Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Græskarmos

Græskarmos

Græskarmos er en variation af kartoffelmos, hvor halvdelen af kartoflerne er udskiftet med græskar. Den får en flot orange farve og smager fantastisk! Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Husk at nyde de lækre græskar, når de er i sæson. Prøv for eksempel denne lækre og cremede græskarmos med kartofler.

Brug de flotte græskar til at lave denne lækre græskarmos med kartofler.

Den er smagt til med citronskal og persille, der giver rigtigt godt modspil til de sødlige græskar.

Citronskallen giver dejlig syrlighed og frisk aroma, mens persille giver lidt kant og bitterhed.

Husk at smage godt til med havsalt - det søde græskar skal afbalanceres med salt for at opnå bedst smag. Til sammen har du det søde, salt, sure og bitre i græskarmosen, der giver skøn velsmag!

Kartoffelmos med et twist

Du kan bruge græskarmos som tilbehør på samme måde som du bruger almindelig kartoffelmos.  

Græskarret giver en sødligere smag og lidt mere aroma til din mos, og giver den en flot orange farve.

Hvilken type græskar?

I denne opskrift på græskarmos har jeg brugt hokkaido græskar. Kødet er typisk temmelig tørt i hokkaido græskar og har god smag og sødme, som også fungerer godt i eksempelvis suppe.

Du kan dog også sagtens bruge andre typer af græskar i din græskarmos.

Bare sørg for at tilpasse kogning og tilsætning af vand så du får den rigtige konsistens. Og husk at smage til i forhold til græskarsmagen, så du opnår den rigtige balance i grundsmagene.

Det sunde græskar

Når du erstatter kartofler med græskar og laver græskarmos, får du faktisk en sundere mos.

Græskar indeholder nemlig under halvt så mange kalorier som kartofler og dobbelt så mange kostfibre.

Samtidig er græskar rige på sunde vitaminer og mineraler som A, B og C vitamin samt kalium. Særligt folat er der stor mængde af i græskar.

Opskrift på græskarmos

Græskarmos

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Husk at nyde de lækre græskar, når de er i sæson. Prøv for eksempel denne lækre og cremede græskarmos med kartofler.
Antal: 5 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar (ca 1 kg)
  • 1 kg kartofler (gerne bagekartofler)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron (økologisk)
  • 100 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skræl græskaret. Halvér det, fjern kernerne og skær græskaret i mindre stykker.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykket.
  3. Kom græskar og kartofler i en stor gryde med vand og kog dem, til de er møre. Husk at gemme noget af vandet, når du hælder vandet fra de færdigkogte græskar og kartofler.
  4. Kom de kogte græskar- og kartoffelstykker i en foodprocessor. Tilsæt smør og blend det hele til mos. Tilsæt lidt af kogevandet, indtil mosen har en god konsistens.
  5. Skyl og riv skallen af citronen fint.
  6. Skyl og hak persillen.
  7. Kom citronskal og persille i græskarmosen og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
  8. Pynt med lidt hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier396kcalKulhydrater60gProtein7gFedt17gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol43mgNatrium617mgKalium1833mgKostfibre9gSukker8gVitamin A4294IUVitamin C85mgCalcium112mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips til servering

Spis den lækre og cremede græskarmos med kartofler til for eksempel magert kød og en frisk og sprød salat.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required