Den bedste opskrift på cremet majs. Lækre og søde majskerner, der stuves let sammen med persille, og den cremede majs anvendes som tilbehør.
Cremet majs er utrolig nem at lave, og her er min grundopskrift den lækre sag.
Majsene anvendes som tilbehør, og her kan de serveres til at fra hakkebøffer til nyretapper eller en grillet porchetta.
På grund af fløden er cremet majs selvfølgelig ikke slankemad, men til gengæld skal der ikke så stor en portion til hver, da den er meget mættende.
Se også mine opskrifter på:
Majssalat med friske majskolber og spinat
Pastasalat med majs, ærter og bacon
Opskrift på cremet majs
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Grundopskrift på cremet majs som tilbehør
Ingredienser
- 450 gram majs - på dåse
- 4 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom 450 gram majs og 4 deciliter fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Pas på det ikke brænder på!
- Rør 1 spiseskefuld majsstivelse ud i en smule koldt vand og jævn de cremede majs til en passende konsistens. Bliver cremen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk, så den er nem at redde.
- Lad det koge et par minutter ved middel varme, så retten når at sætte sig.
- 1 håndfuld persille hakkes fint og vendes i.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Cremet majs serveres straks som tilbehør.
Man kan også lige inden servering vende lidt parmesan i majsen, eller blot drysse med parmesan ved anretningen.
Men retten er bestemt også fin uden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: