Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål

Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål

billederesultat for gammeldags rødkål
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 13. november 2016 - Udgivet: 13. november 2016

Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.

Det er meget nemt at lave en hjemmelavet gammeldags rødkål,. og den er altså bedre end den færdigkøbte.

Rødkålen passer glimrende til blandt andet andesteg og flæskesteg.

Oversigt over indhold
  • Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.
  • Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Atamon
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift på hjemmelavet gammeldags rødkål

4.77 fra 151 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 159
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 400 g rødkål
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 tsk salt
  • 1 nip stødte nelliker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rørsukker
  • 3 spsk ribsgele
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver. De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
  2. Smelt smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
  3. Tilsæt så æbleeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
  4. Kom så en anelse stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
  5. Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid. Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
  6. Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 159kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mgNatrium: 679mgKalium: 268mgKostfibre: 2gSukker: 14gVitamin A: 1366IUVitamin C: 58mgCalcium: 53mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Server den lækre rødkål i en lille skål til flæskesteg eller andesteg.

Atamon

Du kan også komme en smule Atamon i den færdige rødkål efter kogning. Derefter hældes rødkålen på glas, og så kan den holde i flere uger på køl.

Endnu bedre er det at fryse rødkålen ned i mindre portioner, så er holdbarheden selvfølgelig endnu længere. Du kan læse mere om den sunde rødkål her.

Se også mine opskrifter på syltede rødløg, langtidsstegt and og klassisk og luftig risalamande. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik Thiesen skriver

    december 23, 2024 at 8:53 pm

    Super god smag

    Svar
  2. Jolanda skriver

    december 23, 2023 at 4:22 pm

    Dejlig rødkål Holger. Den bliver på listen her.

    Svar
  3. Lotte Nikolin skriver

    november 05, 2023 at 12:24 am

    Jeg kan anbefale at bruge andefedt i stedet for smør - det giver en super smag!

    Svar
  4. Kim P. Thomsen skriver

    oktober 09, 2023 at 2:20 pm

    Undskyld mig. Men i gammeldags rødkål SKAL der kommen i. Nelliker kommer med stegene. Gris eller And.

    Svar
  5. Flemming skriver

    december 26, 2022 at 9:17 pm

    Jeg synes, der er for meget smør i opskriften, hvilket ikke pleaser mit mundvand, desværre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 27, 2022 at 7:28 am

      Hej Flemming
      Du kan sagtens bruge lidt mindre smør i opskriften, men det giver selvfølgelig også en lidt anden smag 🙂
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Gustav Johnsen skriver

        december 24, 2024 at 4:06 pm

        Den er bare god og nem. Brugte andefedt i stedet for smør. Det er favoritten fremover.

      • Holger Rørby Madsen skriver

        december 24, 2024 at 4:17 pm

        Hej Gustav
        Tak for det - godt at høre - og glædelig jul.
        BH Holger

« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required