• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Græskarmos

Græskarmos

Græskarmos er en variation af kartoffelmos, hvor halvdelen af kartoflerne er udskiftet med græskar. Den får en flot orange farve og smager fantastisk! Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. september 2024 - Udgivet: 22. oktober 2020

Husk at nyde de lækre græskar, når de er i sæson. Prøv for eksempel denne lækre og cremede græskarmos med kartofler.

Brug de flotte græskar til at lave denne lækre græskarmos med kartofler.

Den er smagt til med citronskal og persille, der giver rigtigt godt modspil til de sødlige græskar.

Citronskallen giver dejlig syrlighed og frisk aroma, mens persille giver lidt kant og bitterhed.

Husk at smage godt til med havsalt – det søde græskar skal afbalanceres med salt for at opnå bedst smag. Til sammen har du det søde, salt, sure og bitre i græskarmosen, der giver skøn velsmag!

Kartoffelmos med et twist

Du kan bruge græskarmos som tilbehør på samme måde som du bruger almindelig kartoffelmos.  

Græskarret giver en sødligere smag og lidt mere aroma til din mos, og giver den en flot orange farve.

Hvilken type græskar?

I denne opskrift på græskarmos har jeg brugt hokkaido græskar. Kødet er typisk temmelig tørt i hokkaido græskar og har god smag og sødme, som også fungerer godt i eksempelvis suppe.

Du kan dog også sagtens bruge andre typer af græskar i din græskarmos.

Bare sørg for at tilpasse kogning og tilsætning af vand så du får den rigtige konsistens. Og husk at smage til i forhold til græskarsmagen, så du opnår den rigtige balance i grundsmagene.

Det sunde græskar

Når du erstatter kartofler med græskar og laver græskarmos, får du faktisk en sundere mos.

Græskar indeholder nemlig under halvt så mange kalorier som kartofler og dobbelt så mange kostfibre.

Samtidig er græskar rige på sunde vitaminer og mineraler som A, B og C vitamin samt kalium. Særligt folat er der stor mængde af i græskar.

Opskrift på græskarmos

Græskarmos er en variation af kartoffelmos, hvor halvdelen af kartoflerne er udskiftet med græskar. Den får en flot orange farve og smager fantastisk! Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Græskarmos

4.84 fra 6 stemmer
Husk at nyde de lækre græskar, når de er i sæson. Prøv for eksempel denne lækre og cremede græskarmos med kartofler.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 5 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 396
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar - ca 1 kg
  • 1 kg kartofler - gerne bagekartofler
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron - økologisk
  • 100 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl græskaret. Halvér det, fjern kernerne og skær græskaret i mindre stykker.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykket.
  3. Kom græskar og kartofler i en stor gryde med vand og kog dem, til de er møre. Husk at gemme noget af vandet, når du hælder vandet fra de færdigkogte græskar og kartofler.
  4. Kom de kogte græskar- og kartoffelstykker i en foodprocessor. Tilsæt smør og blend det hele til mos. Tilsæt lidt af kogevandet, indtil mosen har en god konsistens.
  5. Skyl og riv skallen af citronen fint.
  6. Skyl og hak persillen.
  7. Kom citronskal og persille i græskarmosen og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
  8. Pynt med lidt hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 396kcalKulhydrater: 60gProtein: 7gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 43mgNatrium: 617mgKalium: 1833mgKostfibre: 9gSukker: 8gVitamin A: 4294IUVitamin C: 85mgCalcium: 112mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til servering

Spis den lækre og cremede græskarmos med kartofler til for eksempel magert kød og en frisk og sprød salat.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required