Se her hvordan du laver grillede majs med og uden blade. Med denne opskrift får du lækre, sprøde og saftige majs, som smager helt perfekt.
Majs er perfekte at smide på grillen, men hvordan er det nu lige man laver grillede majs med eller uden blade?
Det får du svaret på i denne opskrift, hvor jeg guider dig frem til den helt rigtige fremgangsmåde. Uanset om du foretrækker at grille majsene uden bladene, eller lade dem blive på. For det er nemlig to forskellige metoder.
Opskriften er til fire personer, fordi jeg beregner en hel majs til hver. Du skal ikke koge majskolberne først, for de kan sagtens lægges direkte på grillen.
I øvrigt foretrækker jeg at dele hver majs i to eller tre stykker, men du kan selvfølgelig også grille dem de hele majskolber. Tilberedningstiden er den samme.
Majs er nemt tilbehør når du griller, da de ikke kræver det store forberedende arbejde. Og så er de elsket af bøde børn og voksne. Se også min video med fremgangsmåde til grillning af majskolber.
Se også disse opskrifter:
- Majskolber med bacon og honningmarinade
- Tilbehør til grillmad: Her er de 8 bedste forslag
- Svinemørbrad på grill
- Flæskesteg i gasgrill
Opskrift

Grillede majs
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Fjern både hår og blade, og sørg for at få det hele med. Du kan enten grille dem i hel tilstand, eller dele dem i mindre stykker. Grilles ved en middel og direkte varme, hvor de skal have omkrig seks minutter.
- Vend majsene nogle gange undervejs så de ikke bliver svedne, og luk lågen mellem vendingerne.
- Undervejs pensles majsene med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
- Det er en lidt mere besværlig metode, men til gengæld synes det giver mere smagfulde og saftige majs. Så det er måske anstrengelserne værd.
- Fold bladene helt tilbage, og fjern så hårene. Fold bladene tilbage om majsen, og læg den i koldt vand i ti minutter. Det hindrer at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen.
- Lige inden turen på grillen foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og den drysses med lidt groft salt.
- Fold igen bladene på plads, og grill ved direkte varme, men her er tilberedningstiden lidt længere. Regn med cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne. Serveres straks, hvor bladene selvfølgelig fjernes.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad.
Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først.
Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden.
Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kirsten Lindberg
Hej, tak for din opskrift på
Grillet majs, blev super lækre.
nete
Hvor længe skal majsene have, når man griller uden blade?
MH Nete
Holger Rørby Madsen
Hej Nete
Cirka 6 minutter 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger