Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
Majs er perfekte at smide på grillen, men hvordan er det nu lige man laver grillede majs med eller uden blade?
Det får du svaret på i denne opskrift, hvor jeg guider dig frem til den helt rigtige fremgangsmåde. Uanset om du foretrækker at grille majsene uden bladene, eller lade dem blive på. For det er nemlig to forskellige metoder.
Opskriften er til fire personer, fordi jeg beregner en hel majs til hver.
I øvrigt foretrækker jeg at dele hver majs i to eller tre stykker, men du kan selvfølgelig også grille dem de hele majskolber. Tilberedningstiden er den samme.
Majs er nemt tilbehør når du griller, da de ikke kræver det store forberedende arbejde. Og så er de elsket af bøde børn og voksne.
Og der er flere metoder at grille majs på. Se også min video med fremgangsmåde til grillning af majskolber.
Se også mine opskrifter på:
- Majskolber på grill der ikke skal koges først
- Majskolber med bacon og honningmarinade
- Grillede majs med whisky og honning (hele majskolber)
- Tilbehør til grillmad: Her er de 8 bedste forslag
Sådan laver du grillede majs med eller uden blade
Grillede majs
Ingredienser
- 4 hele majs
- Lidt smør - smeltes
- flagesalt
Fremgangsmåde
Grillede majs uden blade
- Fjern både hår og blade, og sørg for at få det hele med. Du kan enten grille dem i hel tilstand, eller dele dem i mindre stykker. Grilles ved en middel og direkte varme, hvor de skal have omkrig seks minutter.
- Vend majsene nogle gange undervejs så de ikke bliver svedne, og luk lågen mellem vendingerne.
- Undervejs pensles majsene med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
Grillede majs med bladene på
- Det er en lidt mere besværlig metode, men til gengæld synes det giver mere smagfulde og saftige majs. Så det er måske anstrengelserne værd.
- Fold bladene helt tilbage, og fjern så hårene. Fold bladene tilbage om majsen, og læg den i koldt vand i ti minutter. Det hindrer at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen.
- Lige inden turen på grillen foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og den drysses med lidt groft salt.
- Fold igen bladene på plads, og grill ved direkte varme, men her er tilberedningstiden lidt længere. Regn med cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne. Serveres straks, hvor bladene selvfølgelig fjernes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Lindberg
Hej, tak for din opskrift på
Grillet majs, blev super lækre.
nete
Hvor længe skal majsene have, når man griller uden blade?
MH Nete
Holger Rørby Madsen
Hej Nete
Cirka 6 minutter 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger