• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillede jomfruhummere

Grillede jomfruhummere

grillede jomfruhummere
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. august 2021

Grillede jomfruhummere er delikat grillmad. Her er en opskrift med en frisk marinade samt tips til grillmetoder blandt andet af hummerhaler.

Grillede jomfruhummere er noget ganske særligt. Det fine kød og den flotte skal er bare et flot syn på en sommeraften ved grillen.

Hummere og jomfruhummere kan grilles på flere måde. Du kan vælge at grille i et fad, grille dem flækkede med hoved og klosakse eller blot bruge halerne og grille over direkte varme.

Herunder får du opskriften på marinerede jomfruhummerhaler, som grilles over direkte varme.

Under opskriften er der en overskuelig instruktion i at grille hele jomfruhaler.

Opskrift på grillede jomfruhummere

grillede jomfruhummere
Karen SenecaKaren Seneca

Grillede jomfruhummere - nem opskrift

4.50 fra 6 stemmer
Grillede jomfruhummere er delikat grillmad. Her er en opskrift med en frisk marinade samt tips til grillmetoder blandt andet af hummerhaler.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 155
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 jomfruhummere - halerne
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk limesaft
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • koriander - finthakket, efter behov
  • 1 dl olie
  • 1 fed hvidløg - fintpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Marinering og tilberedning
  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og blend dem.
  2. Træk hovederne af jomfruhummerne, Klip rygskjoldet eller brug en skarp kniv, fjern tarmstrengen (sort) og fjern klosakse, så du har halerne tilbage.
  3. Læg halerne i marinade i en halv time. Gem en halv dl. marinade til at pensle med.
Grill
  1. Kom hummerhalerne i en foliebakke med kødet op af og smør dem med resten af marinaden.
  2. Læg dem på grillristen over direkte varme og grill i fire-fem minutter. De skal være faste i kødet, så er de færdige.
  3. Du må meget gerne pensle løbende med resten af marinaden, imens hummerhalerne griller.

Næringsindhold

Kalorier: 155kcalKulhydrater: 1gProtein: 19gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 156mgNatrium: 1041mgKalium: 27mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.2gVitamin A: 236IUVitamin C: 4mgCalcium: 6mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Grilltips

Hvis du vil grille hummerne med hoved og kløer, skal du flække dem over på langs først.

Læg dem på ryggen og prøv at flade halen ud. Skær dem over og fjern den sorte tarmstreng samt mavesækken, der sidder bag øjnene.

Nu skal de ligges i et fad med ryggen nedad, og her kan du hælde kryddersmør henover og grille dem ca. fem minutter.

Se også nogle af vores andre opskrifter:

  • Skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd
  • Tilbehør til grillmad: Her er de 8 bedste forslag
  • Grillet laks i gasgrill - med hjemmelavet marinade
  • Grillet avocado med ærter - opskrift med video
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required