Majs er perfekte at smide på grillen, men hvordan er det nu lige man laver grillede majs med eller uden blade?
Det får du svaret på i denne opskrift, hvor jeg guider dig frem til den helt rigtige fremgangsmåde. Uanset om du foretrækker at grille majsene uden bladene, eller lade dem blive på. For det er nemlig to forskellige metoder.
Opskriften er til fire personer, fordi jeg beregner en hel majs til hver. Du skal ikke koge majskolberne først, for de kan sagtens lægges direkte på grillen.
I øvrigt foretrækker jeg at dele hver majs i to eller tre stykker, men du kan selvfølgelig også grille dem de hele majskolber. Tilberedningstiden er den samme.
Majs er nemt tilbehør når du griller, da de ikke kræver det store forberedende arbejde. Og så er de elsket af bøde børn og voksne. Se også min video med fremgangsmåde til grillning af majskolber.
Indhold
- Grillede majs
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Billeder
- Tips
- Majskolber med bacon og honningmarinade
- Flæskesteg i gasgrill
- Svinemørbrad på grill
- Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
- Kogte majs - Sådan koger du majs på 7 minutter
- Grillet svinenakke
- FAQ
- Kommentarer

Grillede majs
Ingredienser
- 4 hele majs
- Lidt smør - smeltes
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Fjern både hår og blade, og sørg for at få det hele med. Du kan enten grille dem i hel tilstand, eller dele dem i mindre stykker. Grilles ved en middel og direkte varme, hvor de skal have omkrig seks minutter.
- Vend majsene nogle gange undervejs så de ikke bliver svedne, og luk lågen mellem vendingerne.
- Undervejs pensles majsene med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
- Det er en lidt mere besværlig metode, men til gengæld synes det giver mere smagfulde og saftige majs. Så det er måske anstrengelserne værd.
- Fold bladene helt tilbage, og fjern så hårene. Fold bladene tilbage om majsen, og læg den i koldt vand i ti minutter. Det hindrer at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen.
- Lige inden turen på grillen foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og den drysses med lidt groft salt.
- Fold igen bladene på plads, og grill ved direkte varme, men her er tilberedningstiden lidt længere. Regn med cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne. Serveres straks, hvor bladene selvfølgelig fjernes.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Lækre majskolber på grillen:
Tips
Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad. Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først.
Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden. Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.
Flere inspirerende opskrifter:
Majskolber med bacon og honningmarinade
Flæskesteg i gasgrill
Svinemørbrad på grill
Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
Kogte majs - Sådan koger du majs på 7 minutter
Grillet svinenakke
FAQ
Ja, men de skal optøs først, eller gives lidt ekstra tid. Frosne forkogte kolber er nemme og hurtige, men frisk majs smager bedst.
Uden blade: ca. 10–12 minutter over direkte varme
Med blade eller folie: 15–20 minutter
Vend majskolberne ofte, så de bliver jævnt grillet og ikke brænder.
Der er flere muligheder for at pensle majskolberne på grillen:
Smør (evt. med hvidløg, chili, lime, eller urter)
Olivenolie
BBQ-marinade
Citronsaft + salt/peber
Nej, ikke nødvendigvis. Friske majskolber kan grilles direkte – de bliver saftige og får mere smag. Men kort forkogning (5–7 minutter) kan være en fordel, hvis majsene er meget store eller lidt hårde. Forkogte majs skal kun grilles kort for farve og røgsmag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kirsten Lindberg
Hej, tak for din opskrift på
Grillet majs, blev super lækre.
nete
Hvor længe skal majsene have, når man griller uden blade?
MH Nete
Holger Rørby Madsen
Hej Nete
Cirka 6 minutter 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger