• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Græsk kylling

Græsk kylling

græsk kylling
4.7 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
503
SHARES
FacebookMessenger503PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. september 2024 - Udgivet:  18. marts 2021

Græsk kylling med kartofler og citron er en ovnret, der dufter og smager af sommer. Serveres med græsk salat og hjemmelavet tzatziki.

Græsk kylling er en ret, der både kan laves til gæster og til hverdag. Den er nemlig hurtig at bikse sammen, men ser forrygende ud.

Når først kartoflerne er skåret og krydderiblandingen er rørt sammen, skal kyllingestykkerne blot ovenpå - og så kan retten passe sig selv i ovnen i lidt over en time.

Jeg bruger overlår fra kyllinger, som er mærket dyrevelfærd - og som ikke er pumpet med vand.

Se også: Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Selvom kyllingebryst er et mere reelt stykke kød uden knogler og sener, så har det ikke så meget smag som resten af kyllingen.

Græsk kylling rå
Her ser du, hvordan jeg placerer kylling ovenpå kartoflerne. Det er virkelig verdens letteste gæsteret, og så smager den utrolig godt med græsk salat og tzatziki til. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opskrift på græsk kylling

græsk kylling
Karen SenecaKaren Seneca

Græsk kylling

4.67 fra 27 stemmer
Græsk kylling med kartofler og citron er en ovnret, der dufter og smager af sommer. Serveres med græsk salat og hjemmelavet tzatziki.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 524
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 overlår
  • 1,5 kg kartofler - store tern el. både
  • 3 citroner - til bradepanden
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Marinade til kartoflerne
  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl vand
  • 1 citron - saften
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk oregano
  • 1,5 spsk timian - tørret
  • 5 fed hvidløg - presset
  • salt og friskkværnet peber
Tzatziki
  • 2 agurker - groft revet
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl kartoflerne og del dem i to, hvis de er relativt små - ellers del dem i fire.
  2. Bland marinaden
  3. Bland kartoflerne i marinaden og bred dem ud i en stor bradepande.
  4. Pensl kyllingestykkerne med olivenolie og drys med salt og peber.
  5. Placer kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne. Halver citronerne og læg dem ind mellem kyllingestykkerne.
  6. Bag på 175 grader varmluft i 1 time og 20 minutter.
  7. Server græsk kylling og kartofler i bradepanden eller hæld det over i et rustikt serveringsfad.
Tzatziki
  1. Riv agurkerne og læg dem i en si til afdrypning. Hæld salt over, så væden løber fra.
  2. Pres hvidløg og bland den samt olivenolie, salt og peber i yoghurten.
  3. Pres den resterende væske ud af agurkerne, så godt du kan og rør dem i yoghurten. Sæt på køl og lad smagen trække.

Næringsindhold

Kalorier: 524kcalKulhydrater: 56gProtein: 12gFedt: 31gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 0.003gKolesterol: 3mgNatrium: 841mgKalium: 1329mgKostfibre: 9gSukker: 6gVitamin A: 144IUVitamin C: 84mgCalcium: 164mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og tips

Kartoflerne vendes i en typisk græsk marinade af jomfruolivenolie, citronsaft, oregano og timian. Og så har jeg tilsat lidt sennep.

Er det hverdag, og I har travlt, er retten fin nok i sig selv. Til gæster kan jeg anbefale en typisk græsk salat med feta, tomater og sorte oliven, græske fladbrød samt en god tzatziki.

Du kan servere græsk kylling i bradepanden eller hælde den over på et fad. Her skal du lige tage kyllingestykkerne til side, før du hælder kartoflerne på fadet.

Bagefter lægger du kyllingerne på plads sammen med de ovnstegte citronbåde. Drys eventuelt med friskhakket persille.

Her er andre opskrifter på kyllingeretter til hverdag og til gæst:

Grydestegt kylling

Fransk kylling i fad

Skøn ret med kylling og rodfrugter

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian

    september 11, 2022 at 5:40 am

    Hej vi elsker den her ret 😍men nu er jeg kommet i besiddelse af en land kylling på 3 kg😁 som jeg vil partere i 8 -10 stykker men er i tvivl om kyllingbryst skal ind sammen med den andet da de er pænt store ?

    Svar
    • Karen Seneca

      september 12, 2022 at 10:59 am

      Det var en ordentlig basse, I har fået fat i. Ja, jeg tror, at I skal komme kyllingebryst sammen med de andre stykker. Rigtig god fornøjelse. Mvh Karen

      Svar
  2. Gitte

    maj 02, 2022 at 5:10 pm

    Hej 🙂

    Bruger du også kyllingebryst til retten? Det ser sådan ud 🙂
    Det skal vel ikke have så lang tid som lårene? 🙂

    Mvh.
    Gitte

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 03, 2022 at 9:27 am

      Du kan sagtens bruge kyllingebryst til retten. Men jeg bruger overlår, fordi der er mere smag og saft i dem. Og så passer deres bagetid med kartoflernes. Hvis du bruger bryst i stedet, kan du eventuelt brune dem på panden og komme dem ovenpå kartoflerne den sidste halve time.
      Bedste hilsner Karen

      Svar
  3. Kirsten

    marts 22, 2021 at 11:45 am

    Kan bryst filet bruges istedet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2021 at 11:51 am

      Hej Kirsten
      Ja, det kan du godt. Men vent så med at lægge dem på indtil ca. 20 minutter før tid.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required