majs er utrolig nem at lave, og her er min grundopskrift den lækre sag.
Majsene anvendes som tilbehør, og her kan de serveres til at fra hakkebøffer til nyretapper eller en grillet porchetta.
På grund af fløden er cremet majs selvfølgelig ikke slankemad, men til gengæld skal der ikke så stor en portion til hver, da den er meget mættende.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se her hvordan man anvender Maizena.
Maizena majsstivelse: Sådan jævner du med Maizena (glutenfri)
Opskrift på cremet majs
Ingredienser
450 gram majs på dåse
4 deciliter fløde
1 spiseskefuld Maizena
1 lille bundt frisk persille
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom majs og fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Pas på det ikke brænder på!
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand og jævn de cremede majs til en passende konsistens. Bliver cremen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk, så den er nem at redde.
- Lad det koge et par minutter ved middel varme, så retten når at sætte sig.
- Persille hakkes fint og vendes i.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Cremet majs serveres straks som tilbehør.
Man kan også lige inden servering vende lidt parmesan i majsen, eller blot drysse med parmesan ved anretningen.
Men retten er bestemt også fin uden.
Mere mad med majs: Se også opskriften på majspasta med baconsauce.
Comments
No Comments