Her får du min opskrift på en skøn hokkaidosuppe. En fyldig og cremet suppe med det sunde hokkaido græskar. Suppen er nem at lave og tager ikke lang tid.
Hokkaidosuppe er en lækker suppe, der laves med base i de smukke og smagfulde hokkaido græskar. Suppen er en rigtig efterårs- og vintersuppe – krydret og cremet. Og så er den meget nem at lave.
Hokkaido er et græskar. Det stammer fra den japanske halvø af samme navn, hvor det oprindeligt blev dyrket.
Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge cirka et halvt græskar, men det afhænger selvfølgelig af hvor stort græskarret er. Vil du gerne bruge hele græskaret kan du sagtens gange de øvrige ingredienser op, så det passer med en hel hokkaido.
Hokkaido har en virkelig flot orange farve, der også skinner igennem i selve suppen. Det er en fryd for øjet at anrette den pænt på spisebordet.
Denne opskrift på cremet og sund hokkaidosuppe er beregnet til fire personer.
Opskrift på hokkaidosuppe
Hokkaidosuppe - opskrift på cremet suppe med hokkaido
Ingredienser
- 0,5 hokkaido græskar
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 7 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- 2 spiseskefulde sherry - eller lignende, kan udelades
- 1 spiseskefuld æbleeddike - eller anden eddike
- 1 spiseskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
- 2 deciliter fløde
- 1 håndfuld persille - hakket
Pynt
- græskarkerner - ristes på en varm pande
Sådan gør du
- Del græskar i mindre både, og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker. Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge et halvt hokkaido græskar.
- Lad skrællen blive på, medmindre den er meget tyk, for så skal græskarret skrælles. Skrællen er med til at give suppen en smuk og mere dyb orange farve.
- Hak rødløg og hvidløgsfed groft, og svits dem i lidt olivenolie.
- Kom græskarstykkerne i, og lad dem svitse med i tre minutter.
- Kom så sherry og æbleeddike ved, og tilsæt så vand og bouillonterninger.
- Lad det koge op, kom sukker i, og lad så græskarsuppen simre i 20 minutter, hvor græskarstykkerne koger møre.
- Find stavblenderen frem, og blend nu græskarsuppen.
- Kom fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage din hokkaidosuppe til med lidt friskpresset citronsaft.
- Varm suppen op, og anret den i små skåle eller dybe tallerkner med ristede græskarkerner på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til din hokkaidosuppe
Den færdige hokkaidosuppe serveres straks, gerne sammen med et stykke nybagt brød.
Du kan også pynte din græskarsuppe med lidt creme fraiche eller toppe den med saltristede mandler eller brødcroutoner – f.eks. af rugbrød.
Hokkaidosuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned og gemmes til en dag, hvor du ikke har tid til at lave mad – så lav gerne en stor portion hokkaidosuppe.
Er du ikke til hokkaido, men vil gerne lave en anden lækker supper, der passer godt i efterårs- og vintermånederne? Så prøv en af disse:
Kan man spise skrællen på en hokkaido?
Ja, det kan man godt. Med mindre skrællen er meget tyk kan du sagtens lade den sidde på, når du skærer hokkaidoen ud i tern til suppen.
Få inspiration til andre former for lækker suppe i vores oversigt over suppeopskrifter.
Lis
Hokaido suppen var megalækker,jeg havde besøg af mit barnebarn,vi aftalte at vi ville lave suppe hver uge,næste gang blir det nudelsuppe
Holger Rørby Madsen
Hej Lis
Dejligt at høre, og tak for de pæne ord.
Hokkaidosuppe er altid godt - og sundt 🙂
Alt det bedste
Holger