Græsk kylling med kartofler og citron er en ovnret, der dufter og smager af sommer. Serveres med græsk salat og hjemmelavet tzatziki.
Græsk kylling er en ret, der både kan laves til gæster og til hverdag. Den er nemlig hurtig at bikse sammen, men ser forrygende ud.
Når først kartoflerne er skåret og krydderiblandingen er rørt sammen, skal kyllingestykkerne blot ovenpå - og så kan retten passe sig selv i ovnen i lidt over en time.
Jeg bruger overlår fra kyllinger, som er mærket dyrevelfærd - og som ikke er pumpet med vand.
Se også: Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Selvom kyllingebryst er et mere reelt stykke kød uden knogler og sener, så har det ikke så meget smag som resten af kyllingen.

Opskrift på græsk kylling
Græsk kylling
Ingredienser
- 10 overlår
- 1,5 kg kartofler - store tern el. både
- 3 citroner - til bradepanden
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Marinade til kartoflerne
- 1 dl olivenolie
- 0,5 dl vand
- 1 citron - saften
- 1 spsk sennep
- 2 spsk oregano
- 1,5 spsk timian - tørret
- 5 fed hvidløg - presset
- salt og friskkværnet peber
Tzatziki
- 2 agurker - groft revet
- 3 dl græsk yoghurt
- 0,5 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl kartoflerne og del dem i to, hvis de er relativt små - ellers del dem i fire.
- Bland marinaden
- Bland kartoflerne i marinaden og bred dem ud i en stor bradepande.
- Pensl kyllingestykkerne med olivenolie og drys med salt og peber.
- Placer kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne. Halver citronerne og læg dem ind mellem kyllingestykkerne.
- Bag på 175 grader varmluft i 1 time og 20 minutter.
- Server græsk kylling og kartofler i bradepanden eller hæld det over i et rustikt serveringsfad.
Tzatziki
- Riv agurkerne og læg dem i en si til afdrypning. Hæld salt over, så væden løber fra.
- Pres hvidløg og bland den samt olivenolie, salt og peber i yoghurten.
- Pres den resterende væske ud af agurkerne, så godt du kan og rør dem i yoghurten. Sæt på køl og lad smagen trække.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og tips
Kartoflerne vendes i en typisk græsk marinade af jomfruolivenolie, citronsaft, oregano og timian. Og så har jeg tilsat lidt sennep.
Er det hverdag, og I har travlt, er retten fin nok i sig selv. Til gæster kan jeg anbefale en typisk græsk salat med feta, tomater og sorte oliven, græske fladbrød samt en god tzatziki.
Du kan servere græsk kylling i bradepanden eller hælde den over på et fad. Her skal du lige tage kyllingestykkerne til side, før du hælder kartoflerne på fadet.
Bagefter lægger du kyllingerne på plads sammen med de ovnstegte citronbåde. Drys eventuelt med friskhakket persille.
Her er andre opskrifter på kyllingeretter til hverdag og til gæst:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christian
Hej vi elsker den her ret 😍men nu er jeg kommet i besiddelse af en land kylling på 3 kg😁 som jeg vil partere i 8 -10 stykker men er i tvivl om kyllingbryst skal ind sammen med den andet da de er pænt store ?
Karen Seneca
Det var en ordentlig basse, I har fået fat i. Ja, jeg tror, at I skal komme kyllingebryst sammen med de andre stykker. Rigtig god fornøjelse. Mvh Karen
Gitte
Hej 🙂
Bruger du også kyllingebryst til retten? Det ser sådan ud 🙂
Det skal vel ikke have så lang tid som lårene? 🙂
Mvh.
Gitte
Karen Seneca
Du kan sagtens bruge kyllingebryst til retten. Men jeg bruger overlår, fordi der er mere smag og saft i dem. Og så passer deres bagetid med kartoflernes. Hvis du bruger bryst i stedet, kan du eventuelt brune dem på panden og komme dem ovenpå kartoflerne den sidste halve time.
Bedste hilsner Karen
Kirsten
Kan bryst filet bruges istedet ?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Ja, det kan du godt. Men vent så med at lægge dem på indtil ca. 20 minutter før tid.
Alt det bedste
Holger