Her får du en vejlending til, hvordan du laver majskolber på grill, hvor majskolberne ikke forkoges. De lægges i vand, så bladene ikke brænder på grillen.
Majskolber er populære på grillen, og det er nemt at forstå.
For de lækre hele majskolber er super gode som tilbehør, og du kan blandt andet bruge dem til grillet kød. Eller bare nyde dem, som de er. Direkte fra grillen.
Om majskolber
Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først.
Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden.
Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er 1 majskolbe til hver.
Opskrift på majskolber på grill
Ingredienser
- 4 majskolber med bladene på
- 100 gram smør smeltet
- flagesalt
Sådan gør du
- Du starter med at folde bladene forsigtigt tilbage på majskolberne, uden at bladene knækker af. Fjern så alle fimrehår på majskolberne, og fold forsigtigt bladene tilbage på plads.
- Læg majskolberne i en stor skål med iskoldt vand, og lad dem gerne ligge der i op mod 30 minutter. Dette hindrer, at bladene futter af i grillen.
- Tag dine majskolber op og ryst vandet af dem.
- Fold igen bladene tilbage og pensl kolberne med rigeligt smeltet smør og drys dem også med flagesalt.
- Så skal bladene igen tilbage på plads, så du lukker smør, salt og smag inde.
- Nu skal du grille kolberne ved en ikke alt for kraftig varme. Du griller dem ved indirekte varme (gælder selvfølgelig både i gasgrill og kuglegrill), og stegetiden afhænger af hvor saftige du ønsker majskolberne. Dem du ser på billedet har fået cirka 30 minutter, hvor de vendes nogle undervejs, og det giver altså nogle gode og saftige majs med masser af smag.
Næringsindhold
Se også opskriften på:
Comments
No Comments