Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.
Det er meget nemt at lave en hjemmelavet gammeldags rødkål,. og den er altså bedre end den færdigkøbte.
Rødkålen passer glimrende til blandt andet andesteg og flæskesteg.
Oversigt over indhold
Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål
Ingredienser
- 40 g smør
- 400 g rødkål
- 4 spsk æbleeddike
- 1 tsk salt
- 1 nip stødte nelliker
- 1 dl vand
- 1 spsk rørsukker
- 3 spsk ribsgele
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver. De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
- Smelt smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
- Tilsæt så æbleeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
- Kom så en anelse stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
- Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid. Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
- Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server den lækre rødkål i en lille skål til flæskesteg eller andesteg.
Atamon
Du kan også komme en smule Atamon i den færdige rødkål efter kogning. Derefter hældes rødkålen på glas, og så kan den holde i flere uger på køl.
Endnu bedre er det at fryse rødkålen ned i mindre portioner, så er holdbarheden selvfølgelig endnu længere. Du kan læse mere om den sunde rødkål her.
Se også mine opskrifter på syltede rødløg, langtidsstegt and og klassisk og luftig risalamande. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Henrik Thiesen skriver
Super god smag
Jolanda skriver
Dejlig rødkål Holger. Den bliver på listen her.
Lotte Nikolin skriver
Jeg kan anbefale at bruge andefedt i stedet for smør - det giver en super smag!
Kim P. Thomsen skriver
Undskyld mig. Men i gammeldags rødkål SKAL der kommen i. Nelliker kommer med stegene. Gris eller And.
Flemming skriver
Jeg synes, der er for meget smør i opskriften, hvilket ikke pleaser mit mundvand, desværre.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Flemming
Du kan sagtens bruge lidt mindre smør i opskriften, men det giver selvfølgelig også en lidt anden smag 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Gustav Johnsen skriver
Den er bare god og nem. Brugte andefedt i stedet for smør. Det er favoritten fremover.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gustav
Tak for det - godt at høre - og glædelig jul.
BH Holger